Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Ќе ги прегазела, еј.... :tapp:

За ова ли се одзема живот бе?

Еден woke мозок помалку, да протестираш и глумиш лудило за тие што те мразат од дно на душата.

Изгледав неколку видеа вклучително и по убивањето (каде не дозволуваат доктор да пружи помош иако не верувам дека нешто ќе сменело) што се случува и сепак мислам дека избрзав со заклучокот, ја убија непотребно, немаше ризик да прегази никој. Доколку попречувала правда тогаш уапси си ја порано или подоцна или пак веќе кога почнаа да пукаат требаше во гуми а не во неа, ова беше егзекуција.

Изгледав неколку видеа вклучително и по убивањето (каде не дозволуваат доктор да пружи помош иако не верувам дека нешто ќе сменело) што се случува и сепак мислам дека избрзав со заклучокот, ја убија непотребно, немаше ризик да прегази никој. Доколку попречувала правда тогаш уапси си ја порано или подоцна или пак веќе кога почнаа да пукаат требаше во гуми а не во неа, ова беше егзекуција.

Така ги тренираат. Буквално ги казнуваат полицајците ако се во "опасна ситуација", и не пукаат за да убијат. А во случајот на ICE прашање колку и ги тренираат, кога ќе земеш во обзир вакви факти.

1767879148801.png

Во секој случај болно општество. Едните тераа сеир кога го убија оној Кирк, сега другиве тераат сеир зошто полицајци убиле жена. Мали исплашени, исфрустрирани и крволочни човечиња кои сакаат да се чувствуваат големи и силни. Прашање на време е кога целата таа внатрешна агресија не се прелее на улиците.

А најсмешно ми е што групата која со декади збореше за федералната власт како спрема црни хеликоптери, ФЕМА кампови и паравоени единици за да го тероризира америчкиот народ како Алекс Џонс и компанија, се сега најголемите подржувачи во моментот кога баш ете владата го прави истото. Им викаа на либералите дека не знаат што подржуваат и дека на крај ФЕМА и милитизираните полиција ќе го сврти оружјето против нив а не ја гледаат иронијата сега. Што стана со тоа дека локалните избрани шерифи се единствената легитимна полиција и суверените жители?

Ne svakjam zaso praat nagli dvizenja koga ocigledno ovie tolku im sece.
Za dzandarov so ja upuka, sta reci. Otide zivot bezpotreba.

Ќе ги прегазела, еј.... :tapp:

За ова ли се одзема живот бе?

Америка јебига, лесно се гине.

Џандарите се тренирани лесно да потегнуваат оружје затоа што лесно се потегнува на нив.

Но штом униформирано лице било каде свет ти даде наредба најпаметно е да послушаш, посебно што како Американка верувам дека видела на ТВ 100 вакви примери.

Уште нешто:

Forty-five-year-old Corrections Officer Robert Jordan believes he has been discriminated against after the city of New London, Conn., deemed him too smart to be an enforcement officer and denied him employment.

After he filed a lawsuit, the federal judge dismissed it, ruling that the police department's rejection of Jordan did not violate his rights.

Jordan was deemed too smart for the police force because he received a high score on an intelligence test. Jordan, then 45, scored a 33, the equivalent of having an IQ of 125.

The average score nationally for police officers as well as for office workers, bank tellers and salespeople is 21 or 22, the equivalent of having an IQ of 104.

--------------------------------------

Мислам дека двете страни се во криво тука едната страна е наоружана.

Еден woke мозок помалку, да протестираш и глумиш лудило за тие што те мразат од дно на душата.
И што дека била woke треба ли сите што се woke да се убијат?
Ова убиството и негово оправдување и релативизирање е слика на денешното расипано општество, исто како и од другата страна што се радуваа за убиството на Чарли, политичкиот и идеолошкиот наратив се става пред човечкиот живот.
Плус конкретно за оваа жена не знаеме дали е woke што подржувала што не, ја убијаа без никаква причина, што ќе беше ако не пукаше тој, немаше да го изгази зашто воланот го вртеше во насока да го избегне ниту пак направи нагло забрзување, и да ја оставеа да замине со колата имаат и регистрација и снимка брзо ќе ја најдат.
И не ајде што ја убија млада жена 30+ години, туку и така и требало:facepalm:

И што дека била woke треба ли сите што се woke да се убијат?
Тие што паркираат џипови на сред пат за да бранат тешки криминалци сомалијци .. да., подобар е светот без такви анти луѓе.

Не сум дволичен како огромниот дел членови и затоа ти пишувам искрено, тоа е тоа.

Последно уредено:
Така ги тренираат.
Ovi ne se trenirani, ne se vistinski policajci, poveke ličat na parapolicija

Во секој случај болно општество. Едните тераа сеир кога го убија оној Кирк, сега другиве тераат сеир зошто полицајци убиле жена. Мали исплашени, исфрустрирани и крволочни човечиња кои сакаат да се чувствуваат големи и силни. Прашање на време е кога целата таа внатрешна агресија не се прелее на улиците.
Pogledni nanazad nekolku komentari na istiov ovoj forum ke zabeležiš isti takvi čovečinja.

Тие што паркираат џипови на сред пат за да бранат тешки криминалци сомалијци .. да., подобар е светот без такви анти луѓе.
Тешките криминалци се во пентагон тие сомалијци се ситна боранија..
Прво не знаеме дали блокирала пат или и се излизгал од снегот зашто на снимката убаво се гледа дека им дава сигнал со раката за да поминат.
А дури и да блокирала и бранела тоа не е оправдана причина за се убие.
Автоматски споено мислење:

Ovi ne se trenirani, ne se vistinski policajci, poveke ličat na parapolicija
Овие ти се како алфите кај нас, наркомани багабонти low iq.

Тешките криминалци се во пентагон тие сомалијци се ситна боранија..
Прво не знаеме дали блокирала пат или и се излизгал од снегот зашто на снимката убаво се гледа дека им дава сигнал со раката за да поминат.
А дури и да блокирала и бранела тоа не е оправдана причина за се убие.
Во САД за многу помали работи се убиваат не па за пречење во работата на нервозни и вооружани ICE агенти.

Не разбирам само од каде ова излезе, дека она демонстрирала и ги поречувала со работа. Зошто од видеото јас што го гледав, две коли пробуваат да се приклучат на лентата, едата кола поминува доаѓаат овие од ICE она се гледа од колата со рака како им покажува да поминат. Овие излагаат и почнуваат да викаат, она почнува да се враќа во рикверц, и потоа врти нагло на десно и дава гас и овој пука одма во шофершајбна и уште два пати од страна.

Ова со тоа како одеднаш она е лезбејка, либерал, антифа итн ... некако многу ми личи како некој да си смислува оправдувања зошто да застрелаш вдовица со мало дете за реално минорен проблем е политички отров и сега одма се гледа како да се уништи репутацијата на жртвата за одеднаш да стане "прифатливо" нејзиното убивање.

Американците во секој случај се комплетно пореметени како народ, и ова не го кажувам од аспект на носење на оружје и такви работи ( зошто мојот став е и за Македонија дека треба после служење војска секој да смее да си го земе оружјето со себе дома). Го зборам од психички аспект. Не сум видел толку многу исплашени луѓе. Они вечно се плашат и се припремаат за нешто на секоја инстанца. Живеат уџум и возат по еден сааат до работа секој ден, дека се плашат од црнците во градовите, возат камиони и огромни џипови дека се плашат што ако има судар и јас сум во малата кола. Џандарите активно ги тренираат да бидат исплашени од се и да реагираат на се максимално агресивно. Видете ги само во последново видео на што личат.

И секој пат кога ќе има некоја ваква трагедија посебно каде што ете некој ќе покаже авторитет и колку му е голем курот, буквално ги гледаш како мислам за првпат се чувствуваат живи. Го чекаат само моментот кога некој од позиција на сила ќе згази некој мал, и они ќе се почуствуваат живи во тој момент. Они не се ниту против војна или против убивање. Они се против војна само зошто ете "не им даваат" доволно да убијат, апсолутни психопати како и Израелците.

Нас како народ ни е проблемот дека сме апатични и индиферентни за скоро се, они ги гледаш во вакви моменти дека се активно злобни. Во Македонија да се случеше ова, ќе имаше милион реакции, ама макар каква и да била, кај сите првото мислење ( освен кај комплетните дијаболи како Рон) ќе беше "Не мораше да ја убие за ова". Ама рон и таквите пациенти се како % статистичка грешка. Во Америка % на луѓе кои пишуваат "Lock and load" e огромен дел од популацијата.

Пореметени се луѓето таму, индоктринирани со насилство. Нема збор за тоа. И со умисла е тоа така постигнато да биде. Мнозинствто од светот не сме такви.
Мислам стави се на нивно место, прво на едната страна па потоа на другата страна.

Како возач нема да ми падне на памет да блокирам џандари во акција, незамислива ми е помислата. Треба нешто најблизок да мора да бранам за да ми текне на памет такво нешто.

Како џандар, во ситуација кога веќе сум избегнал да ме удрат следната помисла нема да ми биде да го убијам криминалецот.

Е сега тоа кажано, во рamки на нивната реалност еве како стојат работите:
- Жената (сега се знае дека е политички активист, левичарска идеологија или што и да поминува денес таму како „левичари“) се гледа на улица како со колата ја блокира улицата.
- Полициско ауто има веќе застанато до десниот тротоар и полицаец.
- Џандарите се од ICE антиимигранскиот оддел.
- Сите учесници се белци.
- Ново полициско ауто иде од лево, застанува на пат, излегува прво еден џандар после уште еден-два. Едниот џандар иде накај жената што блокира улица, веројатно и кажува да излезе надвор и потоа се обидува да ѝ ја отвори вратата со намера да ја уапси.
- Жената против секој разум почнува да бега, веројатно не со намера да згази некој иако пред нејзе лево дефакто го има првиот џандар кој е поставен да блокира ама и да може да избегне да го прегазат.
- Жената дава гас малку го поткачува џандарот кој навреме избегнува и веднаш потоа ја пука во лице. Три пати.
- Цело време има луѓе кои ги провоцираат џандарите, вклучително и снимателот и уште една жена.
- Снимката е исечена, почнува непосредно пред убиството и немаме дефинитивен контекст на настанот. Но со оглед на сега познатиот идентитет на жртвата и поставеноста на аутото, очигледно ги блокира џанддрите и оттаму тргнуваат срањата кои кулминираат кога одлучува да бега загрозувајќи ги полицајците.

Потоа го имаме и ова:
“The very same officer who was attacked today had previously been dragged by an anti-ICE rioter who had rammed him with a car and dragged him back in June. He sustained injuries at that time, as well,” she said.

И работите стануваат појасни... Колку што можат да бидат јасни во рамките на целото тоа лудило што владее таму.

Официјалниот став:
„Good ignored officers’ orders to get out of her vehicle and "weaponized" the SUV by deliberately trying to ram into the officer.“

Во САД за многу помали работи се убиваат не па за пречење во работата на нервозни и вооружани ICE агенти.
Da, baš denes imaše masovno ubistvo pred Mormonska crkva vo Juta, dve žrtvi mnogu raneti. Toa e amerika. Koga ke te zastane policija ne e baš ednostavno kako kaj nas, imav šansa da go doživeam toa. Za sreka ne pukaa.
No ova e drugo, ženata navodno ne prečela nikomu, jas ne ja gledav snimkata i nema ni da ja gledam. Ušte e i belkinja i majka na tri dečinja. A deka ovie se nervozni toa e točno.
Treba rabotite da se narečat so vistinsko ime. Izgleda e dojden istoriskoti moment koga na amerikancite im treba cvrsta raka (nema da koristam drug epitet bidejki veke rekov možat da mi go prebaraat mobilniot na granica, planiram patuvanje letovo). I cvrstata raka e dojdena, so site svoi dobri no i losi strani.
Автоматски споено мислење:

Da, baš denes imaše masovno ubistvo pred Mormonska crkva vo Juta, dve žrtvi mnogu raneti. Toa e amerika. Koga ke te zastane policija ne e baš ednostavno kako kaj nas, imav šansa da go doživeam toa. Za sreka ne pukaa.
No ova e drugo, ženata navodno ne prečela nikomu, jas ne ja gledav snimkata i nema ni da ja gledam. Ušte e i belkinja i majka na tri dečinja. A deka ovie se nervozni toa e točno.
Treba rabotite da se narečat so vistinsko ime. Izgleda e dojden istoriskoti moment koga na amerikancite im treba cvrsta raka (nema da koristam drug epitet bidejki veke rekov možat da mi go prebaraat mobilniot na granica, planiram patuvanje letovo). I cvrstata raka e dojdena, so site svoi dobri no i losi strani.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom