- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 41.621
- Поени од реакции
- 124.259
Се усмрдувам, ми мириса гадно и се чувствувам непријатно, особено во кафана каде што јадам. Ти кажав дека кај нас не се одвоени регуларно пушачки и непушачки делови, така да голем избор и нема баш што се тиче непушачки делови. Башка пак ќе ти кажам, правиме муабет за порок, нешто што уништува човечки животи, а не за храна или пијалок, т.е. нешто во кое секој човек ужива.a kako si ti toa diskriminiran so toa shto ke vlezesh vo kafana kade shto se pushi?
nema da te sluzhat, ke te izbrkaat, shto?
ti kazav nekolku pati, ako ti e tebe i na ostanatite forumashi bitno dali nekoj vnatre pushi ili da ne vi zamirisha oblekata, odete na mesta kade shto ne se pushi, ednostavno.
zashto grupa lugje da se adaptiraat na zhelbata na poedinec koj shto vleguva na mesto kade shto ugostitelot dozvolil odredena praksa, vo mesto koe e negova sopstvenost, a pritoa poedinecot ne saka da odi na drugo mesto kade shto bi ja izbegnal taa neprijatnost?
ne sfakjate kolku e nenormalen zakonot koj sto vladava go uvede, zatoa ushte nitu eden ne se pogodi da objasni shto konkretno beneficijalno se postignuva so ovoj zakon.
Со законот инаку основната цел е да се намали пушењето, особено што тоа е изразено во голем процент кај малолетните лица. Верувај ако навистина се почитуваат забраните законот ќе има ефект, а мене ако ме прашуваш пушачите што се бунтуваат против законов пак ќе бидат нацртани во истите кафани и кафичи и пак ќе си тегнат цигарчиња, овој пат надвор на отворено.