Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
За мене сезоната за пратење ПЛ заврши Саботата со Астон Вила. ЛШ ќе пратам ако пројдеме Плеј Ин.

4 гола имаме примено после аут највеќе во цела лига.

Голот повеќе оди на душа на Гарначо кој го мрзи да маркира на втора статива од што на Чалоба.
Иста ситуација со Брендфорд кога заспа.

Сенеси се претвори во Пујол прајм, шансите на Делап и Енцо озбилна екипа едноставно мора да ги користи и тоа е тоа гејм овер.

Секоја чест за мечов на Естевао не застана, но џабе кога никој не го пратеше, не требаше да го вади Палмер барем уште 10 мин.

Со вакво темпо на натпревари и ротации на Мареска тешко дека можеме да завршиме во топ 5.

Maresca did not hold his usual post match press conference after tonight as he fell ill.
Caballero on Maresca: "He didn't feel well in the last two days. He had a temperature two days ago. After the game, he went to the changing room and he asked me to replace him because he didn't feel well."

Со помин нека е, кој го колнел нека престане, ни треба здрав човеков
Автоматски споено мислење:

За мене сезоната за пратење ПЛ заврши Саботата со Астон Вила. ЛШ ќе пратам ако пројдеме Плеј Ин.
Ех, не зезај, врати се таму негде Април/Мај да видиш дали ќе фатиме место за ЛШ.

Башка куповиве! Полуфинале со Арсенал, на чекор сме до титула и таму, зашто да не пробаме...

Ама да, и јас сум исто со очекувања ...од почеток на сезона, побитно ми е да видам дали можеме куп да освоиме и да видам во ЛШ до кај сме, лигава не ме тангира ептен емотивно се до крај на сезона

Уште и пресот го откажал Мареска. Каква пичкетина, па ај ако нека го откаже цела фан база. Многу се јача а е нула во моментов. Незнам од каде таква самодоверба ама после денешново нека се јебе.

Браво за Естевао кој е страва од играч. Нека тераат вака и Палмер и он ќе завршат го многу поздрави клубови. Дур не го сјебат Мареска а и нека се сјебат самите од клубот нема смисла да се навива. Така да спортски поздрав и се читаме во некои други времиња каде што копитарот нема да биде ваква пичкетина.

Покетино дегенот со овој состав ќе извадеше повеќе поени од Мареска кој што е Пеп од Тему ама фатен на Божиќен попуст плус поени од вртење на тоа рулетот на апликацијата...

Ретко глуп тренер што има толку самодоверба и его.

Уствари така е секогаш, колку си поглуп, толку поголема самодоверба имаш.

Единствена светли точки во составот беа Санчез, Естевао и Ензо вчера. Се друго просек.

На ова додај дека наредната со Сити ќе ја играме без Каиседо.

Изгледа ќе не измачи Мареска до крај на сезонава. рип дечки, тоа е.

А и ќе заборавев, има шпекулации и за Винисиус од Реал за кај нас. Тоа ако се деси ќе е крајниот РИП за нас.

Последно уредено:
Успех и неуспех добри и лоши времиња се дел од спортот.

Се додека е глупата политика на раководење на клубот кој се базира на купување млади играчи ќе ги имаме овие ситуации.

Мареска прави грешки ама не е сам крив за оваа што ни се дешава, еве конкретно вчера таа шанса што ја имаше Делап искусен добар напаѓач ќе дадеше гол и натпреварот се менува.

Лидер во одбрана нема, еден куп ситуации во кои сме лошо поставени и примаме гол.

Имаше ситуација вчера за среќа не примивме гол целот тим е поставен на првата статива а 5 играчи од Бурмут чекааат на втората статива и да поминеше таа топке ќе беше гол.

Добија добра лекција сезонава дека само со млади играчи не се прави успех.
Еве конкретно летово беше достапен Родриго, подобро ќе беше да го земе него а замена Џорџ од што Гитенс и Гарначо.

Океј можеби овие двајца ќе биднат светска класа во иднина незнам но до тогаш рачунај дека Палмер, Енцо и Естевао со овие резултати ако дојде добра понуда ќе бараат трансфер. Што е и логично и реално.
Мора да се промени политиката и да се купуваат искусни играчи за да се направи чекор понатаму.

Секоја чест за Санчез сезонава, ликот се стабилизираше дали е само тренутна форма незнам но еве неколку натпревари не вади од кал и тоа со тешки одбрани. Со нога и излегување на центаршути се поправи драстично.

По мене зимскиот период мора да се купи искусен штопер и еден прав напаѓач и да ја гураме сезонава.

Последно уредено:
Готов е Мареска, испадна дека не бил болен (не знам кој поверува) и дека е во многу лоши односи со глаучите Винстелни и Стјуарт. Егбали исто бил инволвиран.

Да бидам искрен не сум толку Мареска Аут, бидејќи со оглед на тоа какви дибеци се овие спортинг директориве и колку микроменаџмент прават со Егбал голема е веројатноста поголем кретен да донесат за тренер (се збори за тој од Стразбург).

Не дека нема вина Мареска, игра многу еднодимензионален фудбал и во голем дел од утакмиците се копи пејст каде што ми доаѓа да си ги ископам очите од досада. Најголемата вина е во газдите и во менаџмент, со ваква стратегија и потези максимум топ 4 тимов, а како што тргнало и тоа ќе биде дури фантазија.

Izgleda ke se ispolnat zelbite za Maresca, navodno denes ke si dal ostavka, totalno se spukale so upravata i ne im dal objasnuvanje zosto i presserot ne go odrzal zosto ne sakal, ne oti bil bolen.

Iskreno pokraj nego, treba da letaat i nekoj od bagrava direktori zatoa sto mnogu pogresni odluki se donesoa so Garnacho i Gittens, morase da se zasilime vo odbrana a nemase potreba od dveve drva na krilo.

Sakav sekako vo leto da go smenat, sega iskreno ne znam koj bi zemale kako zamena, valjda toj Rosenior i pak ke tapkame vo mesto ama bi rekol deka Maresca se preceni sebesi i zasluzeno si popi otkaz. Posle stompot so Barca realno regresiravme vo igra, na pocetok na sezona igravme tecno i posle pak pojde nizbrdo rabotata, ednostavno nema karakter za golem klub, rano mu e uste i luzer e realno, go stigna toa. Igrava regresirashe realno, premnogu pretumbacii so pozicii, nesto sto najmrazam i kako da kazam, good riddance.
Dali ke bide bolje ne znam, zavisi koj ke dojde ama realno Maresca ne ostavi mnogu raboti za falenje sezonava.

Мора да бидеме самокритични. Од минатата сезона се провлекуваат неколку проблеми, голман, централен одбранбен играч и шпиц. Овие позиции не беа покриени при летниот трансфер период. Добро, беше донесен Делап, кој сем агресивност не покажа ништо друго. Еден Џорџ покажа многу повеќе од него. Хато и Гитенс ги преплатија, играчи од клупа, ростер, кој ретко се користат. Дури и кога имаат минути, ништо не покажуваат на терен. 100 милиони фрлени во ветер.

Во тимот мора да се донесе малку искуство (истото не мора да се однесува само на возраст/години, туку и на одиграни натпревари), мора да тргнат на Гију, иако Ливерпул се во пол позиција да го земат. Глазнер го сака Ачемпонг, а притоа сеуште ги имаат Стерлинг и Чилвел, можат нешто да изиграат.

Мареска премногу експериментира. Кога имаш расположливи играчи од средниот ред, нема потреба Џејмс да игра толку истурено. Се работи за најдобриот бек во лигата. Ни Палмер, ни Енцо не се 10ка, најдобрите натпревари Палмер ги одигра како крило, нешто што е многу поприродна позиција за него. 10ка се Буонаноте и Жоао.

Одбраната е крш. Фофана и Чалоба се супер тандем, не знам зошто ги ротира. И тука почна со ростерот и се отиде под вода.

Како стојат работите, наскоро ќе има нов тренер. Се шпекулира меѓу Чави, Цеск и Глазнер.

Glasner ili Iraola.
Ako ne donesat nekoj od ovie dvajca ne gi ni gledam.
Eghbali out i da se ostavi trenerot da bide trener bez mesanje.
Ako donesat nekoj kako Rosenior ili De Zerbi, banter erata pocnuva pak i mozeme da si cestitame edni so drugi za status na midtable club bez ambicii.

Трансфер политиката се критикуваше уште пред минатата сезона. Прменогу пари фрлени на играчи како Мудрик, Џексон, Делап, Гитенџ, Гарначо, Санчез, Петрович, Јоргенсен, Хато, Буананоте, Еуссуго, Паез, ,Чхуквуека, Веига, Сар, Халл, Гуи, Тосин, Фофана двсјцата. Бадиашиле, Стерлинг, Мадуеке, Кулибале, Лавиа.

Еден тон играчи. Да некои ги шитнавме за добар профит. Некои изиграа нешто како Џекосон или Санчез сма двајцата се со мозочен удар ментално. Ама факт е дека од сите овие никој не е тоа за кое сме го платиле. Лавиа, Фофана и Бадиашиле имаа потенцијал ама типовиве се вечно повредени. Пиши тука и дека Колвил и толку е. Енцо и Каиседо беа веќе проверени трансфери. Нето исто така веќе беше докажам. Ама од овие сите кои го пазаривме како талентирани сите испаднаа мочка. Стелинг за кој кур го донесоа? Мудрик со теретаните и тетоважите? Типот топка неможе да исконтролира. Освен Палмер и Естевао се друго гола вода. Куркуреља го заборавив тој со Енцо, Касеидо се играчи кои се костурот. Делап, Хал, Тосин беа донесени по барање на Мареска. Делап е скроз одлепен ментално.

Мареска има разбирање од фудбал и ми се допаѓа како изгледаше Челзи во некои периоди, ама типот ептен фантазираше и според мене мен менаџментот му е крш. Дисциплна буквално нула.Вика Челзи нема искуство а он ти откажува прес поради тоа што неможе да издржи притисок. Со Палемер се спука. Незнам ете нека го земат во Сити и нека не демантира сите.
Успехот со светскиот куп не го сметам кјзнае колкаво достигување.

Од сите тренери слободни мене желба ми е Зидан. Од тие што се сегашни тренери би сакал Марсело Гаљардо да го земат. Ама изборот ќе биде меѓу Чави или овој од Палас Гласнер. Од нив двајца се надевам на вториов. Чави е бетер и од Мареска. Ириола исто така е можно. Гласнер или Ириола се оное кои може да направат нешто со тимов во поглед на фудбал. И пред се се доста дисциплинирани тренери, нешто што му треба на Челзи.
Но факт е дека пред да донесат било кој моеа да си расчистат во управата. Неможе Егбали да измислува топла вода.
Автоматски споено мислење:

Не е сета вина на Мареска посебно веројтано тоа што тимов има играчи кои веќе ги опишав. Ама мене лично типот ми потфрли со некои резултати. Абе не ме јеби со Карабах неможевме да тепаме. Ебати фудбалот ондак. Со втор состав Челзи треба тоа да тепа.

Бтв некои ќе забраат дека Абрамович исто ќе реагираше посебно после толку кеш фрлено.

Среќна нова на сите.

Последно уредено:
Ja bev siguren deka na leto ke go zamenea, ne ocekuvav deka i samiot sakal da si ide ali bez razlika na se, potffrli so igra i rezultati, imame izgubeno najvekje bodovi koga sme bile vo vodstvo i ova e ogromen indikator kolku e zelen Maresca.
Bar ke zavrsi ocho bolot so Gusto vo sredina i krilo.

Како некој што на стартот веруваше дека може на крај да испадне успешна целата стратегија на клубот, ова мислам дека ја убива и последната надеж.
Не може два тренери по ред кои си ги избрал според тоа како сакаш да го водиш клубот, да ти свртат грб затоа што не можат да работат со тебе. На страна резултатите. Не смее да нема сериозни последици за таков неуспех, а очигледно нема да има. Затоа цело време зборев каков и да е Мареска, ако стигнеме до тоа и он да биде сменет без да се смени структурата горе, ништо не правиме.

Не знам само како се надевате на Гласнер или некој сличен. Тој што се закануваше со оставка ако му продадат играч. Никогаш нема да дојде. Ќе треба да сме среќни со тој од Стразбург.

Немам веќе надеж за стабилност во следниве години, иако секогаш гледам оптимистички. Се надевам дека грешам. Затоа што ако не, ќе ни остане да си чекаме 2032 и да се надеваме дека некој нов газда ќе не спасува.

Самиот стил на игра на Мареска си бара искусни и јаки играчи.
Моменталниот состав и политиката на Челзи не се вклопуваат во тоа.

Фала му за двата трофеи но клубот требаше да му врачи отказ пред утакмицата со Евертон.

Лузерски изјави недисциплина во тимот со црвени картони, непотребни форсирања на играчи на неприродни позиции си го направија своето на резултатски план.

За следен менаџер сум највеќе за Гласнер или некој што има богата кариера како фудбалер.
Фабрегас, Зидан кои воедно ќе им е идол, ментор и ќе им внесе самодоверба на играчите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom