Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Лелеее сонце наше Македонско најубаво. Блеска од енергија овде, во најдобрите години и која почит за кавалистот кој свири зад неа на 03:34. Браво!

#ШтоМеДадеНаДалеку!!!!

Пред некој ден на оној семафорот во близина на Соборна, од Матица страната накај бившо Вулкан кога поминуваш, тој семафорот што никогаш не работи, имаше голема колона во брзата лента (третата) т.е. бидејќи бевме на островчето во средина меѓу двете страни на булеварот, таа што е најблиска до нас. Причината беше некоја бабичка што поспоро си поминуваше и се имаа таму насобрано коли за неколку секунди. Нормално кога гледаш застанати возила на печашки, човек се чувствува безбедно да ја помине улицата и само во еден момент, на втората лента (средната) каде што немаше ниедно возило (високи коли од третата лента блокираат видик за втората лента да видиш дали нешто надоаѓа), одеднаш прошишува кола. Да беше друго време кога бев помал јас сигурно би продолжил во таа ситуација или бар би поставил нога и би ме собрало колата, но ете искуство со вакви ситуации, па среќа во последен момент ти се пали сијаличката да застанеш и да не правиш чекор повеќе туку само малку со главата да ѕирнеш да не има некоја камиказа, што во случајов ја имаше. Нормално возачот не застана, ниту дигна рака да се извини, ниту пак се сврте на ретровизор во очи да те погледне. Жално како после толку трагедии, како толку несреќи и во црно завиени фамилии, толку закони, дебати, протести, свеќи запалени, нас памет не ни доаѓа како општество, брзањето е се поголемо, а цената на човековиот живот се помала.

До возачите: Не бидете идиоти, ако видите дека има колона коли застанати на печашки во едната лента, тогаш застанете и вие од другата да видите што се случува, сигурно има причина зошто се застанати, тие 5 секунди нема ништо да ви сменат во вашите мизерни животи.
До пешаците: Ако видите ситуација каде што лентата е празна и не се гледа дали надоаѓаат други возила, бидејќи видното поле ви е покриено, а и владее бучава па не може ни да ги слушнете, запрете и само со глава полека фрлете поглед да не некоја будала се приближува за да ве унакази.

ДК го знаеш ли она чувство кога купуваш 10 години стара германска кола наместо нова Корола, доаѓа Нова година, и одеднаш шалт таблата ти свети како новогодишна елка? :) :place:

Ми излезе некој рилс од еден лик како збори дека пред 10-15 години бил искушен од друга жена (со други зборови ја изневерил сопругата) и како заедно со жена му успеале да го пребродат тоа. Како бе заедно успеавте да го пребродите тоа? Вие? Ти ли го преброди срамот што си го направил или жена ти го преброди ударот и кршењето на довербата?

Е од вакви мажи да бегате драги жени. Тој згрешил, таа трпела, и заедно го пребродиле тоа. Успехот е заеднички. Кога више продаваш морални приказни барем биди си искрен и кажи си дека ти згреши, а таа преброди. Дегутантно.

ДК,

Денес на велосипедска патека, покрај кеј, видов еден дечко како ќења. Чучнал, мува не го лази. Па уште зел стенка! Поминав покрај него најнеприметно што можев, а ме виде. Нит направи некој гест да се ские, нит престана, си продолжи. Дури и стенкаше додека ме гледаше во очи.

Океј, сите сме имале зорт, ама покрај толкаво тревно пространство, најди си некое дискретно местенце, сокриј се, не мора бе да ги празниш цревата насред патека! Не мора бе да бидеш толкав гад!

За прв пат во животов ми се свиѓа песна во која се користи на големо аутотјун. И тоа не да ми се свиѓа, не можам да престанам да ја слушам периодов. Вчера извадија и live видео за истата. Значи алал, децо! Дефинитивно најдоброто нешто што се случило во балканската музика последниве 10 години! Дај Боже да потраат и да вадат добра музика со истиот ентузијазам како последниве 3-4 години.

P.S. Сега сакам да научам словенечки. :P

Драга,

Потајна желба ми беше да бидам слободен на дочекот на Новата година, бидејќи претходните две ги работев, арно ама сеуште не знам со кого ке ја дочекам. Како и да е верувам дека ова е знак на некоја промена. Дали ке ја сменам работата или нешто друго, ке видиме.

Криво ми е шо во Охрид нема возови.Патувањето со воз има некоја посебна убавина.Нема патарини нема стрес дане ти засветит шалт таблата ко новогодишна елка,нема страхување од сејв сити ,а кај и да е ќе има и камери на автопатите.Далеку покомфорно од автобус.Арно ама македонски железници се во катастрофална состојба така да можиме само да си фантазираме,за жал!

,,,drk,,,ochebijno ne ti treba nishto novo,,,od mnogu pamet na zagrizhen kajgandzija te boli glavata,,,

Најепската ситуација во историјата на филозофијата.

Wittgenstein's PhD Defense (June 1929, Cambridge):
The Committee:

G.E. Moore (examiner, legendary analytic philosopher)
Bertrand Russell (examiner, Wittgenstein's former teacher, one of the
most famous philosophers alive)

The "Defense": According to Moore's notes and later recollections:

Wittgenstein walked in, sat down

The examiners tried to ask questions about the Tractatus

Wittgenstein's responses were basically: "You'll never understand it."

Or variations: "Don't worry, I know you'll never understand it."

At one point, Wittgenstein stood up, walked over to Moore and Russell,
and: Patted them on the shoulder condescendingly, saying something
like: "Don't worry, I know you'll never understand it."

Moore, in his official report, wrote: "I myself consider that this is
a work of genius; but, even if I am completely mistaken and it is