Кое е твоето контроверзно мислење? (ТЕМА 12: @Io Sono Interista - Треба да се преземат строги мерки против пушењето на јавни места)

Дали си за или против новиот закон за забрана за пушење?

• За

• Против

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
@Византиецот можеби ваквите јако десничарски шеријатски ставови ќе ве натераат ЛГБ да се разведете од трансовачите ТиКју+ срања побрзо?
Поделбата ја има веќе од старт. Неможиш ти на некој фасциниран од неговата машкост, да му речиш да оди со транс. Тогаш ќе сум стрејт.
Ама јас се водам од живеј и остај ги да живеат, нивните приказни се по мое мислење по себе доволно тешки за јас да ги мразам ил да им посакувам смрт дека не биле мажествени ко мене ил мојот љубен. Ова не е ни човечки, ни христијански.
Некој ги зел најранливите и буквално ги фрла жртва курбан, а тие не се ни свесни за ова. И профитира од нив.

за Одисеј муабет да не правиме па после војната 20 и кусур години на тој бродот.
Стварно се пердашат на брод, да си ибат веко...
1000058199.jpg

@Византиецот можеби ваквите јако десничарски шеријатски ставови ќе ве натераат ЛГБ да се разведете од трансовачите ТиКју+ срања побрзо?
Еден 'Грк' од едно село, Метсово, Влашко планинско во северна Грција, ми кажа дека во селото имале доста хомосексулаци. Некој лик не бил толку мажествен ко него, и цел клас од стрејтовите се подбивале со детето и го тепале. Се додека овај колегата мој, не им начукал неколку боксој да ги смири.
За да ти одговорам директно. Јас би ги бранел тие кој се ранливи, слично на другарот. Фашисти не ме плашат мене.

Поделбата ја има веќе од старт. Неможиш ти на некој фасциниран од неговата машкост, да му речиш да оди со транс. Тогаш ќе сум стрејт.
Ама јас се водам од живеј и остај ги да живеат, нивните приказни се по мое мислење по себе доволно тешки за јас да ги мразам ил да им посакувам смрт дека не биле мажествени ко мене ил мојот љубен. Ова не е ни човечки, ни христијански.
Некој ги зел најранливите и буквално ги фрла жртва курбан, а тие не се ни свесни за ова. И профитира од нив.
Па гледам има веќе иницијатива од твојот табор да се дистанцирате шо искрено би ви било паметно бидејќи стана одамна јасно и видливо оти ТиКју+ги користат како војска за јавно мислење и ко такви ги произведуваат. И ја би ги заштитил оти најголем дел се креативни деца плус некаде на спектарот со кои некој лесно манипулира.

Па гледам има веќе иницијатива од твојот табор да се дистанцирате шо искрено би ви било паметно бидејќи стана одамна јасно и видливо оти ТиКју+ги користат како војска за јавно мислење и ко такви ги произведуваат. И ја би ги заштитил оти најголем дел се креативни деца плус некаде на спектарот со кои некој лесно манипулира.
Najverojatno sum epten off topic, no dali se nekade na spektarot ovie self proclaimed nice guys sho celo vreme se zhalat deka ne ebat tolku kolku sho oni imaat zamisleno deka treba da ebat?

Во средношколските денови одев на дебати во МОФ. Таму за одредена тема до сам момент на дебатирање не знаеш дали ќе си афирмативен или негативен тим, па затоа мораш сите можни аргументи да ги извадиш на маса од двете страни пред да почне било каква дебата и најважното да ги оставиш сите твои субјективни лични мислења на страна и пристапот да ти биде строго објективен. Крајната цел секогаш е да се дојде до некое крајно решение, кое најмалку оштетува некоја страна, а притоа го постигнува тоа поради кое настанала дебатата.

Е сега прво нешто што имам проблем е зборот “криминализира“ во насловот. Такво нешто би било преседан. Сметам за нешто да се криминализира како кривично дело(криминал), треба да е нешто за кое полицијата би вложила средства, време и пари, ресурси, кадар за да влезе во трага на истото, да го контролира, да го превенира. Тоа би вклучило масовно прислушкување на целото население (да не случајно машко со машко разменува педерски муабети на телефон), следење на сомнителните, упаѓање дома ако се смета дека има шанса да се фатат дома како се плескаат двајца од ист пол. Мислам дека добивме јасно слика, зошто ова не е возможно. '1984' од Орвел би била мало бебе ако ова некој тргне да го спроведува.

Втор пристап на проблемот би бил ако го гледаме од политички аспект. Јас сум против членување во Еу и Нато со ваквиот начин на игра и ваквиот формат, но сметам дека единствен прав пристап за како да ги играме работите е да не упаѓаме со ништо во очи никому, односно да си бидеме Хорхе моуд, и да не правиме нешто ако не сме приморани (ова моментално што правиме со Куба гласањето, со Венецуела поддршката за киднапирање претседател е пукање во колено, ама тоа е друг муабет). Па секое вакво ултра радикално нешто воведено како закон од типот на криминализирање Лгбт или пак легализирање бесење на плоштад, тотално би не дистанцирало од западниот свет и би создало алиби за они самите да речат “А еве они се криви, ние пробавме се за да им се доближиме, ама они дивјаци нецивилизирани глеј што прават“.

Затоа ќе гласам НЕ за анкетава. А апсолутно треба да се контролираат работиве да не излезат од контрола водени од модерниве западни трендови, недозволиво е децава да учат за родител1 и родител2, да учат во школо дека не мора родителите да се мајка и татко, да се легализираат исполови бракови итн. Ваков пристап би го убил уште толку наталитетот, би ја убил религијата која каква траква опстанала сите овие векови, би ги изместила сите вредности за фамилија и обврски во истата на двата родители. Право на протест ако се загрозени не може да им се забрани, исто како што не може на сексуалните работнички, но да е во тој протест формат, а не во паради, па сликање на политичари за бонус поени, па пари од прозападни здруженија за музичари и организатори. Ова прајдов што е кај нас, не личи на протест од што некој е загрозен и стравува за животот, туку на карневал. Не смееме да си дозволиме да е во мода да се биде геј, апсолутно сум против сите активности кои потенцијално би воделе кон тоа.

Последно уредено:
Леонардо Да Винчи, Микеланџело Буонароти, Караваџо, Сер Френсис Бејкон ,Оскар Вајлд , Вирџинија Вулф , Марсел Пруст , Труман Капоти , Томас Ман , Федерико Гарсија Лорка , Фрида Кало ,Пол Верлен , Георг Фридрих Хендл, Чајковски , Камил Сен-Санс, Леонард Бернштајн , Мишел Фуко , Фридрих Ниче , Ролан Барт , Едвард II , Фридрих Велики , Сафо , Волт Витман , Алан Тјуринг ,Педро Алмодовар........и уште стотици.
Некој да има да каже што против ?
А Хан Аспарух го примвал ли в задната дупка?

Дали треба да се криминализира? ДА!!! Прво и најосновно удри по коренот на целиов проблем, невладините организации платени од странски пари за да промовираат секакви гнасотии по училиштата, значи од најрана возраст удираат по дечињата кои сеуште азбуката не ја научиле, ама битно е да знаат дека можат да општат со исти пол и да прават замена на родови. Хера, Хелсиншки, Медуза итн да не ги редам, една испекција прати им и стави кЉуч на врата...и едно 80 до 90% се решени проблемите од овој тип во земјава. Се сеќавате пред некоја година на детскиот камп каде им биле покажувани полови органи и општење на луѓето на дечињата? Е тогаш гномот Мила Царовска беше министер за образование и беа дозволувани вакви работи.
Второ, овие работи ги промовираат само врз нашите дечиња во доминантно македонски средини, секако нема овие изроди да ги видите како ја тераат нивната агенда во Слупчане, Арачиново, Блаце, Центар Жупа, Тетовско...

ЗНам дека звучам радикално, ама за ваквите само казни и пендрекот, нема друго чаре...

Ima odreden procent pederi vo populacija, dali eden procent ili poise, i e totalno nebitno za ostatokot so praat oni. Nitu oni kje te napraat peder, nitu ostatokot od populacijata kje gi napravi strejt. Celata ovaa fama i pokazuvanje sila kon pederite e klasicno ne moes magareto, udri po samarot prikazna.

Ima odreden procent pederi vo populacija, dali eden procent ili poise, i e totalno nebitno za ostatokot so praat oni. Nitu oni kje te napraat peder, nitu ostatokot od populacijata kje gi napravi strejt. Celata ovaa fama i pokazuvanje sila kon pederite e klasicno ne moes magareto, udri po samarot prikazna.
Ау колку си ти грешка друже не си ни самиот свесен. Имаме “среќа“ што живееме на Балканот, поточно во Македонија, па педерлукот кај нас не е толку јавно застапен, што низ медиуми што низ институции, иако го има за жал. На Запад не си свесен изгледа што се дешава (а знам дека си ама ајде), дека ненормално е да кажеш дека си стрејт отколку педер. Мене и тебе може нема да не направат педер ни паради ни пропаганди, ама нашите деца..., тука е проблемот.

Никој не сака да удира по педерите, сакаме да удриме по пропагандата што се шири од нив, т.е. од големиот дел од нив, не сите секако, затоа што пропагирање на педерлук и останати дегенеративни работи не е здраво за општеството и за нашите деца. Утре мое/твое дете ќе треба во школо да учи дека е нормално некој да му го опне во газот, кажи ми дали е тоа во ред? Не ме занима дали постоеле педери од античко време, кур ме заболе за тоа, правиме муабет за што е исправно, а што не, не за џабе Бог ги создал Адам и Ева, а не Адам и Стева (српска е оваа па морав вака хехехе). Секое излагање од рамките на нормалата треба да се третира соодветно.

Патем, ФОРЦА АЦМ до негде ми ја зеде темата, иако јас другачие ќе ја формулирав доколку бев номиниран, али небитно. :D Мада ќе има сигурно муабет и за тоа што мислев јас, само да дојдам на ред. :D

Ау колку си ти грешка друже не си ни самиот свесен. Имаме “среќа“ што живееме на Балканот, поточно во Македонија, па педерлукот кај нас не е толку јавно застапен, што низ медиуми што низ институции, иако го има за жал. На Запад не си свесен изгледа што се дешава (а знам дека си ама ајде), дека ненормално е да кажеш дека си стрејт отколку педер. Мене и тебе може нема да не направат педер ни паради ни пропаганди, ама нашите деца..., тука е проблемот.

Никој не сака да удира по педерите, сакаме да удриме по пропагандата што се шири од нив, т.е. од големиот дел од нив, не сите секако, затоа што пропагирање на педерлук и останати дегенеративни работи не е здраво за општеството и за нашите деца. Утре мое/твое дете ќе треба во школо да учи дека е нормално некој да му го опне во газот, кажи ми дали е тоа во ред? Не ме занима дали постоеле педери од античко време, кур ме заболе за тоа, правиме муабет за што е исправно, а што не, не за џабе Бог ги создал Адам и Ева, а не Адам и Стева (српска е оваа па морав вака хехехе). Секое излагање од рамките на нормалата треба да се третира соодветно.

Патем, ФОРЦА АЦМ до негде ми ја зеде темата, иако јас другачие ќе ја формулирав доколку бев номиниран, али небитно. :D Мада ќе има сигурно муабет и за тоа што мислев јас, само да дојдам на ред. :D
Sekao ne sum od nekoja planina simnat, sum bil sum videl.
Kako nekoj kje ti gi napravi decata pederi bas me zanima?
Megju drugo, koj odlcuva sto e zdravo za edno opstestvo. Eve zemi ja holandija da receme, izgleame na pozdavo opstestvo od niv?

Eve zemi ja holandija da receme, izgleame na pozdavo opstestvo od niv?
Да. Од тој аспект светлосни години пред нив, а ако земеш взаемно економски, правни и сите останати аспекти тогаш не, меѓутоа од аспект на нормално општество со нормални гледишта пред нив сме и пред било која западна земја. У Америка можеш да видиш човек у метро што замислува дека е глушец, мислам дај брат те молам да не се објаснуваме за овие работи кога свесни сме сите дека моментално човештвото е во фаза на тешка дегенизација.

Има добар дел на кои им е индуцирано. Што од тешки мајки и отсутни татковци, што од малтретирање на рана возраст , што од просто бивање општествен misfit .
После поп-културата си ги прибира и им дава прибежиште и разбирање и ете ти ги повеќе од 1%,па додека трепнеш они го водат орото.
Решавање на проблемот со поп-културата е нужност, ама не повеќе од средувње на односите во домовите.

Да. Од тој аспект светлосни години пред нив, а ако земеш взаемно економски, правни и сите останати аспекти тогаш не, меѓутоа од аспект на нормално општество со нормални гледишта пред нив сме и пред било која западна земја. У Америка можеш да видиш човек у метро што замислува дека е глушец, мислам дај брат те молам да не се објаснуваме за овие работи кога свесни сме сите дека моментално човештвото е во фаза на тешка дегенизација.
Toa e stvar na tvoe licno mislenje, no vo odnos na sekoja merliva rabota sme svetlosni godini unazad. Ne znam kakvi gledista mislis deka imaat. Brojot na pederi i tamu i tuka e ist, povekjeto lugje si teraat so zivot ko site normalni.

Mislam koj ti e argumentov, imalo covek sto se zamisluva kako glusec u amerika. Prvo, ne zboram za amerika, zemja od 400 milioni lugje kaj sto ima sve i svasta i sistemot e sekoj za sebe. Drugo, takvi retardi ima kaj nas, no za razlika od holandija ili germanija kade sto kej bide zgrizen, istiot mi kampira pred vlez i cekam koga kje ubie nekoj.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom