Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Следам новости и гледам дека Мареска два пати го известил раководството дека бил во контакт со управата на Сити во врска со можноста да менаџира таму. Еднаш во Октомври еднаш после Евертон.

Бил обврзан да ги извести поради таква клаузула во договорот.

Епаа драги пријатели после ова и таа најмала симпатија е сведена на нула кон Мареска. Нула професионалност. Доколу ова го правеше при финишот на сезоната тогаш ќе разберев. Ама ти на сред поладезона со ова на сите им се мочаш на сите играчи, навивачи, директори. Мрш у пичку матер.
Ова одма е причина за отказ. Ти во Челзи а си кокетираш Сити да го менаџираш.
Автоматски споено мислење:

Читам Орнстаин известува. Не е Романо така. Орнстаин беше првиот што извести прв дека Сити е “заинтересиран” за Мареска.

Така да колку и да се исраа управава во овој случај, Мареска е тој што кур го болело за клубов. Многу многу непрофесионално.

Последно уредено:
Следам новости и гледам дека Мареска два пати го известил раководството дека бил во контакт со управата на Сити во врска со можноста да менаџира таму. Еднаш во Октомври еднаш после Евертон.
Ако ова е вистина, Гвардиола си оди од Сити кон крајот на сезоната. Во минатото јавно правеше компарации помеѓу јадењето паста и анализирањето натпревари, колку и да уживаш во истото по одреден период ти здосадува. А мислам дека и оваа сезона беше на излезна врата, па го продолжи договорот. Само не знам зошто Сити би тргнале кон Мареска, кога го имаат, пример, Компани. И двајцата беа под договор, тој аргумент паѓа во вода.

Сум за Глазнер, од една страна го прероди Палас, од друга страна знае дека има ограничен буџет и дека на крајот на сезоната ќе изгуби дел од клучните играчи, како Марк Геји, кои можеби нема да може да ги надомести, и од трета страна свесен е дека е жешка тема, па може ќе се нафати на посериозен предизвик. Дури и нема да се сложам со Донев. Ми продаваш пола состав, не ми носиш адекватни замени, и ставам вето на продажба на еден клучен играч. Клубот форсира продажба, затоа што може да заработи 40 мил, а наредно лето оди за џабе, и укажувам дека нема да продолжам соработка под тие околности затоа што целокупниот притисок ќе падне на мене, а не на управата, и на крајот јас ќе ја платам цената со отказ, плус ќе загубам репутација. Знае да застане за себе, па и за клубот. Во интерес на Палас беше Геји да остане во тимот, а веќе е и стандарден репрезентативец.

Реално потег на место. Човекот мислеше ова е Фантази. Се изгуби и си плати цена. Тоа е тоа во бизнисот.

@Донев

Како и да е на клубов му треба човек кој ќе биде посветен тука да работи. А не при првото чкрипење да фаќа кривини и да флертува на сред созана со друг клуб.
Има млади играчи и можеби фалат две-три засилувања кои со доволно искуство ќе бидат во топ 3. Мада и две се доволни. Центеален кој. Не млад со 23-23 туку веќе докажан. И сега ќе зависи од тренерот дали ќе се обиде со Делап/Гуи/Жоао.

Голман што знам последниве утакмици Санчез многу добро бранеше. Мада јас на крај од сезона би бркал некој што нема Онанана мозочен удар епизоди.

Мене лично Зидан или Гаљардо. Ама и двајцата се невозможно. Мислам дека ниту се во предвид. Се надевам само не Чави, Де Зерби, Росениор или Лампард.

Сити дали ќе тргнеле по Мареска или Компани не ме интересира многу многу.

Последно уредено:

Мала споредба. Нека му го пазарат Гуехи од Палас уз пат и тоа е тоа.

@Донев

Како и да е на клубов му треба човек кој ќе биде посветен тука да работи. А не при првото чкрипење да фаќа кривини и да флертува на сред созана со друг клуб.
Има млади играчи и можеби фалат две-три засилувања кои со доволно искуство ќе бидат во топ 3. Мада и две се доволни. Центеален кој. Не млад со 23-23 туку веќе докажан. И сега ќе зависи од тренерот дали ќе се обиде со Делап/Гуи/Жоао.

Голман што знам последниве утакмици Санчез многу добро бранеше. Мада јас на крај од сезона би бркал некој што нема Онанана мозочен удар епизоди.

Мене лично Зидан или Гаљардо. Ама и двајцата се невозможно. Мислам дека ниту се во предвид. Се надевам само не Чави, Де Зерби, Росениор или Лампард.

Сити дали ќе тргнеле по Мареска или Компани не ме интересира многу многу.
Ама Росениор ќе биде, тоа е поентата. Не знам зошто сите си пишувате други имиња. Дур е иста структурата и стратегијата, само такви тренери ќе носат и ќе се почнува од 0, со неискуство.

Ама Росениор ќе биде, тоа е поентата. Не знам зошто сите си пишувате други имиња. Дур е иста структурата и стратегијата, само такви тренери ќе носат и ќе се почнува од 0, со неискуство.

Тотален анонимец е за мене.

Среќна нова 2026 дечки, само убавини во новава, успеси и емотивно да го одделите вашето битиствување од клубов за максимален психички добробит :))))

Sea mi izleze rils od Sky za ova sto se desi, brifiraat od klubot deka Mareska ja imal apla spukano so medicinskiot tim na Celzi, i vo mnogu navrati sezonava, igral igraci mnogu podolgo otkolku sto mu bilo sugerurano od medicinskiot tim sto rezultiralo so obnovuvanje na istite povredi, plus tuka se i razgovori so drugi timovi (siti i juve), i doslo veke sve do tocka od koja nema vrakanje, zatoa i rekol ova bile najlosite 48 saati otkako e dojden u timot. I informaciite bile deka klubot smeta vo momentov deka nemal dovolno mentalna mokj i emocijnalna zrelost za da go vodi timot.

Tocno ama toa ne e novo, imase i pred toa brifinzi deka negoduval zosto moral da rotira igraci, za istoto i so Poketino se spukale.
Vo ovoj slucaj klubot e vo pravo, go smenija celiot medicinski tim i donesoa novi lugje i eve James igra cela sezona so rotirani minuti, pa i Fofana, celiot proces od vrakanje od povredi e mnogu podobar i povredite se namalija osven na Lavia koj e hronicno u bolnica i valjda otpishan vekje.
Ti kako trener treba da stvoris sistem na plug and play i site igraci da mozat da rotiraat i igraat a ne da gi umre do posledna minuta posebno so eden kup natprevaruvanja a ima golem tim. Izigrava mini Pep so Gusto kako plejmejker.
Za ova mislam deka site go kritikuvame ovde.

Сезона 2011/12:
4 March 2012: Villas-Boas is sacked and removed of his duties by the director's board
19 May 2012: Chelsea win their first Champions League title

Сезона: 2020/21
24 January 2021: Chelsea announced the sacking of Lampard
29 May 2021: Chelsea defeated fellow English side Manchester City in the Champions League final, their second title in the competition, and their first since 2012.

Сезона 2025/26:
1 January 2026: Chelsea Football Club and Head Coach Enzo Maresca have parted company
30 May 2026:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom