Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 14: @Macka12345 Секој човек треба да живее во својата матична држава.)

Пушач сум, и го поддржувам новиов закон!
Ако можам да не пушам во соба дома, тогаш можсм да не пушам ни у кафиќ внатре!
Кој ги е*е примадоните!

П.С. а како што на некој непушач му смета мојата цигара, така и мене гадно на повраќаница ми смрди ајкос-от што го пушат педерчињата!

Ако до тебе седнат некои ликови добро најадени со високооктански грав и почнат да прдат,ќе си ојш ?:cautious:
Па сигурно нема да седи до нив и да ги мириса. Од каде ја најде само логикава на прашањво ?

...светот нити се створил за три дена, а уште помалку веројатно дека имаме право да го кроиме по наша желба
...начинот на кој го живееме животот е, и ќе остане, наше неприкосновено право
...не знам дали е потребно да пишувам понатака на оваа тема, бидејќи се останато е наметнување на туѓо мислење и стил на живот(точка).

...светот нити се створил за три дена, а уште помалку веројатно дека имаме право да го кроиме по наша желба
...начинот на кој го живееме животот е, и ќе остане, наше неприкосновено право
...не знам дали е потребно да пишувам понатака на оваа тема, бидејќи се останато е наметнување на туѓо мислење и стил на живот(точка).
Убаво би било да продолжиш со пишување оти ретко ја имаме таа можност да те читаме....а се што си пишал е прекрасно.:)

Буквално дали 20 посто од редовните посетители на угостителски објекти се непушачи. И сеа заради пар идиоти шти се им смета треба сите да си патиме. Секој божји ден сум по кафичи и кафани, ретко е да има маса кај што некој не пуши, зашто да ни се ускрати и тоа задоволство, кога и така тие кои што се залагаат за законов и толку им сметаат цигарите искачаат два пати месечно во угостителски објект.

Буквално дали 20 посто од редовните посетители на угостителски објекти се непушачи. И сеа заради пар идиоти шти се им смета треба сите да си патиме. Секој божји ден сум по кафичи и кафани, ретко е да има маса кај што некој не пуши, зашто да ни се ускрати и тоа задоволство, кога и така тие кои што се залагаат за законов и толку им сметаат цигарите искачаат два пати месечно во угостителски објект.
Зашто автоматски непушач искача 2 пати месечно, а колку излегува просечен пушач, демек 10 пати повеќе? Немам статистика но вака од око глеам дека друштвата по маси се 50-50, т.е. еднаков број пушачи и непушачи, ама се пуши на маса заради причините што ги наведов порано. Пример, кај мене екипата се претежно пушачи но и кога сме излагале мнозинство непушачи сме морале на примадоната/те да им праиме ќеиф иначе одма се закануваат со недоаѓање, или ако дојдат и сме седнеле на непушачка маса низ нос ни го ваделе и било караници. Според мене, доколку би имало добро планирање со добра абсорбација и/или да речеме зима да се пуши внатре зашто стварно е незгодно да се влага-излага у зима, но нема ни едното, а за другото тешко би се нафатиле пушачи, едноставно нема да им се прифаќа фактот дека 3/4 од времето треба да не пушат на маса. Затоа за жал закон најдобро и најлесно решение.

Зашто автоматски непушач искача 2 пати месечно, а колку излегува просечен пушач, демек 10 пати повеќе? Немам статистика но вака од око глеам дека друштвата по маси се 50-50, т.е. еднаков број пушачи и непушачи, ама се пуши на маса заради причините што ги наведов порано. Пример, кај мене екипата се претежно пушачи но и кога сме излагале мнозинство непушачи сме морале на примадоната/те да им праиме ќеиф иначе одма се закануваат со недоаѓање, или ако дојдат и сме седнеле на непушачка маса низ нос ни го ваделе и било караници. Според мене, доколку би имало добро планирање со добра абсорбација и/или да речеме зима да се пуши внатре зашто стварно е незгодно да се влага-излага у зима, но нема ни едното, а за другото тешко би се нафатиле пушачи, едноставно нема да им се прифаќа фактот дека 3/4 од времето треба да не пушат на маса. Затоа за жал закон најдобро и најлесно решение.
Нормално бе брат дека ќе се закануваат со недоаѓање, од која причина би седел во објект во кој нема да уживам, особено кога и за тоа постојат угостителските објекти? Со доста луѓе сум прекинал контакт баш од оваа причина, не им се седело на места кај што се пуши. До душа и не ми е битно, и така се лигуши и не сакам да трошам време на луѓе што мислат само на себеси.

Нормално бе брат дека ќе се закануваат со доаѓање, од која причина би седел во објект во кој нема да уживам, особено кога и за тоа постојат угостителските објекти? Со доста луѓе сум прекинал контакт баш од оваа причина, не им се седело на места кај што се пуши. До душа и не ми е битно, и така се лигуши и не сакам да трошам време на луѓе што мислат само на себеси.
Ок, фер мислење, но еве, прашање, но искрено да одговориш чисто за да тера дискусија. Ако хипотетички, сте екипа 50-50, ко немалку друштва, би се нафатил еднаш нашето еднаш вашето, демек еднаш кај што не се пуши еднаш кај што се пуши? Тука е сечие мислење прифатено, и нема ја терам на моја страна ти на твоја, туку компромис?
Ете, ќе кажам претходно искуство да се проба вакво нешто беше фејл и баш поради пушачи, коа беше наш ред не идеа, па се правеа луди дека не било наш ред, и затоа така лесно си дозволувам да ги именувам примадони, затоа што точно тоа се луѓе без грам дисциплина и не гледаат за никој друг освен за себе.

Za nikade sme, ic da ne ne druzite ;)
Го тераш на шала но не одговараш на прашањето. А и да, тоа на крај не бега, ама крш е да не се дружам со квалитетни луѓе за тривијална причина затоа што пушел или некој со мене затоа што не сум пушел.

Ок, фер мислење, но еве, прашање, но искрено да одговориш чисто за да тера дискусија. Ако хипотетички, сте екипа 50-50, ко немалку друштва, би се нафатил еднаш нашето еднаш вашето, демек еднаш кај што не се пуши еднаш кај што се пуши? Тука е сечие мислење прифатено, и нема ја терам на моја страна ти на твоја, туку компромис?
Ете, ќе кажам претходно искуство да се проба вакво нешто беше фејл и баш поради пушачи, коа беше наш ред не идеа, па се правеа луди дека не било наш ред, и затоа така лесно си дозволувам да ги именувам примадони, затоа што точно тоа се луѓе без грам дисциплина и не гледаат за никој друг освен за себе.
Фер, ако некој може да се договори на таков начин одлично за нив.
Јас лично не би прифатил, едноставно сметам дека ако си пушач, тешко ти е да седиш некаде без цигара, ама би го кажал тоа од старт и не би правел такви договори. Еве од најблиски тројца другари, цигари пушам јас, еден пуши ајкос и двајца не пушат. На крај памет не ни паднало да седнеме во место каде не се пуши. Ако нема место во пушачки дел, бараме друг кафич. Барем по мое искуство луѓето се солидарни по ова прашање, и никад не ми направиле проблем од причина што седењето ќе ми биде мучење.

Пушач сум од детe што се вика, ама кога ќе се разминам со тинејџер со цигара се ежам.
Од друга страна па на минатиот обид со законов памтам како ми беше кога во град искачав на сила и едвај чекав да си одам.

пичка ли му матерна, ако е ова некој начин да се ољудиме-нека иде еве.

Фер, ако некој може да се договори на таков начин одлично за нив.
Јас лично не би прифатил, едноставно сметам дека ако си пушач, тешко ти е да седиш некаде без цигара, ама би го кажал тоа од старт и не би правел такви договори. Еве од најблиски тројца другари, цигари пушам јас, еден пуши ајкос и двајца не пушат. На крај памет не ни паднало да седнеме во место каде не се пуши. Ако нема место во пушачки дел, бараме друг кафич. Барем по мое искуство луѓето се солидарни по ова прашање, и никад не ми направиле проблем од причина што седењето ќе ми биде мучење.
Фала на искрен одговор, но да прашам, нели овие изјави:
Јас лично не би прифатил, едноставно сметам дека ако си пушач, тешко ти е да седиш некаде без цигара, ама би го кажал тоа од старт и не би правел такви договори.
и
Барем по мое искуство луѓето се солидарни по ова прашање, и никад не ми направиле проблем од причина што седењето ќе ми биде мучење.
е контрадикторно со ова:
Со доста луѓе сум прекинал контакт баш од оваа причина, не им се седело на места кај што се пуши. До душа и не ми е битно, и така се лигуши и не сакам да трошам време на луѓе што мислат само на себеси.
Во ситуација каде пример имаш другар кој ти вика органски не трпи цигари (доста иронично може да е бивш пушач зашто знам они ептен не трпат мирис) и му е мачење да седи на цигари, а ти викаш ти е мачење да не пушиш, и ти не прифаќаш компромис (ако и двајцата не прифаќате онда е јасно) тогаш ти гледаш само за себе или не е така?
Тука сакам да кажам дека паричката има 2 страни, дека не е така категорично црно и бело.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom