Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Многу, многу, многу ми се допадна Eternity! Фала ти @Донев за предлогот. Треба изгледа почесто да ве слушам тука пред да гледам нешто следно. Ми требаше нешто вакво периодов, да се потсетам на нешта кои мислам дека сум ги заборавил. :( Не знаев дека сум толкава плачипичка, ама филмов навистина, навистина ми остави огромен впечаток и ме натера да пуштам солза. Филм за тоа што е љубовта и што значи навистина да сакаш некого. Според мене, најдобрата љубовна драма по (500)Days of Summer! Знам дека уште сум под импресии и затоа може и малку претерувам, ама мислам дека нема да ме излаже впечатокот и дека ова ќе ми остане врежано во меморија уште долго.

Love isn't just one happy moment, right? It's a million. And it's bickering in the car, and supporting someone when they need it, and it's growing together, and looking after each other.

@wot , @Донев - во кој Eternity би отишле после вашата смрт?

Многу, многу, многу ми се допадна Eternity! Фала ти @Донев за предлогот. Треба изгледа почесто да ве слушам тука пред да гледам нешто следно. Ми требаше нешто вакво периодов, да се потсетам на нешта кои мислам дека сум ги заборавил. :( Не знаев дека сум толкава плачипичка, ама филмов навистина, навистина ми остави огромен впечаток и ме натера да пуштам солза. Филм за тоа што е љубовта и што значи навистина да сакаш некого. Според мене, најдобрата љубовна драма по (500)Days of Summer! Знам дека уште сум под импресии и затоа може и малку претерувам, ама мислам дека нема да ме излаже впечатокот и дека ова ќе ми остане врежано во меморија уште долго.

Love isn't just one happy moment, right? It's a million. And it's bickering in the car, and supporting someone when they need it, and it's growing together, and looking after each other.

@wot , @Донев - во кој Eternity би отишле после вашата смрт?
Јас буквално ништо не знаев за филмот освен дека Елизабет Олсен е во него и мислам дека тоа придонесе ептен да ми се допадне. Не знаев зошто гледам некои старци на почетокот. Изненадување ми беше кога дознав за што е филмот уствари, како и твистот кога се појавува Елизабет. И мене ми се погоди во вистински момент да го гледам и ме фати на емоција.

За прашањето, воопшто не размислував за тоа јас што би избрал дур го гледав. И сега немам одговор.

wot - во кој Eternity би отишле после вашата смрт?
Зависи, уште сум со првата, не сум ја запознал втората ми жена. :icon_lol:
Знаејќи си го типот... нема да е некоја особена разлика, ќе фрлам париче. :icon_lol:

Знаев дека така ќе заврши уште кога на почетокот на дејт со војникот му рече на дека немало ден да не помисли на него сите тие 80 години додека во брак!?!? Не е fear of missing out бидејќи нешто веќе поминало, но е доста честа појава кај луѓето во форма на daydreaming во денови кога животот не им изгледа како што си го замислиле, па се присеќаат на врски кои низ денешна призма им изгледаат по... лесни, по возбудливи, а некои толку тоа го романтизираат што почнува да не се совпаѓа со реалноста и со сеќавањата. Исто е и за нови прилики, често луѓето си уништуваат долги врски поради тоа што им се појавила некоја нова шанса и поради возбуда мислат дека треба да бидат со тие луѓе. На Елизабет и се случија и двете, фантазирање + шанса, по која што и посегна. Според мене не го заслужуваше среќниот крај бидејќи во вистинскиот свет акциите имаат последици и ако нешто е фер тоа е што требаше да ја остават цела вечност да се мисли што би било кад би било ако ја избереше љубовта на нејзиниот живот, вториот маж. Вистинска љубов покажа баш тој кога ја пушти да е среќна, и можеби е клише, но вистинска љубов така мрда. Инаку, јас сум планина човек и ладно, не ме наоѓаш како се пржам на песок. Ако завршам на таа жештина ќе знам дека сум во нечиј пекол.

Мене не ме допре емотивно, туку го оценив над просек поради моралната дилема.
Исто и жена ми не беше особено засегната емотивно бидејќи војникот ѝ бил претставен многу сомнителен.

Зависи, уште сум со првата, не сум ја запознал втората ми жена. :icon_lol:
На местото мислев, не со кого би бил таму. Јас на пример, мојот Eternity го знам - местото во кое израснав. Никогаш не би ми здосадило да сум таму засекогаш.

Глобуси 2025, добитници на награди во филмските категории:

1768240146497.png
1768240175339.png
1768240197449.png
1768240222209.png

Филмови со повеќе номинации:

1768240258067.png

Филмови со повеќе награди:

1768240299582.png

Памтете ми го зборов, One Battle After Another ќе се вброи во серијата на филмови кои што најверојатно ќе однесе и Оскар меѓу другиве награди што му ги доделија изминатиов период, а ќе остане заборавен со времето (Crash, Argo, The Artist, Anora). Попреценет филм не сум видел досега во животов. Сакаат да се извадат оти досега не му е дадена награда на PTA, па со потпросечен филм да се коригираат. Цела среќа па публиката си го кажа своето, па стана box-office bomb (200 милиони во светски рамки на буџет околу 150 милиони).

Сем Хјуган (Џејми од Outlander) со најголеми шанси за нов Бонд. Од тоа што прочитав, он веќе имал понуда, пред многу години, кога беше избран Даниел Крег, која ја одбил. Сега дефинитивно бил викнат на аудиција и планирал да прифати.

FB_IMG_1768459038351.jpg

Можеби веќе сте виделе, но дел од традицијата е, па и да сте виделе...

it's

LETTERBOXD 2025 YEAR IN REVIEW

ladies and gents!
Првите 3 филма у highest rated не само што ги немам глеано немам ни чуено за нив. :icon_lol:

Ме замисли дали е ова позитивен или негативен податок за мене :cautious:

Првите 3 филма у highest rated не само што ги немам глеано немам ни чуено за нив. :icon_lol:

Ме замисли дали е ова позитивен или негативен податок за мене :cautious:
Не се излезени на торенти се уште. Третиот, Marty Supreme, е моментално најголем фаворит за освојување на Оскар за најдобар филм.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Не се релевантни лб. Да не беше социалниот аспект ќе беше најтиња страна.
Автоматски споено мислење:

1000001318.jpg

LB > IMDB
Од кој аспект не се релевантни ЛБ?
Педерска е многу. Има многу изроди чие мислење е небитно. IMDB е измислена. Да не беше форумов никогаш не би направил лб. Вака ми е ок дека можам да видам вие како сте оцениле филм, иначе рејтинзите од другите корисници не се воопшто битни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom