- Член од
- 8 јануари 2012
- Мислења
- 10.482
- Поени од реакции
- 15.736
Баш Кичево е наменет за логистички центар на западна МакедонијаИ тоа како има логика. И тоа е принцип на сите големи ланци.
Логистика е причината....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Баш Кичево е наменет за логистички центар на западна МакедонијаИ тоа како има логика. И тоа е принцип на сите големи ланци.
Логистика е причината....
Таква логистика не е планирана за 1-2 маркети...туку за мин 10тина...Баш Кичево е наменет за логистички центар на западна Македонија
Не го жали ти него, тој си има лидл грчка апликација и ако потроши над 400 евра си добива бесплатни патни трошкови ако порача нешто од нивната онлајн продавница.Ништо од лидл годинава, Марсело ги испушти од раце другар, не ги донесе, ајде догодина.
И викаш нема да го одржуваат така ке си останеВчера го гледам маркетот во Скопје и се чудам како до хортикултурно уредување го завршија, до табли за паркинг, до последен детал, а уште една година нема да отворат. Па, до отворање како напуштен објект од транзиција ќе изгледа... штета!

Вчера го гледам маркетот во Скопје и се чудам како до хортикултурно уредување го завршија, до табли за паркинг, до последен детал, а уште една година нема да отворат. Па, до отворање како напуштен објект од транзиција ќе изгледа... штета!
Не е поентата на коментарот во тоа дали ќе го одржуваат. Нормално дека ќе го одржуваат. Проблемот е што тоа одржување од дури речиси една година е нон-сенс и вон секоја бизнис логика и пракса.И викаш нема да го одржуваат така ке си остане![]()
Врска нема... баби и жаби...Тоа само значи дека некои батиња го рекетираат „Лидл„ за да му ги уредат сите потребни дозволи за негово работење...
Туку?...Врска нема... баби и жаби...
Да де нив се тоа не им пресметано од вчера се во бизнисотНе е поентата на коментарот во тоа дали ќе го одржуваат. Нормално дека ќе го одржуваат. Проблемот е што тоа одржување од дури речиси една година е нон-сенс и вон секоја бизнис логика и пракса.
Автоматски споено мислење:
Врска нема... баби и жаби...

Менаџерите убаво си го работат газдата у здрав мозок.Куп милиони му потрошија а не се свесни дека туку така лесно за брзо време нема да ги повратат сите вложени пари до сега.Вчера го гледам маркетот во Скопје и се чудам како до хортикултурно уредување го завршија, до табли за паркинг, до последен детал, а уште една година нема да отворат. Па, до отворање како напуштен објект од транзиција ќе изгледа... штета!
А Веро и Рамстор не беа рекетирани?И дали тие рекетари им рекле дека оној момент кога ќе ги изградат сите десетина маркети во Македонија без разлика дали некои се веќе готови или не сите наеднаш ќе ги отворат?Ако некој ми бара рекет а сакам експресно да отворам ќе се спогодам за цена и крај на приказната а не да чекам до 2027 година.На крај краева ако некој ми бара рекет а сум влијателен газда како Лидл ќе му ебам се по список на тој што ми бара и има да го снимам со камера како Зајко што бараше по 1 евро за Вицето и 1 за црквата и пред ЕУ парламент ќе го пуштам тоа видео цела Европа да го види па после нека бараат влез во ЕУ.Тоа само значи дека некои батиња го рекетираат „Лидл„ за да му ги уредат сите потребни дозволи за негово работење...
А Веро и Рамстор не беа рекетирани?И дали тие рекетари им рекле дека оној момент кога ќе ги изградат сите десетина маркети во Македонија без разлика дали некои се веќе готови или не сите наеднаш ќе ги отворат?Ако некој ми бара рекет а сакам експресно да отворам ќе се спогодам за цена и крај на приказната а не да чекам до 2027 година.На крај краева ако некој ми бара рекет а сум влијателен газда како Лидл ќе му ебам се по список на тој што ми бара и има да го снимам со камера како Зајко што бараше по 1 евро за Вицето и 1 за црквата и пред ЕУ парламент ќе го пуштам тоа видео цела Европа да го види па после нека бараат влез во ЕУ.
Сите се рекетирани за тоа нема муабет само прашањето е кој колкав рекет платил за да отвори бизнис но затоа после тоа рекетирање газдата тие пари си ги вратил преку други начини.Се сеќавам кога некој странски инвеститор сакал да инвестира во Попова шапка локалниот шериф му рекол да уплати 1 милион евра на негова приватна сметка и ќе му дал одврзани раце што сака да прави,странецот не прифатил и се повлекол. Муабетот ми е дека можеш да бараш еднократен рекет за да дозволиш некој да отвори бизнис ама не можеш постојано да му бараш одолговлекувајки го неговиот почеток така што ова со каснењево не ќе да е поради вечниот рекет туку поради менаџерите на Лидл.Не е ова криминален бизнис продажба на дрога и оружје па мораш секој месец некого во власта да раниш за да го одржуваш бизнисот.Појма немам...ти што велиш, беа или не беа рекетирани?...
Или сметаш дека во „нашата земјата„ сите процедури се водат по легален пат, согласно устав, закони, правилници?...
И оп-ќе се појави некое чиче кое во ѕидот ја чувало заштедата од баба му?...