Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
па сега можеби некои но нормалните се враќаат назад. Сфаќаат дека утопијата за Германија е утопија и нема ништо да напраат со бургергелд и кранкенгелд.

Ти летнало тебе пилето ептен, Германија е утопија битно во Македонија ќе има иднина без никаква економија младина
Само во последниве 2 години дури знам 4 познаници што напуштија и државна работа за да избегаат од државата (од што е многу убаво)

Ете на специјализантите барајте им партиска книшка па после ќе те лечи баба рада или шпетим со диплома од универзитетот на мерко

Мицко е во можност да направи нешто, ако сака. Фали или воља или капацитет, не знам.
Da vo mozhnost e, Kapazität ima, ama zhelba nema.
Slatki se parite steknati so mafija, korupcija,uceni i se ostalo.
Ako sakas podobro da me razberis pogledni go videovo i slushni shto kazhuva coekov so Picerijata.

На секоја 1 фамилија што се враќа 50 бегаат, поради тоа што системот функционира со услов партиска книшка

1 на 50????
Годишно се иселувааат по 40-50 илјади луѓе. Да е 1 на 50 треба да се враќат по илјада, а ни 100 души не се враќаат. Ни партиски пацов не верува во ова и срамно е воопшто да се дискутира по темата ,,враќање на иселеници".
Во Словенија и Софија годинава на студии само се запишаа над 2000 студенти, од кои ни 10 нема да се вратат.
Лажете и крадете дур има кој да ве брани ропаци. И така само за тоа ве бива, а овој народ не заслужува ништо повеќе од да живее во гасна комора со африканско платиче.

Da vo mozhnost e, Kapazität ima, ama zhelba nema.
Slatki se parite steknati so mafija, korupcija,uceni i se ostalo.
Ako sakas podobro da me razberis pogledni go videovo i slushni shto kazhuva coekov so Picerijata.

Секаде е така, Мицко и Дпмне очигледно ја продолжуваат традицијата на корупција кај нас

Прост пример годинава винариите и олигарсите како Свето Јаневски им го откупија грозјето на лозарите за 20 денари, за владата пред некој месец да изгласа одлука за помош од 10 денари по кило на винариите замисли 50% од откупната цена им ја даваат со пари од народот на неколку веќе ултрабогати моќници. Во првата година од владеењето исто им ги качија максималните субвенции, порано беше до 300.000 евра сега истата ја зголемија на 1.000.000 евра значи богатите уште побогати сиромашните уште посиромашни..

1 на 50????
Годишно се иселувааат по 40-50 илјади луѓе. Да е 1 на 50 треба да се враќат по илјада, а ни 100 души не се враќаат. Ни партиски пацов не верува во ова и срамно е воопшто да се дискутира по темата ,,враќање на иселеници".
Во Словенија и Софија годинава на студии само се запишаа над 2000 студенти, од кои ни 10 нема да се вратат.
Лажете и крадете дур има кој да ве брани ропаци. И така само за тоа ве бива, а овој народ не заслужува ништо повеќе од да живее во гасна комора со африканско платиче.

Така од ракав лупнав иако знам дека бројката на соодност е многу поголема, во Словенија околу 1500 годишно одат да студираат

Секаде е така, Мицко и Дпмне очигледно ја продолжуваат традицијата на корупција кај нас

Прост пример годинава винариите и олигарсите како Свето Јаневски им го откупија грозјето на лозарите за 20 денари, за владата пред некој месец да изгласа одлука за помош од 10 денари по кило на винариите замисли 50% од откупната цена им ја даваат со пари од народот на неколку веќе ултрабогати моќници. Во првата година од владеењето исто им ги качија максималните субвенции, порано беше до 300.000 евра сега истата ја зголемија на 1.000.000 евра значи богатите уште побогати сиромашните уште посиромашни..
Abe da e samo toj primer i "ne e strasno"
Prasaj se shto se slucuva i koj strada so/od beloto, kristal....

Не вреди време да се троши на лице со пречки во равој, толку е капацитетот.
Ne e do kapacitetot, ostaj so se majtapime, ako e do kapacitetot ili vo slucaj nedostatok na istiot, tehnicki bi bilo nevozmozno da svrzat edna prostoprosirena recenica, ne pak akaunti da stancaat na sekoe.

Се јави татарски кремљ да паметува.

Abe da e samo toj primer i "ne e strasno"
Prasaj se shto se slucuva i koj strada so/od beloto, kristal....

Страдаат младите. Дрога, кладилници, казина и „продавници“ за брзи кредити со ненормални камати на секој чекор во државата

Кај нас во градов главна врска за дрогата оди преку оние што треба да ги гонат дилерите т.е вработени во мвр
Сите ги знаат само властите не, со плати од мвр милионери станаа..

Ти летнало тебе пилето ептен, Германија е утопија битно во Македонија ќе има иднина без никаква економија младина
Само во последниве 2 години дури знам 4 познаници што напуштија и државна работа за да избегаат од државата (од што е многу убаво)

Ете на специјализантите барајте им партиска книшка па после ќе те лечи баба рада или шпетим со диплома од универзитетот на мерко

Никогаш нема таму да си дозволиш покрив над глава. Кој иде ќе се врати кога ќе дојде време. Тој што нема да сака ќе живее под кирија вечно.

Никој со цел памет не очекува да се враќаат , ама ете, ради куртоазија ред е да се спомне. .
Колку им е стварно подобро и погодено се виде за време на Ковидот, кога набркани на клоци дојдоа и нѐ дотепаа, ама тоа треба на нас што сме овде да ни е за памет.
Од мое искуство, 1-2 од 10 се враќаат претежно ако се сами дојдени и во првите месеци или 1-2 години. Што подолго се тука тоа поголема шансата да останат а и ако се со семејство односно од после ако го донесле за нив нема назад. Ова не е ни од сега туку секогаш било. Некој нема да се снајде, некој го удри носталгија, некој ради љубовта се врати значи случаеви што ги знам. Еден исто така ситуиран и попрофесионален дојде да види ама нова средина од долу почнуваш и се врати. Затоа викам индивидуално е секој случај има приказна.

Никогаш нема таму да си дозволиш покрив над глава. Кој иде ќе се врати кога ќе дојде време. Тој што нема да сака ќе живее под кирија вечно.

И во Швајцарија само 40% од народот има во сопственост дом па викаш полошо живеат од нас, бугарите, романците итн ? И тоа кај нас ова е благодарение од минатиот систем кога некој добиваа џабе станови, рачунај процентот со оглед на цениве ќе паѓа во иднина.

Комшијава возач на камион, жена му медицинска сестра беше тука вика криво ми е само што не отидовме многу порано

Дали знаеш зошто ЕУ не притиска да ги ставиме во устав бугарите?
:)
Јас не не знам ќе сакаш ли да објасниш?

Не се ради вмро и левица. Вие и шиптаритте бевте и сте спремни да си ја довршите таа задача.
Па кој го спори ова?
Ако добро следев прашањето беше овие сега што се на власт добија доверба токму заради ветувањето дека ќе направат нешто по тоа прашање, или не беше така?

34 години цел на сите политичари е ЕУ и се гласаат истите партии.
Точно а која цел ја имаше народот, или тој не се прашува?
Ако изборот е магаре или змија, ти што би одбрал, при што изборот е задолжителен???

Мнозинството тоа си го бара и затоа ги гласа истите политичари што ја поставија таа стратешка цел.
Која аналогија ауууууу, бем те у тоа логиката, врти сучи народот така гласал значи народот е крив :yid:

Причините се индивидуални и секогаш ќе има миграција на една и на друга страна. Глупото во целиов контекст е вештачки некој тренд да се покаже. Мицко е во можност да направи нешто, ако сака. Фали или воља или капацитет, не знам.
Pa napravi(ja) toa sho mozat. Vo eden den so klasika bezveze prikazni, im se :гомце: na organizaciite sho rabotat na sorabotka, investiranje i eventualno vrakjanje na lugje od dijasporata (Makedonija 2025, Obedineta Makedonska Dijaspora i slichni).

Tie pochnaa seriozni programi za evaluacija koi faktori vlijaat na odluki za vrakjanje na dijasporata doma. Vakvi nastapi i ekskurzii definitivno ne pridonesuvaat nishto pozitivno.

Ама ти кажав дека си морон, не да те навредам, туку затоа што стварно човек што не разбира проста причинско последична врска, и обврска е човек со интелектуална спреченост.
Мораш со епитети, мислиш дека со тоа дека си во право!
Инаку второво ти се празни флоскули.
Како во животот така и во политиката постои закон а тој гласи:
Ако нешто сакаш да постигнеш бараш начин и модалитети како до целта.
Ако пак не сакаш изнаоѓаш изговори.
Според горново би требало да е јасно.;)

Potkapacitaren lik sum no sepak profilot istiot mi e, lesno mozes da provers na nazad ( ako sakas sekako ) kakvi stavovi sum imal i kolku tie stavovi go izdrzale zabot na vremeto, se si stoi.
ДА.
Дали “никот“ ти е ист или имаш повеќе не ме интересира тоа е работа на администрацијата.
Еве мала помош, прв кој го користеше ова :yid: а заради такви како тебе бев јас па администрацијата подоцна го додаде во изборот на графички елементи, прашај ги може че ти речат кој бил “никот“ ,јас велам профил, и повтроно не ми е јасно зошто инсистираш на небитни работи.
Администрацијата во секој момент според ИП адресите или другите кои со тоа се занимаваат преку МАЦ адресите(кои се единствени по уред за цел интернет) ЗНААТ кој и каде се наоѓа лицето кое стои зад одреден профил па и што пишува и се друго...
Ако ова го знам што мислиш зошто одбивам да кажам кој ми е претходниот профил не ти пајџа ли на памет дека едноставно не сакам во јавност не ми е тоа целта да на некого му говорам еееј знаеш ли јас што пишував какви ставови имав и имам, туку целта ми е да секогаш реагирам на недоносени коментари какви што се твоите најчесто.

Mozis toa za tebe da go kazis kako nadkapacitaren lik ?
ДА!

p.s ne se plasi, momentalno samo kostic go banirat za dupli profili, ako toa ti e makata ;)
Значи многу тешко е да се води разумна размена на мислење со ликови како тебе, ќе се обидам низ пример и да појаснам зошто.
Значи имаме расправа помеѓу двајца едниот вели има Бог другиот вели нема Бог!
Какви и аргументи да изнесува овој што тврди дека нема Бог нема да бидат прифатени и се фрлени во ветар затоа што,
Оној што вели има Бог не го тврди тоа туку ВЕРУВА во тоа затоа секоја расправа е беспредметна.
Па така и во овој случај какви и да се моите аргументи по одредено прашање истите се како фрлени во ветар затоа што ти си одлучил да веруваш, а не да дојдеш до вистината едноставно таа не те интересира, затоа што ако почнеш да пребаруваш на тоа поле ќе дојде до психички лом кој може да заврши несакано!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom