Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Стан?
Лево-десно, горе-долу грееат комшиите.

Колку чиста слика глеј се гледа спротивната зграда.
Во Битола не се гледа прст пред око.
Па уште вака со блиц да направам слика ќе мислиш снег паѓа, толку што е густо.
Не се идентични условите за работа.
vo kuka zivejam vo Stip a i ovde ima magla e zgradata se gleda matno no na slikava e ispadnala kako da nema magla isto i ovde cel den e so magla no nekako sto vikas prst pred oko ne s egleda sepak magla ima

eve dve imas tosibi a sprat po edna
Imamam 3 toshibi,dve 24 i edna 16 btu .Ako trite gi vklucam i komsijata preku ulica ke se topli.
Momentalno samo edna e vklucena 24 btu na prizemjeto a ja grejam cela kyka ,prizemje,sprat i potkrovje.
Jas co eden kursum tri zajaci tepa,a ne ko tebe eden zajak.
Slab lovdjija si,samo eden sprat grees so Amberot Nemsis pro:tapp:,ne ja biva.a cica struja 3500w zverka.
Sovet,meni ja za japanka.N.1

Imamam 3 toshibi,dve 24 i edna 16 btu .Ako trite gi vklucam i komsijata preku ulica ke se topli.
Momentalno samo edna e vklucena 24 btu na prizemjeto a ja grejam cela kyka ,prizemje,sprat i potkrovje.
Jas co eden kursum tri zajaci tepa,a ne ko tebe eden zajak.
Slab lovdjija si,samo eden sprat grees so Amberot Nemsis pro:tapp:,ne ja biva.a cica struja 3500w zverka.
Sovet,meni ja za japanka.N.1
deka vide deka cica struja 3500W
momentalno e so 1144w a od prvi mesecot do sega potrosila 3145 denari spratot e 120 kvadrata kuka na tri sprata
ajde slikaj da videme nadvoresna dali ima nafakano mraz slikaj da videme da videme kolku ti e potrosuvackata kolku ti e temperaturata na sekoj sprat pa da ne uveris a ne samo prikaski ovde kazuvas :popce: pa ako kukata ti kako sto kaza 40 kvadrata sprt toa e soba vrz soba hahahahah to ne e kuka toa e bungalov na spratove

Последно уредено:
Нешо не ќе е на арно на вакво време ако не праи дефрости (дан ти работи само на внатрешниот греач тоа Немсисо :D)
Овие моите често белеат а и течат саглам на временцево....
Па и струјата ни ја скинаа утрово цел Прилеп спиеше под ќебе до 11 :D

Прегледај го приврзокот 464303Прегледај го приврзокот 464304
Ti i taka si so kapce i salce, ic ne ti puka…..hahahaa

Nemas ti gajle za struja,na akomulatori polneti od soceva energija ova vreme se toplis:pos:
Ti i samiot ne znaes so sto se toplis eve stavi sliki da videme kolku stepena imas po spratovite eve ubedi ne deka e taka da vidat site ovde. A sto pravis ti samo bos muabeti samo glupavi prefrlanja ne svrzani i samiot ne znaes sto da napises bidi osbilen a ne kako dete od pred skolska vozrast doprva ke uces sto e toa Paneli za proizvodstvo na struja kade sto e skladirat strujata vo akomulatori .
Treba ti edukacija steta sto sega gi nema univerzitetite za da prinaucis nesto.

Ajde stavi slika od tosibata tvoja od temperaturata na katovite

Ti i samiot ne znaes so sto se toplis eve stavi sliki da videme kolku stepena imas po spratovite eve ubedi ne deka e taka da vidat site ovde. A sto pravis ti samo bos muabeti samo glupavi prefrlanja ne svrzani i samiot ne znaes sto da napises bidi osbilen a ne kako dete od pred skolska vozrast doprva ke uces sto e toa Paneli za proizvodstvo na struja kade sto e skladirat strujata vo akomulatori .
Treba ti edukacija steta sto sega gi nema univerzitetite za da prinaucis nesto.

Ajde stavi slika od tosibata tvoja od temperaturata na katovite
Ne se nerviraj,vistinata boli sto ne mozis so eden kursum tri zajaci.Vo Paralija kak tebe ja skladiraat ova vreme vo litiumski baterii,sto ti gi sitna SvB.
Ostaj go ti nego,negovite soncevi kolektori na vrvot na Vodno gi stavil ili na Solunska glava.

Од Гри ја зголемиле цената за продолжување на гаранцијата и тоа од пред 2-3години можеби
Кога се рекламираа кажуваа 10години х800денари за продолжување и кобајаги чистење али ако се побуниш ке поминеш и со 800

Од Гри ја зголемиле цената за продолжување на гаранцијата и тоа од пред 2-3години можеби
Кога се рекламираа кажуваа 10години х800денари за продолжување и кобајаги чистење али ако се побуниш ке поминеш и со 800
Инфлација...
Ако можат сите за се да креваат цени, можат и они...

Бтв нафтата/бензинот денес се поефтини него ли пред 2-3години.. ама како и се во капитализмов :toe:

Isto. Duzam pivo na strelec. Ili on ke duzi pivo, ke vidime kako ke se pokaze. :p

Dali znaes za montiranje dali se dobiva nekoj dokument oti e od ovlasten prodavac namestena? Dali gubi nesto garancija ako mi ja monitra prijatel (koj ionaka montira gree klimi koga e na rabota)? :D

Прегледај го приврзокот 257316

Да се цитирам,@Strelec чекам пиво за gree gtech 12!

Течеше фреонот од надвор или што и да беше под дијагноза: се скапала. Еднаш ја поправаа.
Не е некоја реклама, не беше редовно сервисирана или што и да бараат денешниве продавници за да има гаранција.

Ќе ја вадат старите за трајно, па ме интересира предлог замена од исти калибар и цена, за пали-гаси зима.
Некој best bang for the buck, без да философираме и да треба да мерам у колку саат почнува сонце да ја пече.
Вообичаените Мидеа или Вивакс?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom