Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Панчев си е искрен, некогаш ќе каже повеќе отколку што треба, некогаш ќе каже контроверзно мислење, но во еден куп интервјуа кои сум ги видел никогаш не земал со ваков речник да навредува никого, иако него го плукаат и омаловажуваат две децении, ако не и повеќе. Човекот секогаш е воздржан и задржа некакво ниво.

Ова што го читам сега со Пандев и Мрме е под било какво ниво. Без разлика кој што направил и какво мислење имаат за некого, едно елементарно ниво на дискусија мора да се задржи, ова што го читам ни за форумов не е. До вчера (Европското де) беа во некој вид броманса, не знам што е сега ова, збунет сум :D

Не само фудбалерите, скоро сите спортисти се такви. Ми текнува на една емисија каде гостуваше Кире Лазаров на времето - убила ме туѓа срамота! :sramezliv:
Автоматски споено мислење:

Па Меси на 100 години уште не знае англиски, на пример.
Samo sto Lazarov e intelektualna velicina za Pandev.

Па у вториов пасус го кажува токму она што ние го дискутиравме тука, дека е умоболно и ненормално да имаш селектор/тренер кој пред себе има ИСТОРИСКИ бараж од национален интерес за Мундијал а он на месец дена пред истиот ќе спарингува на море со Махачкала место да е растрчан 24/7 околу репрезентацијата и играчите кои треба да го играат тој бараж. Уште па Миленко победнички дава примери дека ова не е единствен случај а останатите 5 се од пред 50 години...

Добро бе кога ги пишуваат текстовиве толку ли немаат околу себе некој што е барем малку писмен да им каже основни граматички правила и правопис?

Буквално рандом човек од улица да најдеме што нема никакво образование и работи некоја амалска работа по осум саати на ден ќе напише подобар текст.

Живеат во доба на интернет, цел свет го имаат прошетано, многу од нив живееле во најразвиените градови во Европа, имаат пари колку сакаат, се им е достапно, слободно време по цели денови и пак не знаат две реченици да состават...
Битно сите имаат его до плафон и за себе мислат дека се најпаметни, додека вртат муабети на ниво на селска коперација, чекам само кој ден во текстовите ќе напишат: ТИ ЗНАЕШ ЛИ ЈАС КОЈ СУМ?

Веројатно со таква амбиција и заинтересираност пристапуваат и кон работата, затоа да не се чудиме за некоја година ако имаме репрезентација од рангот на Бангладеш или Камбоџа.

Добро бе кога ги пишуваат текстовиве толку ли немаат околу себе некој што е барем малку писмен да им каже основни граматички правила и правопис?

Буквално рандом човек од улица да најдеме што нема никакво образование и работи некоја амалска работа по осум саати на ден ќе напише подобар текст.

Живеат во доба на интернет, цел свет го имаат прошетано, многу од нив живееле во најразвиените градови во Европа, имаат пари колку сакаат, се им е достапно, слободно време по цели денови и пак не знаат две реченици да состават...
Битно сите имаат его до плафон и за себе мислат дека се најпаметни, додека вртат муабети на ниво на селска коперација, чекам само кој ден во текстовите ќе напишат: ТИ ЗНАЕШ ЛИ ЈАС КОЈ СУМ?

Веројатно со таква амбиција и заинтересираност пристапуваат и кон работата, затоа да не се чудиме за некоја година ако имаме репрезентација од рангот на Бангладеш или Камбоџа.Niko
Николче Новески нема кафе со кој да испие у Битола, нека потврди @toplinka или некој друг од таму, многу лош човек. Ќе повторам, нема фудбалер кој не е егоситичен и самобендисан до плафон...

Последно уредено:

Се потрудила А.С

Уф, ако Мојс му бил ментор треба сериозно да размислат. Сериозна грешка прават, на ниво на ЈунајтеТ, кој 10 години не се опорави откако го отпушти.

Манчестер ЈунајТЕТ :pos:

Џизс Крајст, олку да се немало елементарна писменост. Кога ќе видиме кои ни се јавните личности и за какви карактери се работи, не е никакво изненадување што сме ваква држава. Основна култура и основна елементарна писменост се нема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom