Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 15: @Del Boy - Забрана за лет со авион на деца помали од 5 години)

Забрана за лет со авион за деца помали од 5 години?

• За

• Против

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Не вели два пати. Дик пик не сум пуштил на кајги сеуште. Ама ако е точно дека Ска и пуштил на Топла - добар дел од членството ќе го крка и мојот во ДМ.
Не, не е до толку одлепен.

Вода.
Немам пороци и сум совршен човек.
Next
Ajde de, ko coek te prasav, ne mora so sila pameten da se pravis.
Автоматски споено мислење:

Човекот сигурно има завршено факултет, мисловна именка за тебе, но остај го него, ја и ти сме играта, ти си малборо мен ја сум џони вокер според се што глеам, кај си со материјалот со непушењето Владе.
Od kaj znajs ti so imam jas zavrseno ?

Не вели два пати. Дик пик не сум пуштил на кајги сеуште. Ама ако е точно дека Ска и пуштил на Топла - добар дел од членството ќе го крка и мојот во ДМ.
Немој само мене брат жити се :ROFLMAO:
Иначе слободно, лично верувам дека огромен дел од тие што глумат интелектуалци тука, не само што се геј него и тешки педеришта што се плашат да признаат дури и на анонимен форум :D

Ajde de, ko coek te prasav, ne mora so sila pameten da se pravis.

Od kaj znajs ti so imam jas zavrseno ?
По муабет ти имаш средно семкарско Владе, ако и толку.

Немам, со средно сум. Животни се уште не сум ебел, ако пробам ќе те известам како сум поминал.

Не се нервирај ајде, глеаш те чепкам намерно во врска со темава.
Jas seriozno te prasav, daleku od nervozen, vo sekoj slucaj mnogu pomalce od tebe.
I sega ako ne e nekoja tajna, imas nekoj porok, ete alkohol barem. Ili svetec si ?

Затоа што сегде се пуши, а по некоја случајност и ние непушачите сме луѓе кои сакаат да се дружат, да се социјализираат и да живеат живот.

Ти зошто не се преселиш или не ја дислоцираш УСЈЕ ако ти смета загадениот воздух?
ako ja od kaj so poteknuvam imase kafikji kaj sto ne se pusi, da mi kazes deka vo Skopje nema e smesno.

zatoa sto USJE e zagaduvac vrz koj sto jas nemam kontrola i nemam izbor, dodeka ti kako nepusac imas moznost da izberes da si odis vo kafikj kade sto ne se pusi i da go izbegnes dimot od cigari.

ne kapiram zasto ne izbegavate mesta kade sto se pusi.
Затоа што непушачите се малцинство, просто е. Да беа пушачите малцинство они ќе ќутеа и ќе си седеа без цигари по местата.

ako ja od kaj so poteknuvam imase kafikji kaj sto ne se pusi, da mi kazes deka vo Skopje nema e smesno.

zatoa sto USJE e zagaduvac vrz koj sto jas nemam kontrola i nemam izbor, dodeka ti kako nepusac imas moznost da izberes da si odis vo kafikj kade sto ne se pusi i da go izbegnes dimot od cigari.
Што сте се фатиле на тема за Усје толку, не мислам дека некој нема да поддржи. Цигари се едно усје е трето.

Druze, ne znam kako te rasteja tebe, mozi vo stakleno zvono ili pojma nemam, a i ne e ni tolku bitno, no ova za so sega se pritresvas porano ne se ni zamaraja ljugeto.
Многу Грета Тхунберг принцип одбра V. @YoucancallmeV Манипулација со деца, ќе се согласиш Владислав, V одбра принцип како класичен Социјалист. Како Христијаните со царот дете Константин. Игри видени од пред 2.000 години, ни сервираат ладно како кавијар и денес со Грета и Климите, за тоа да не мекне. Така! ја мекнат! нашата десничарска тоталитарност и апсолутна способност!!! *превртува очи ко италијанката Мелони* (иако јајцата му се полни ко Мелон-и).

Затоа што непушачите се малцинство, просто е. Да беа пушачите малцинство они ќе ќутеа и ќе си седеа без цигари по местата.
Душо непушачите се мнозинство, трпат малцинство, напрај анкета без да ти каже партија.

Po muabetot ti imas deset avtoimuni bolesti i cat pat uste nekoja hronicna, no sto e tuka e.
Po muabetot ti imas deset avtoimuni bolesti i cat pat uste nekoja hronicna, no sto e tuka e.
Глеаш, докторска дијагноза си е на ниво, може ли доктор владе да ми ги наброи, најмалку 10?

togas zasto se odi po pametot na malcinstvoto, ne kapiram?

ako sum jas vegan, daj da zabranime proizvodi od zivotinsko poteklo, zatoa sto mene mi mirisa koga ke projdam pokraj sendvicara i mi se menuva raspolozenieto koga ke projdam pokraj mesara.

imas izbor izmegju kafikji kade sto se pusi i kade sto ne se pusi, kukjniot red go bira ugostitelot spored zelbite, potrebite i zamislata na istiot.

Што сте се фатиле на тема за Усје толку, не мислам дека некој нема да поддржи. Цигари се едно усје е трето.
toa ne e moj argument, tuku na onoj sto me citirase.

zaludno e jas da se objasnuvam deka zagaduvanjeto na usje ne mozes da go izbegnes, dodeka dimot od cigari vo kafikji i te kako mozes.

Ajde de, ko coek te prasav, ne mora so sila pameten da se pravis
Не гледам каква врска има тоа дали јас имам порок или не со темава. Зборуваме за цигарите, нивната штетност и дали треба да се забранат во затворени простории од јавен карактер.

Притоа, никој Владе не ти забранува да пушиш, ти и понатака ќе можеш да уживаш во овој благодет, меѓутоа ќе ти забранат да го труеш нормалниот човек, поточно човекот што излегол на кафе/пијачка/провод, сеедно. Ако ти се пуши ќе излезеш до надвор, ќе чурнеш една и ќе се вратиш на маса. Не гледам каде е обесправувањето тука, овозможено ќе биде нормално функционирање на луѓето во затворени простории од јавен карактер, а богами ако се спроведува како што треба законот надежно и намалување на бројот на пушачи. Поразително е ова што го гледам и што се случува, колку малолетници пушат, страшно... Кај мене има едно мало продавниче кое работи 366 денови во годината, нема ни празник ни делник за него, едно 100 000 пати го имам фатено како им продава цигари на парче на деца. Еднаш му реков, аман бе човек до 30 денари ли ти е дојдено? Зошто им даваш на децата да се трујат...

Така да Владе мој не мораш да кружиш као киша око Крагујевац за да најдеш оправдување за нешто што нема смисла, во 2026 година нарочито.

togas zasto se odi po pametot na malcinstvoto, ne kapiram?

ako sum jas vegan, daj da zabranime proizvodi od zivotinsko poteklo, zatoa sto mene mi mirisa koga ke projdam pokraj sendvicara i mi se menuva raspolozenieto koga ke projdam pokraj mesara.

imas izbor izmegju kafikji kade sto se pusi i kade sto ne se pusi, kukjniot red go bira ugostitelot spored zelbite, potrebite i zamislata na istiot.

toa ne e moj argument, tuku na onoj sto me citirase.

zaludno e jas da se objasnuvam deka zagaduvanjeto na usje ne mozes da go izbegnes, dodeka dimot od cigari vo kafikji i te kako mozes.
Не е исто брат, воздухот е јавен ресурс, а храната може да ја избереш, сакаш веган нема проблем, сакаш невеган нема проблем, ова у кратко.

Душо непушачите се мнозинство, трпат малцинство, напрај анкета без да ти каже партија.
Абе мажи се околу 65% а жени скоро 50% и додај на тоа факт што голем дел од тие што не пушат не се ни движат у народ и ќе ти излезе дека по разни места од 10 души 6 до 7 се пушачи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom