Lidl маркети и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    295
И тоа како има логика. И тоа е принцип на сите големи ланци.
Логистика е причината....
Баш Кичево е наменет за логистички центар на западна Македонија

Баш Кичево е наменет за логистички центар на западна Македонија
Таква логистика не е планирана за 1-2 маркети...туку за мин 10тина...
Зборувам за количини за нарачка, возила/вработени за дистрибуција од магацин до маркети...

Знае ли некој што се случи со Build.mk форумот.
Со месеци нема ниту една објава. Таму имаше баш за нови инфраструктурни промени, но сега ништо

Ништо од лидл годинава, Марсело ги испушти од раце другар, не ги донесе, ајде догодина.
Не го жали ти него, тој си има лидл грчка апликација и ако потроши над 400 евра си добива бесплатни патни трошкови ако порача нешто од нивната онлајн продавница. :icon_mrgr:

Вчера го гледам маркетот во Скопје и се чудам како до хортикултурно уредување го завршија, до табли за паркинг, до последен детал, а уште една година нема да отворат. Па, до отворање како напуштен објект од транзиција ќе изгледа... штета!

Вчера го гледам маркетот во Скопје и се чудам како до хортикултурно уредување го завршија, до табли за паркинг, до последен детал, а уште една година нема да отворат. Па, до отворање како напуштен објект од транзиција ќе изгледа... штета!
И викаш нема да го одржуваат така ке си остане :masa:

Тоа само значи дека некои батиња го рекетираат „Лидл„ за да му ги уредат сите потребни дозволи за негово работење...

И викаш нема да го одржуваат така ке си остане :masa:
Не е поентата на коментарот во тоа дали ќе го одржуваат. Нормално дека ќе го одржуваат. Проблемот е што тоа одржување од дури речиси една година е нон-сенс и вон секоја бизнис логика и пракса.
Автоматски споено мислење:

Тоа само значи дека некои батиња го рекетираат „Лидл„ за да му ги уредат сите потребни дозволи за негово работење...
Врска нема... баби и жаби...

Не е поентата на коментарот во тоа дали ќе го одржуваат. Нормално дека ќе го одржуваат. Проблемот е што тоа одржување од дури речиси една година е нон-сенс и вон секоја бизнис логика и пракса.

Врска нема... баби и жаби...
Да де нив се тоа не им пресметано од вчера се во бизнисот :masa:

Иначе во Босна пред три години им се направени неколку маркети цакум пакум а отварањето веројатно ке е годинава, значи секаде буквално исто функционираат

Последно уредено:
Менаџерите убаво си го работат газдата у здрав мозок.Куп милиони му потрошија а не се свесни дека туку така лесно за брзо време нема да ги повратат сите вложени пари до сега.

А Веро и Рамстор не беа рекетирани?И дали тие рекетари им рекле дека оној момент кога ќе ги изградат сите десетина маркети во Македонија без разлика дали некои се веќе готови или не сите наеднаш ќе ги отворат?Ако некој ми бара рекет а сакам експресно да отворам ќе се спогодам за цена и крај на приказната а не да чекам до 2027 година.На крај краева ако некој ми бара рекет а сум влијателен газда како Лидл ќе му ебам се по список на тој што ми бара и има да го снимам со камера како Зајко што бараше по 1 евро за Вицето и 1 за црквата и пред ЕУ парламент ќе го пуштам тоа видео цела Европа да го види па после нека бараат влез во ЕУ.

Последно уредено:
А Веро и Рамстор не беа рекетирани?И дали тие рекетари им рекле дека оној момент кога ќе ги изградат сите десетина маркети во Македонија без разлика дали некои се веќе готови или не сите наеднаш ќе ги отворат?Ако некој ми бара рекет а сакам експресно да отворам ќе се спогодам за цена и крај на приказната а не да чекам до 2027 година.На крај краева ако некој ми бара рекет а сум влијателен газда како Лидл ќе му ебам се по список на тој што ми бара и има да го снимам со камера како Зајко што бараше по 1 евро за Вицето и 1 за црквата и пред ЕУ парламент ќе го пуштам тоа видео цела Европа да го види па после нека бараат влез во ЕУ.

Појма немам...ти што велиш, беа или не беа рекетирани?...

Или сметаш дека во „нашата земјата„ сите процедури се водат по легален пат, согласно устав, закони, правилници?...

И оп-ќе се појави некое чиче кое во ѕидот ја чувало заштедата од баба му?...

Појма немам...ти што велиш, беа или не беа рекетирани?...

Или сметаш дека во „нашата земјата„ сите процедури се водат по легален пат, согласно устав, закони, правилници?...

И оп-ќе се појави некое чиче кое во ѕидот ја чувало заштедата од баба му?...
Сите се рекетирани за тоа нема муабет само прашањето е кој колкав рекет платил за да отвори бизнис но затоа после тоа рекетирање газдата тие пари си ги вратил преку други начини.Се сеќавам кога некој странски инвеститор сакал да инвестира во Попова шапка локалниот шериф му рекол да уплати 1 милион евра на негова приватна сметка и ќе му дал одврзани раце што сака да прави,странецот не прифатил и се повлекол. Муабетот ми е дека можеш да бараш еднократен рекет за да дозволиш некој да отвори бизнис ама не можеш постојано да му бараш одолговлекувајки го неговиот почеток така што ова со каснењево не ќе да е поради вечниот рекет туку поради менаџерите на Лидл.Не е ова криминален бизнис продажба на дрога и оружје па мораш секој месец некого во власта да раниш за да го одржуваш бизнисот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom