Niz cela MK e taka, sho e najako nemas poke kocki, sve na pravoagolnik/hodnik sistem e, 80kv stan a imas dnevna/kujna kaj sho dvajca ne mozet da se razminet
Go kupuvam kako investicija, inace nikojpat ne bi ziveel vo vakva prevara od raspored.
Denovive gledav i stanovi vo stari zgradi, abe da ti e merak da si planiras. Steta sto nemaat liftovi i obicno stanovite se na 4-5 kat tie sto se prodavaat. Nikoj lud sto e podolu ne prodava.
Јас па обратно не можам да разберам, кујна да е одвоена.
Ај да имаш цела соба кујна да, ама да ти е кујната еден ходник не можам да разберам. За одвоена кујна си бара голема квадратура.
За мене е поубаво кујната да е поголема од дневната. Повеќе простор бара таа, посебно ако имаш шанк. Ти треба простор да се свртиш да мрднеш, да ставиш работи.
Дневната па еден кауч и телевизор и толку е, седиш само таму.
Јас па обратно не можам да разберам, кујна да е одвоена.
Ај да имаш цела соба кујна да, ама да ти е кујната еден ходник не можам да разберам. За одвоена кујна си бара голема квадратура.
За мене е поубаво кујната да е поголема од дневната. Повеќе простор бара таа, посебно ако имаш шанк. Ти треба простор да се свртиш да мрднеш, да ставиш работи.
Дневната па еден кауч и телевизор и толку е, седиш само таму.
70% od vremeto doma si vo dnevna. Jas sakam tamu da imam ambient i da se osekjam ubavo. Nesakam da gledam film i ke se zavrtam da go gledam sporetot ili da slusam friziderot kako menuva brzini.
Soznam valjda sme nauceni na razlicni nacini. Nie kujnata ja koristime samo za gotvenje, jademe vo dnevna. Poveke od 7-8 kvadrati za kujna ne mi treba.
Eve ova e edinstveno nesto sto najdov priblizno na toa sto baram. I vo pravo e Ninja nema veke kocki, se e pravoagolnici i hodnici.
70% od vremeto doma si vo dnevna. Jas sakam tamu da imam ambient i da se osekjam ubavo. Nesakam da gledam film i ke se zavrtam da go gledam sporetot ili da slusam friziderot kako menuva brzini.
Soznam valjda sme nauceni na razlicni nacini. Nie kujnata ja koristime samo za gotvenje, jademe vo dnevna. Poveke od 7-8 kvadrati za kujna ne mi treba.
Eve ova e edinstveno nesto sto najdov priblizno na toa sto baram. I vo pravo e Ninja nema veke kocki, se e pravoagolnici i hodnici.
Поминувам највеќе време ама од кревет не станувам, сигурно не шетам во дневна па да ми треба простор.
Додека во кујна мрдам цело време, имам уреди, сакам голем фрижидер. Во 7-8 квадрати тоа тешко.
Плус јас намерно барав нешто со поголема кујна за да можам голем шанк да убацам. Во затворена кујна како горната нема шанси тоа..
И јадење некако не преферирам во дневна. Намерно ја карам малата за тоа зошто кога јаде во дневна со телевизор јаде 2 сати. Башка што секое второ јадење и завршува на кревет.
Дај боже да го исчисти, барем стаорцине да не земат уште поголем замав. Ама чисто се сомневам. Премногу е загадено. А стаорци се појавија ли тешко се ништат.
Лондон има каде каде поспособни политичари, буџет и инфраструктура, па не успеа да ги искорени стаорците,исто и Париз, еднаш се појавија ли толку е. Ова е само почеток. Кога ќе почнат по станови да се појавуваат ќе биде интересно, да го глодаат тоа гипс картонот од новине градби по Скопјенцето.
Ми ја отекоа со објави за принц Андру, и зашто бил у јавна куќа кај Епстин, божем само он е, кој маж не оди по к*рви, сите богати тоа го прават.
Друга работа за Скопје и стаорците, навистина жалосно колку многу ѓубре,Скопје станало депонија, страшно е ова што се случува, и како и секогаш никој нема да одговара.
Во Скопје, па и генерално на Балканов, е скоро невозможно да имаме глувци и стаорци низ градовите зашто имаме премногу мачки (а особено уличниве се мотаат низ контејнери). Париз, Лондон и другине западно Европски градови немаат мачки и кучиња, но затоа имаат стаорци.
А башка ти муабетов го почна од статија како некое 10 годишно дете било каснато од стаорец... И толку беа вестите за стаорците, од тогаш ништо нема објавено.
Може ли да не ја труеш темата,има корисни информации од тебе човек неможе ни да прочита.Админи отворете и тема за крокодили пацови бубашваби па нека си пишува и чита..тука е за станови купување продавање искуства цени.Благодарам
Не реков за твоето опкружување реков за поголем број Македонци што сум ги сретнал низ Гетеборг (затоа потенцирав)
Убавите населби во Гетеборг не се ни блиску до центар, имаш добри 7-15км од центар (во ударен термин боде да си тргнел со автобус јер има посебна лента ако си со кола мин 40мин ќе возиш), некои од нив допрва ги поврзуваат со трамвај што доста ќе олесни сообраќај
Околу центарот на градот се исклучиво стари згради и 90% од нив се исклучиво за рентање не се продаваат (ги поседуваат компании, не е дозволено да ренташ како индивидуалец тука, треба да имаш дозвола од куќен совет која ја одобруваат ало одиш на привремена работа/школување во друг град до макс 2 години, обид за заеднички живот со нов партнер/ка до 1 година, грижа на близок во друга држава 3-6 месеци)
Ако сакаш повеќе да ренташ ти викаат тогаш не ти треба станот и те присилува да го продадеш
Проблем со становите тука кога купуваш е што не купуваш стан купуваш право на живеење во тој стан (станот е на име на куќен совет)
Ова е најпросто објаснување што можам да ти го дадам.
Фактички и на купен стан секој месец плаќаш фиксни трошоци кон куќен совет кои најчесто ти покриваат греење и вода како и одржување на зградата и поправки ако нешто ти се деси у стил на пукната цевка проблем со инсталација и слично
Автоматски споено мислење:
Друга работа која е битна за Гетеборг во секоја населба е буквално опкружена од сите страни со паркови освен апла централното подрачје
Компаниите не се во центар, поголеми трговски центри се исто надвор
Така што фамилии не се тепаат многу многу за живот во центар, таму наоѓаш млади (читај студенти и оние кои бараат забава)
Vidi, ja ne mozham da gi znam po detali pazarite na nedvizini na site mesta vo svetot. Kazhav deka realnosta se kosi so toa sto se zbori na forumot, deka negde vo evropa bilo polesno da se zeme stan nego tuka. Zatoa i gi zemav kolegite od faks kako primer, zaso se lugje so slicna profesija i razmisluvanje gore dole, a istite za razlika od nas tuka, ne mozhat da si dozvolat da kupat stan. Veruvam deka si razmislile ubavo koja naselba im odgovara i ako mozhele kje kupele.
Btw, ova ti so go objasnuvas e nesto sto mi odi vo prilog na toa so go zboram. Pa vakvo neso da ima kaj nas kje se utepaat od kukanje tuka.
Во врска со распоредите на новите станови последниве години да речеме, старите станови имаат засебна кујна и тоа обично голема, а мене тоа никако не ми се допаѓа. Не сакам големи кујни, едноставно не ми требаат. За мене кујната треба да биде мала, функционална и доволна само за основните кујнски апарати, ништо повеќе.
Кај новите станови ми се допаѓа тоа што во некои е одлично организирано не е баш така да ја отвориш влезната врата и веднаш да налеташ на судопер, туку просторот е скротен, поврзан: дневна, трпезарија и кујна како едно, со мера направено. Посебно кај малите станови тоа многу ми се допаѓа.
Инаку, според мене ходник е сосема непотребен cамо за да влезеш, излезеш и евентуално да се огледаш, ништо повеќе, никаква посебна функција нема. Се разбира, сè е ствар на вкус секој човек има различен стил и разбирање за тоа што му е убаво и практично
Во врска со распоредите на новите станови последниве години да речеме, старите станови имаат засебна кујна и тоа обично голема, а мене тоа никако не ми се допаѓа. Не сакам големи кујни, едноставно не ми требаат. За мене кујната треба да биде мала, функционална и доволна само за основните кујнски апарати, ништо повеќе.
Кај новите станови ми се допаѓа тоа што во некои е одлично организирано не е баш така да ја отвориш влезната врата и веднаш да налеташ на судопер, туку просторот е скротен, поврзан: дневна, трпезарија и кујна како едно, со мера направено. Посебно кај малите станови тоа многу ми се допаѓа.
Инаку, според мене ходник е сосема непотребен cамо за да влезеш, излезеш и евентуално да се огледаш, ништо повеќе, никаква посебна функција нема. Се разбира, сè е ствар на вкус секој човек има различен стил и разбирање за тоа што му е убаво и практично
Па баш кај новите станови е така како што си пишал, за помалите квадратури зборам, до 50-тина, отвараш врата и све ти е во едно споено, дневна, кујна, трпезарија, лево/десно ВЦ и една спална, толку. Генерализирам секако, не дека кај сите е вака, ама кај повеќето е ваков распоредот.
Старите станови имаат многу подобар распоред, јас живеев до пред 3 години во таков стан, а имам и примери од блиска фамилија, плус и јас кога купував стан гледав и стари градби, не само нови и со сигурност тврдам дека распоредот е подобар него кај новите станови.
Па баш кај новите станови е така како што си пишал, за помалите квадратури зборам, до 50-тина, отвараш врата и све ти е во едно споено, дневна, кујна, трпезарија, лево/десно ВЦ и една спална, толку. Генерализирам секако, не дека кај сите е вака, ама кај повеќето е ваков распоредот.
Старите станови имаат многу подобар распоред, јас живеев до пред 3 години во таков стан, а имам и примери од блиска фамилија, плус и јас кога купував стан гледав и стари градби, не само нови и со сигурност тврдам дека распоредот е подобар него кај новите станови.
Generalno pomalce pomalce hodnici i neiskoristen prostor ima u novite. Zatoa ti izglea ko da vlagas i se ti e tuka. Da gi pravea ko starite, nikoj nema da kupi.
Generalno pomalce pomalce hodnici i neiskoristen prostor ima u novite. Zatoa ti izglea ko da vlagas i se ti e tuka. Da gi pravea ko starite, nikoj nema da kupi.
Абе нема проблем дека нема никој да купи. Има нови станови што имаат ходник и пак све друго е во една соба. Постојат милион начини за да одвоиш кујна од дневна, ама ајде да не навлегуваме подлабоко, сепак нели секој купува она што му одговара, никој со сила некого не тера.
Гледав слики од нови станови и едно што ме мачи е што насекаде гледам носечки столбови. Оштри агли. Визуелна катастрофа се. Освен тоа цидот убав со телевизорот тоа е се во овие станчиња.
Абе нема проблем дека нема никој да купи. Има нови станови што имаат ходник и пак све друго е во една соба. Постојат милион начини за да одвоиш кујна од дневна, ама ајде да не навлегуваме подлабоко, сепак нели секој купува она што му одговара, никој со сила некого не тера.
Koja e logikata, od inaet gi praat takvi? Kje ti iskoci 60 kvadrati za edno soben stan i 15 kvadrati u hodnici. 99% od lugjeto kje zemat use edna soba plus mesto toa.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.