Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Bil nekade pa da vidi dali sme dojdenci ili ne lol :ROFLMAO:

Se sho chepna ukrasi bratot, pa ushte dijasporata mu ostana da ja upravi :pos:
Уште нешто и нема да тупам за темава, се избрукаа веќе:

Габриела Јаков отворено нагласува дека одлуката за враќање од Германија била донесена пред сè поради децата и нивното воспитување, а не поради професионални или економски причини. Таа јасно вели дека Македонија ја смета за подобра средина за растење на деца, дури и во тешки времиња. Во нејзиниот случај, клучно е да се напомене дека таа и сопругот се лекари – професија која и во Македонија овозможува релативно стабилни и надпросечни приходи.

Нека има кажат, дека госпоѓава не е лекар, само нејзиниот сопруг.

Мицко враќа иселеници назад и одма клозетарите во Германија се возбудија :kafence:

Уште нешто и нема да тупам за темава, се избрукаа веќе:

Габриела Јаков отворено нагласува дека одлуката за враќање од Германија била донесена пред сè поради децата и нивното воспитување, а не поради професионални или економски причини. Таа јасно вели дека Македонија ја смета за подобра средина за растење на деца, дури и во тешки времиња. Во нејзиниот случај, клучно е да се напомене дека таа и сопругот се лекари – професија која и во Македонија овозможува релативно стабилни и надпросечни приходи.

Нека има кажат, дека госпоѓава не е лекар, само нејзиниот сопруг.
Kolku glupa statija. Lugjeto ne se vrakjale zasto sme bile podri od Svajcarija. Zar nekoj ocekuva nekogas deka kje bideme podobri od Svajcarija.

Kolku glupa statija. Lugjeto ne se vrakjale zasto sme bile podri od Svajcarija. Zar nekoj ocekuva nekogas deka kje bideme podobri od Svajcarija.

Причините се индивидуални и секогаш ќе има миграција на една и на друга страна. Глупото во целиов контекст е вештачки некој тренд да се покаже. Мицко е во можност да направи нешто, ако сака. Фали или воља или капацитет, не знам.

Причините се индивидуални и секогаш ќе има миграција на една и на друга страна. Глупото во целиов контекст е вештачки некој тренд да се покаже. Мицко е во можност да направи нешто, ако сака. Фали или воља или капацитет, не знам.
Trend ima, toj e predizvikan od toa sto na zapad i ne e tolku sjajna situacijata vo momentot. Koga nigde ne ti e pogodeno, podobro e da si doma. Mislam deka nikoj ne mu e ideata da kazhe deka sme podobri od tamu, pa zatoa se vrakjaat lugjeto.

А навистина кој ти беше претходниот “ник“ :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
(губиш време со поткапацитарни, ова од искуство сакаш верувај сакаш не)
Potkapacitaren lik sum no sepak profilot istiot mi e, lesno mozes da provers na nazad ( ako sakas sekako ) kakvi stavovi sum imal i kolku tie stavovi go izdrzale zabot na vremeto, se si stoi.
Mozis toa za tebe da go kazis kako nadkapacitaren lik ?
p.s ne se plasi, momentalno samo kostic go banirat za dupli profili, ako toa ti e makata ;)

Trend ima, toj e predizvikan od toa sto na zapad i ne e tolku sjajna situacijata vo momentot. Koga nigde ne ti e pogodeno, podobro e da si doma. Mislam deka nikoj ne mu e ideata da kazhe deka sme podobri od tamu, pa zatoa se vrakjaat lugjeto.
Има бројки да видиме каков е трендот? Оти од тоа што гледам овде почнуваме цели паралелки за Македонска настава да отвараме.

На Мицко некој нека му каже дека докторот од Прилеп што денес беше како пример за повратник веќе година дена е во Македонија (https://sdk.mk/index.php/dopisna-mr...o-11-godini-se-vrati-vo-prilepskata-bolnitsa/ ) плус е комуњар северѓан. Туку не сум сигурен овде уште дали е пишан под боледување. Како и да е, кога треба да се служиш со вакви примери за да покажеш некој тренд каде се враќаат луѓето на големо.

Тежок дебил, илјадници семејства се во фаза на преселба а уште кој знае колку се разочарани што ништо суштинско не се променува во државата. И наместо он да направи некоја реформа, да тргне државата во прав правец они ни продаваат магла пр во Вучиќ стил ќе ги враќале иселениците :facepalm: али очигледно ова пали кај нивното неписмено членство кое подалеку од носот не си гледа

Мицко враќа иселеници назад и одма клозетарите во Германија се возбудија :kafence:

На секоја 1 фамилија што се враќа 50 бегаат, поради тоа што системот функционира со услов партиска книшка

Никој со цел памет не очекува да се враќаат , ама ете, ради куртоазија ред е да се спомне. .
Колку им е стварно подобро и погодено се виде за време на Ковидот, кога набркани на клоци дојдоа и нѐ дотепаа, ама тоа треба на нас што сме овде да ни е за памет.

На секоја 1 фамилија што се враќа 50 бегаат, поради тоа што системот функционира со услов партиска книшка

па сега можеби некои но нормалните се враќаат назад. Сфаќаат дека утопијата за Германија е утопија и нема ништо да напраат со бургергелд и кранкенгелд.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom