Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 15: @Del Boy - Забрана за лет со авион на деца помали од 5 години)

Забрана за лет со авион за деца помали од 5 години?

• За

• Против

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Епа ете тој дел не ми е јасен, како може да е дозволено пушење во затворен простор. Сега со новиот закон ќе биде тоа корегирано и работите ќе дојдат на свое место, логично какви и што треба да бидат.

Глеаш и сам викаш, ако не е дозволено одам и надвор палам цигара, сосема коректно е тоа, зашо тогаш уопште го тераме муабетов? :toe:
Јас ти кажувам дека треба да постојат двата типа на локали , и пушачки и непушачки што се во внатрешниот простор. Ти ми кажуваш дека пушачките ќе бидат само надвор.

Не сме исти.

Имам чувство дека владе кога ги пишува жалниве постови му се слеваат солзи по образите. :kafence:

Дај сменете темата, се ежам на секој лајк што му го ставам на Цобе.
Тоа доволно кажува за тебе и твојата интелегенција.
Автоматски споено мислење:

Шо бладаш бе? Тоа што ми смета цигарата ме прави воук?
Значи кога ќе сфатите дека не може да правите нешто што му смета буквално на секој, дури и на некои пушачи. Вие дома ако сте 4ца и 3ца од вас се пушачи, у соба пушите или излегувате надвор? Ова е некст левел зависност, да си пушиш дома и да корне на сажди.
Ти што бладаш ?
Нигде не реков дека тоа што ти сметаат цигарите е воук. Воук е сам да се буташ на места каде што знаеш дека се пуши и да изиграваш жртва.

И тебе ќе те прашам како Цобе што нејќе да одговори : ако видиш пепељри на масите во некој локал што ќе очекуваш ?
Дека магично заради тебе и цобе и уште некоја снегулка тој ден ќе биде забрането пушењето ?

Последно уредено:
Тоа доволно кажува за тебе и твојата интелегенција.
Реков де дека се пушеше дома кога јас растев. Нека сум пример за штетноста на цигарите во формативните години. Сосема сум океј со тоа. Кој е твојот изговор, не користеле скали кога биле трудни со тебе, пошо ионака сите ќе умреме? :P
A da si bidime realni mnnogu raboti se stetni.
I sega so ke bidi, koj ke ripni prv od skalite ?
Ирелевантно, не може да се буниме ако еден од проблемите дошол на ред. Не е дозволено whataboutism. Ти реков, кога ти дошол ред со комшиката не прашуваш а ќе му дадеш и на другар ми? Проблеми секогаш ќе има, некогаш поголеми некогаш помали. Во политичка програма нека стават твоите претставници кои ги гласаш за решавање на алкохолот па нека забрануваат и тоа, ќе се скинеме од ликови како Ска што не надминале пиење во парк. Ќе се потпишам и за тоа.
Porok e porok, loso e loso.
Да им дуваме кока на децата у фаца?
Зошто да престанеме со еден штетен порок.

Или да ги качуваме на скутер, онака без кацига, а некогаш и по две, фамилијарно ко у Индија..

oh wait...

@wot еве ти уште еден збор што секој си го интерпретира како сака - "воук"
Премногу културно општествени промени за еден живот да бидам искрена.

Имам чувство дека владе кога ги пишува жалниве постови му се слеваат солзи по образите. :kafence:
Jas pak drugo cuvstvo imam. Mnogu jako e koga so vasite kamenja se fino argumentirano ke vi pokazam kolku ste sebicni, netolerantni, samobendisani izgovori od ljuge, nasproti vaseto visoko mislenje so si go imate za sebe, a kako kontraargument ke dobijam nesto kako ova tvoeto hehence od post.
Ali nema problem, poveli pobij me so argumeni. Veruvam do tolku si sposoben osven hehenca i nesto argumentirano da napisis.

Ирелевантно, не може да се буниме ако еден од проблемите дошол на ред. Не е дозволено whataboutism. Ти реков, кога ти дошол ред со комшиката не прашуваш а ќе му дадеш и на другар ми? Проблеми секогаш ќе има, некогаш поголеми некогаш помали. Во политичка програма нека стават твоите претставници кои ги гласаш за решавање на алкохолот па нека забрануваат и тоа, ќе се скинеме од ликови како Ска што не надминале пиење во парк. Ќе се потпишам и за тоа.

Tebe ti e irelevantno, mene mi se nerazdvojno povrzani. Tvoeto e kako ajde ke zborame za pederi, ama ne i za lezbejki, toa drug pat nekogas.
Valjda sfati deka oddamna ne zboruvame za predlog zakonot tuku za karakternite crti na tie sto go poddrzuvaat i obratno. Na kraj izgleda ispadna deka ste solidarni i tolerantni samo koga vas vi odgovara. Toa vo slucaj da ne ti bese jasno ne e solidarnost i tolerantnost, tuku krajno licrmerie i sebicnost.
Izvini ako vi go skrsiv filmot za vasata moralna superiornost i tamu neznam uste vo kakov film bevte vlezeni, ama nekoj treba i da ve prizemji ;)

Druze use vie i muslite ostanavte da pusite, a go potis so musli i migranti na tema koja nema dopirna tocka so toa.
Браво друже колку сте вие вие начитани, прошетани, дел од цивилизираниот свет што у 21 век сфативте дека цигарите се штетни, вистински разбудени воук либерали па сега на нас затуцаните Балканци ни ги отварате очите у кое делулу сме живееле сите овие години.
Аферим.

Буквално исти такви плачковци сте ко нив за нешто за кое што имате избор а преувеличувате и глумите дека страдате.

Или да ги качуваме на скутер, онака без кацига, а некогаш и по две, фамилијарно ко у Индија..

oh wait...
Уште тли и петка!? :D

Он е уште еден белец кој само културно апроприира. Нели воук има афроамерикански корени, воук, нигер, ликот е вистински црн пантер! Сигурно скришно слуша трап и си пушта големи црни газови со муслиња. Латентен црнец. Кога 10 луѓе се прашуваат каква врска имаат неговите постови со темата, не ја гледат неговата несигурност и потреба да припаѓа силно во некоја кул група каде мора агресивно да си ја заслужи припадноста, бидејќи ако не е тоа не останува нешто друго особено да го двои.

Tebe ti e irelevantno, mene mi se nerazdvojno povrzani. Tvoeto e kako ajde ke zborame za pederi, ama ne i za lezbejki, toa drug pat nekogas.
Valjda sfati deka oddamna ne zboruvame za predlog zakonot tuku za karakternite crti na tie sto go poddrzuvaat i obratno. Na kraj izgleda ispadna deka ste solidarni i tolerantni samo koga vas vi odgovara. Toa vo slucaj da ne ti bese jasno ne e solidarnost i tolerantnost, tuku krajno licrmerie i sebicnost.
Izvini ako vi go skrsiv filmot za vasata moralna superiornost i tamu neznam uste vo kakov film bevte vlezeni, ama nekoj treba i da ve prizemji ;)
Јако не приземји, како што ти се симнуваш по скали. Низ прозор. Така некако.
Ниту еден аргумент не напиша за цигарите, и затоа можат да ги забранат. Бидејќи нема.
Нераздвојно поврзани биле педерите со цигарите, за сламка ќе се фати, да смукне.

Браво друже колку сте вие вие начитани, прошетани, дел од цивилизираниот свет што у 21 век сфативте дека цигарите се штетни, вистински разбудени воук либерали па сега на нас затуцаните Балканци ни ги отварате очите у кое делулу сме живееле сите овие години.
Аферим.

Буквално исти такви плачковци сте ко нив за нешто за кое што имате избор а преувеличувате и глумите дека страдате.
Skraja da e tebe da ti gi otvaram ocite, ne e vozmozno takvo neso. Pusi, truj se sto sakas prai. Samo nejkam da go praite toa na javen prostor.
Nasata generacija e izgubena, ama za narednite ima nadezh. Ako e woke cenata za da ziveat prosecno 15 godini poise od nas ko zapadnjacite, neka bidat woke.

Skraja da e tebe da ti gi otvaram ocite, ne e vozmozno takvo neso. Pusi, truj se sto sakas prai. Samo nejkam da go praite toa na javen prostor.
Nasata generacija e izgubena, ama za narednite ima nadezh. Ako e woke cenata za da ziveat prosecno 15 godini poise od nas ko zapadnjacite, neka bidat woke.
Леле, леле луѓе што направивме !!!
Нашата генерација била изгубена а нивната има надеж :pos: :pos: :pos:
90% се аутисти (извинете што ги навредувам вистинските аутисти) што немаат когнитивни способности да соберат 2 и 2 од што им е испран и изгорен мозокот од екрани што гледале од раѓање ама битно не пушеле и ќе живеат 15 год плус. :pos::pos::pos:
Затоа највеќе од нив ги дуваат електронскине говна што се поштетни од чист тутун.
Фала и што ми даде дозвола дека можам да продужам со труење а таман мислев дека со апртхејдов што го промовирате дека ќе престанам.

Друже зашто у вакви филмови на комфорт зона си живеете бе ?
Зашто мислите дека со тоа што не напаѓате на лична основа и ни скратувате право на движење на јавен простор, право на искажување на мислење, дека отварате очи и се борите за подобра иднина ?

Убаво пиша некој погоре дека целава тема ја водите со наратив за описи на нашиот карактер и примери отколку за тоа дали законот како закон ќе се имплементира, ќе смени нешто и ќе постигне некаква цел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom