- Член од
- 23 април 2022
- Мислења
- 787
- Поени од реакции
- 3.640
Najdobro ke bese so Ukrajna na neutralen, ama pubo e i vaka nego so Turcija ili Italija
Убавина. Данска е убедливо најтешкиот противник, поготово таму кај нив...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Najdobro ke bese so Ukrajna na neutralen, ama pubo e i vaka nego so Turcija ili Italija
ke ne gledat nekoe cudo ajde, mislam deka so Turcija ili Italija ke bese mnogu poteskoУбавина. Данска е убедливо најтешкиот противник, поготово таму кај нив...
+1Тешко, данска е многу поквалитетна екипа од останатите. Дури и само еден од сите овие 16 тима да проаѓа, би типувал на Данска.
Како ти текна на Тевдо да ти ебам главата

Ја однапред ќе се извинам за должината на постот ама ние имаме проблем кој не ваков пост, туку цела студија од минимум 500 страни треба да се напише и да се издефинира еден јасен концизен план за развој генерално на спортот кај нас, не само фудбалот бидејќи и кошарката ни тоне без знаци за некаков излез.
Точно е дека фудбалот ни е на дно ама и Боби е дел од тоа сивило, не е никаков исклучок, и квалитетот на тимот е лош, и квалитетот на тренерскиот кадар е исто очаен, голема работа ако е еден од најдобрите фудбалски тренери моментално ?!?, па у таа конкуренција прилично сум убеден дека има барем една особа тука на форумов што би била исто меѓу најдобрите, и за ова сум мртов сериозен. Си теравте на емоција некаква и ај нека ви е, врска нема од тренер, да тргнеме од еден најосновен параметар, кај знае дека квалитетот ни е таков каков што ни е, он ко капак игра формација тотално неадекватна за тие играчи, што значи дополнително ги влошува работите и дебаклите како оној во Велс се неизбежни.
А мене прешкртан ми е од моментот кога мајка му на Бобан Николов заболела од рак, а Боби воопшто не се замарал со тоа и ниту еднаш не му јавил да го праша како е, тоа све говори за него како човек пред се. Бобан сепак го носел националниот дрес во сите категории преку 80 пати, 46 настапи има за сениорите, бил тука за време на нашите најголеми фудбалски успеси, не заслужувал таков третман без разлика што си одлучил повеќе да не го викаш за тим.
Не се гради тимска хемија и другарство во еден тим на ваков начин, а тоа нарочито па за земја ко нашата која пати од неквалитет, е и те како битно, тоа всушност нас не возеше у времето на Мрме, тимската хемија и ништо друго, така и Германија ја добивме, по што дојде Боби место Мрме у сред квалификациски циклус. Да не се лажеме дека он има најголема заслуга што подоцна Италија падна у бараж, начека тимска хемија у репка каква што никогаш во историјата не сме имале, сега откако тоа изветреа, ние почнавме да се бламираме.

Ти ебам руката и тие мали шанси ги изгубивме со ждребкава
Прво Данска, а после Чешка-Ирска. Сите 3 би не смачкале како гмизавци.