Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
ДК

Порано еден родител можеше да гледа 10 деца, со љубов, со разбирање,без нервоза.

Сега 10 возрасни не можат да гледаат еден стар родител.

Заборавиле дека во тие стари испукани раце се крие приказната за нивното детство.

Не чекајте срцето да ви затрепери над нивниот гроб.

Некој ве чека да ве чуе, да ве види, да го прегрнете....

:place::place::place::place::place:..мајко моја, многу ми фалиш:place::place::place:

гледајте си ги родителите, гушкајте ги секогаш....:(

Драга Кајгана, мал вент од мене за Дајмонд МОл, со месеци редовно пазарував таму од облека до намирници, секоја недела оставав по 200 евра (не претерувам) а и може повеќе и денес за час и половина паркинг ми наплатија 100 денари. Сфаќам дека сакаат да си ги надоместат парите од бесплатниот паркинг година што им работеше ама вака одеднаш по 50 денари од час кажува тотална неспособност од менаџментот и чиста алчност. Имаа примери од други молови како наплатуваат паркинг. Како и да е моја нога веќе нема да стапне таму, и пак бесплатен да биде.

Драа

Приметила ли си дека сфи природни нослефци кд ке праиф пластичну операцију, нос увек, ама увек га напраиф како Гармиш Партен Кирхен?
Абе увек еј.
Па немора до толко да га искривуете наунутра, мора ли да се познава дека сте праиле пластик срџери. Малце само сецните га, нешто као сунет хаха.

Овакој инсекти можеф да напраиф натпревар ски скокови на први јануар.

Финска, каква држава : ))))))
Или со какви луѓе се дружам јас:)))
Смештај апартман за 60 евра од вечер, викам мора некој балканец да го држи.

Стигам таму го слушам на телефон, без да ми кажеше знам дека е турчин. Дај пасворд, аа не тоа ти пишува на мејл во пријавата брзам ја ми вика. Жива превара, излегов со познаници од претходно и и пишувам на колешката ај пиши му нека ти даде пасворд. Се вратив после 2 саата братов у 1 ми лупаше на врата ми влезе внатре. Викам шо е, абе мислев дека си жена, видел на вацап колешката дека му пишала слика од жена демек да проверел нешто. Од памет се извадив.
Утредента у друг стан ме премести дупло помал

Ај и викам на финкињата што нема да спијам нема да спијам дај носете ме некаде финиш експериенс да видам. Три бара видовме, во зима само петок и сабота работат. И ме однесоа у караоке бар што работи 24/7. Нема шанси викам како функционира ова, кој ќе седи у караоке бар у 7 сабајле. До 4.30 праат нарачки, во 4.30 музика прекинува на 1 минута и соопштение дека треба да ги завршиш пијачките и да нарачаш плус што сакаш до 5, пошо од 5 до 9 служеле само 1% пиво.

Викам морам да го видам ова. Какви чудаци имаше таму дреме сам на маса и зјапа наоколу 55 плус у 4 сабајле. Ни се закачи еден разочаран шo геј барот не му работел па почна да нарачува шотс од 11 евра за 3 маси :D thank god i am not pretty

Доаѓа 5 саат уште позабегани на изглед влегуваат, едино место отворено у град, 1 мин пред 5, редици и земање пива. Тие што не успеаа, пиво од 1% под казна. Точно у 5 иде еден тип и од сите маси ги собира чашите.

Морав да идам у 5.30 којзнае на шо беа типовите и типките што ќе пеат караоке у 7.45 со 1% пиво :D

Бонус фатив конектинг лет Вилниус Милано Скопје. Трчање кон гејт во Вилниус одма после слетување од Финска, стигаме у 6.24 гејтот затвара у 18.25 ( затвпори 10 мин подоцна ама само оти каснеше летот за Милано.
инаку 600 евра беа за двајца, а киви немаше ништо да дадат

Последно уредено:
Драга Кајгана,

Ме пратија на друг брод. Лоша работа, втор најстар брод во флота. Добра работа, нема по цел ден пловење на море.
Плус Џермејн и Франческа ме частеа локално пивце на островот каде што живеат.
Повеќе детали - ТУКА.
IMG_20260112_133327.jpg

Драга,

Кажи им на овие што ги менуваат никовите ко чорапи дека џабе се кријат зад други идентитети, во мојава глава секогаш се викаат исто - Костиќ и Joker #99999999999 да направи, ќе си биде Костиќ, @Joey-Jojo Jr. Shabadoo ни Војвода ни Хелоу Кити, туку ќе си остане Берик, @PloTwist ќе си биде Дамби за навек, Флеш/Вори што и да измисли ќе биде Флеш/Вори... И така натаму.

Единствено, не знам што магија има во неговите имиња, ама @ComfortablyNumb ми се менува со секое менување на ник. :D

ДК

Браво, големо браво за сите оние храбри "скокачи" по крстот на кои не им е страв од студената вода...:)

Денес прв пат слушам црковна песна да се отпее на албански јазик..во Струга беше .
Морам да кажам ако, убаво, така треба.:)

Интересно видео со превод во кое се гледа како изгледаме од друга перспектива т.е. како не гледаат странци, Тајванец доаѓа у Скопје и по неговите коментари мисли дека живееме у 15ти век и дека изгледаме ко Кина во 1980ти:(

Update
ОК на другово се извади и рече дека Охрид е у Топ3 најубави места во Европа

Последно уредено:
Читам/слушам ова за инфлуенсериве и ми текнува како пред 15на години истава власт сакаше социјалните мрежи да ги регулира со некои закончина па видоа дека сами не ќе можат да ги плукаат неистомислениците и се откажаа како ништо да не треснале. Ваљда и сега ќе видат дека не им одговара прво нив па после на другите.

Драга,

После 4 години и 3 месеци, утре заокружувам една преуспешна приказна која ќе ми остане меѓу најдрагите спомени. Многу луѓе беа дел од таа приказна, бескрајно сум им благодарен на сите за макар и секунда помината во неа. Беше многу тешко на почетокот да се стигне до тоа што испадна на крајот, ама она што нема да те убие само те прави посилен, велат, и изгледа во право се. Зашто да не беше тој предизвик, немаше да се чувствувам толку гордо денес.

Од четврток, нова страница во истата книга. Полна со нови предизвици и од старт со многу препреки. И иако можеби веќе не се чувствувам полн со толкав елан како пред 4 години, на пример, ќе го дадам максимумот од себе за приказната и на таа страница да заврши со happy end.

Само се надевам дека оваа нема толку долго да трае. :P

Wish me luck!

Хеј ќеј,

Ми пишал еден во Октомври 25та на Ромео. Јас не сум вратил, ваљда дека многу заинтересиран.
Ми пишал пак сега, ај од досада вратив, ако толку му е мерак че го издупам. Труја со глупи прашања. Па прашува големина на кур. Бетер досадно ми стана. Мал е му велам.
Има курви во градов. Еден е позната курва, аудиопораки ми праќаше, уште по гласот го сетив, ароганција. Македонец?? Ми рече. Вие и Грците сте биле нај, се слуша. Другар Србин го одби овај и тој му врати тантруми дека него никој не го одбил, ах бич плиз. За се има прв пат - ова се мажи бодомси кеј, кој обожуваат да повредат други мажи, ете и такви имаме меѓу нас. Тој се решава да е бодом не од шо му е мерак да му го пикаат, туку од шо гледа да собери шо е можно повеќе колбаси, да не е верен и да го повреди секој кој ќе му застани на патот.
И овај досадава сега, ми даде слична опната енергија, ама бев толку прозевлив и незаинтересиран шо не сетив дур не видов што пишува. Не одговара му реков, барај друг. Одма тантрум. Не ни блокирам, само отстранив чат да не труја.

Ја не сум таков, кеј. Ако видам дека некој ми се бендисува одма му кажувам, дури и ако не сакам да го сретнам.
Пример вечерва исто ми пиша еден... боах, лепотан. Еден нос голем прав, лице ко кукла. Одма сетив нешто. Ми вели нов си во градов? Не, веќе 5 години. Не те знам. Па не сум дел од геј сцена и несакам да бидам му вратив, пошто видов многу такви курви има за пријатели. Па, и јас не сум дел од геј сцена ми врати. (Пфф) Не му одговорив. Јас не судам на некој пред да го сретнам ми врати. Океј супер за тебе му вратив. Ми вели ти го имаш за другар ликот кој е на сите геј журки, па уште и коментираш. Пффф, тој лик е злато му вратив. Знам, ми одговори.
Му реков, многу си згоден, но, несакам средба. Зошто? ме праша. Ти му велам 38 години со вереник, бараш забава. Јас со 30ет, сам, се вљубувам. Ти си можен кандидат за вљубување. Место да му глумам лудило, му кажав реални причини. А не, ми рече, со вереник сум, вљубување не. Па затоа не сакав ни јас средба (оти натегаше). Да, ама јас сакам многу со тебе, ми врати. Океј тогаш, му реков можи 1на средба. Ќе видиме дали ќе е една или повеќе ми врати.
Не. Мораш да поштуваш тоа што ти кажувам и што сум искрен. Јас не сакам вљубување повеќе или една средба колку да истераме мерак или ич. Океј, тогаш 1на ми врати.

Вчера се сретнав со еден срцка, тој за кој ми искоментира овај, дека бил проми и на сите журки, на еврејски е тетоворан на гради, дека ноќта е сенката на земјата. Со сино мастило. Го немав пола година видено, дека со Хрватот бев цело време. Црна Орхидеја прснав на гради пред да се облечам, кај 1 саатот бев во неговиот Пентхаус. А во 6 требаше да станиме за на работа хаха. Падна и галење на крајот. Иако тој нејчи го скокоткало да го бакнувам на врат и да му дишам во уво. Пфф галењето е најдобриот дел му велам, доправа треба да учиш. А Србинот беше мераклија за ова - маж од 192цм, ама љубовџија ко Византиецот, тој ко што ме бакнувал кеј никој до сега, одстрана на торзото надолу до препони - БАЛКАНЦИ ДА СЕ ЗНАЈ. Со него 8 пати се сретнав во Октомври. Најдобар секс во животот.

На овај вчера, му велам ко Зевс и Скандинавец да се сретнале. Ја типичен балканец, а тој син викинг, со очи и глас груби викиншки. Ми вели, и пак и едниот и другиот го сакаат истото - вака или така луѓе. Мхм, му вратив. Фино беше, си заминав, доста задоволен.

Yeah I may be bad, but I'm perfectly good at it.

Видеото е sketchy ако ви е гледано. Таа од the Press, шо зема notes за Ријана ја замислувам ко топла. И кога би бил стрејт ја би пре со незе, отколку со Ријана.

1000059024.jpg1000059025.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom