Локални избори 2025: Кандидати за Град Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Иден градоначалник на Скопје?

• Орце Ѓорѓиевски (коалиција Твоја Македонија: ВМРО ДПМНЕ, СПМ, ДПСМ, ДС, СНСМ, БНП, ДСР, ПОДЕМ и др.)

• Амар Мециновиќ (Левица)

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Крстот во Драчево, пазарот во Драчево. Паркот на шахот кој е веќе уништен, не само да се направи треба и да се одржува.
Игралиште едно во 11 Октомври.
Салата Расадник се реновира.
А колку е уништено од тогаш од амортизација? Повеќе се уништува него што се гради.

Во споредба со другите скопски општини делува многу зошто таму ништо не се чепна последните 4 год. Ама во споредба со претходно искрено не воодушеви оти нема поголеми покапитален проект. Пред него се проби булеварот кај Цементарница, се правеше Борис Трајковски, се проби Есинова, се направи паркот во 11 Октомври.

Во споредба пред 10-15год многу помалце се прави во било која општина, не само Кисела вода. Од Коце надоле сите општини идат во се полошо и полошо. А во цел тој период и едните и другите беа на власт, затоа попрво ќе гласам за некој што никогаш не бил на фотеља па макар и не се согласувам со нивните ставови. Полошо од моментално нема да иде сигурно, зошто се давиме во ѓубре, дишиме неквалитетно, вода во одредени населби нема, парковите не се одржуваат, јавен превоз не постои, здравство не постои.

Гази Баба на пример кажи ми капитален проект последниве 20год? Последно нешто е направено е клучката кај Континентал и плоштадот во Автокоманда, од тогаш игралиште се нема направено, а не па нешто друго. И едните и другите беа на власт, од кој ВМРО повеќе.
Сарај 2025, комплетно среден и реновиран базенот кој буквално беше депонија до пред некој период.

Се прават и реализираат проекти од сите влади и партии. Не си фантазирајте. Бројот на проекти не зависи толку кој е градоначалник и совет (нормално многу е важно), туку колку пари има општината на располагање за реализирање на истите, а тоа зависи од многу фактори. Пред се помалите општини зависат од централна власт колку пари ќе пуштат на локално ниво. Надвор од Скопје малите општини немаат пари, нема луѓе, нема од каде да се собира данок и од истите да се планира некој развој (и да се покраде малку).

saraj1.jpg

saraj2.jpg

misli malku be za haosot vo skopje kriv si e gradonacalnikot sto ne e sposoben da izgradi relacii so tie sto mu pomognaa da stigne na taa pozicija. toa sto ona odrabotuva za kaleto i gi drzi komunjarite i dui vo zivot si e nejzin izbor i da se nadevame deka denovive ke zavrsi taa tortura. so kurtonot od levica ke bide isto duri i poloso zosto on ke proba da ve uhleba vas glupite kurtoncinja sto go glasate a poima nemate sto i kako treba da se sraboti pa realno e da se ocekuva uste pogolem haos.

ako ne bide vmro na narednite parlamenarni da pak ke go jademe - zasluzeno. zatoa bitno e da bide. prilicno prosto e, ukluci malku mozok. ako posle site ovie sranja so komunjarite i sarenite kurtoni ne sfati deka vo ovoj moment ednostavno ne postoi druga seriozna opcija teraj u igracnica i pazi i tamu da ne ti pobegne zamokot.
Автоматски споено мислење:

ako on spodelil sigurno nema jas

ne e problem grad skopje nego opstinite. podobro e skopje da si funkcionira kako edinka i za nego da ima poseben zakon nego vaka zasebno.
Се намести на пенал јбг веќе плашење деца со дуи муи не поминува одкако се виде и од влен дека се исти националистички гомна
Затоа само глуп може да даде глас на дпмне или сдс или нормално партиски ухлебан пацов кој е вработен на државна цицка и зима плата без да придонесе ништо кон општеството

Дали на вас овдешните антиалбански шовинисти на форумот кои агитираат за Левица ви е поблизок сиромашниот Албанец од вашиот роднина кој заработува 2.500 евра плата? Ајде изјаснете се. Така вика вашиот Сталин од Титов Велес :D

Апасиев: Сиромашниот Албанец ни е поблизок од Кочо Анѓушев! | Говор на народен собир во Титов Велес​

Од ТИТОВ Велес бе.

Ветувањава за базени ми се апсолутен хит. :icon_lol:
не сретнав ни еден кандидат што не вети базен, дури и оние што ќе водат умрени градчиња, во кои не ни остана кој да се бања..

Гази Баба на пример кажи ми капитален проект последниве 20год? Последно нешто е направено е клучката кај Континентал и плоштадот во Автокоманда, од тогаш игралиште се нема направено, а не па нешто друго. И едните и другите беа на власт, од кој ВМРО повеќе.
Ништо, тотална мизерија е цела општина. Јас доаѓам од Гази Баба и одговорно тврдам дека општината тоне и тоне. Тоа кај Континентал е од времето на Коце ако не се лажам, све после тоа е дно дна.

Ништо, тотална мизерија е цела општина. Јас доаѓам од Гази Баба и одговорно тврдам дека општината тоне и тоне. Тоа кај Континентал е од времето на Коце ако не се лажам, све после тоа е дно дна.

Не е клучката од „времето„ од Коце, туку од Трифун...

не сретнав ни еден кандидат што не вети базен, дури и оние што ќе водат умрени градчиња, во кои не ни остана кој да се бања..
Не е толку трагедија дека кандидатите ветиле изградба на базени, туку уште поголема трагедија е што има и такви кои веруваат во тие ветувања-лажења па уште и ги гласаат кандидатите.

Од тука произлегуваат ветувањата...

Тоа ви е кога не си гласате Албанци за градоначалници. Вие терате инает, а гледате од Македонци нема абер :D

Проект “Приштина 2030“.

Проекти кои се во фаза на изградба или во почетна фаза.

kosovo1.jpg

kosovo2.jpg

kosovo3.jpg

Дали на вас овдешните антиалбански шовинисти на форумот кои агитираат за Левица ви е поблизок сиромашниот Албанец од вашиот роднина кој заработува 2.500 евра плата? Ајде изјаснете се. Така вика вашиот Сталин од Титов Велес :D

Апасиев: Сиромашниот Албанец ни е поблизок од Кочо Анѓушев! | Говор на народен собир во Титов Велес​

Од ТИТОВ Велес бе.

Да дека Кочо Анѓушев за 2500 евра работи, еве го штеди годинава да собере да си купи едно 60 метри квадратни стан во Аеродром на кредит на 20 години. Оваков спин не знам кај кој очекуваваш дека ќе ти помине.

Кочо Анѓушев беше вмешан во секој прљав бизнис на СДС:

Косилки и машини за чистење по општините кои никогаш не ни беа доставувани. Буквално на сите општини легален рекет си маваше.
Бараките за ковид кои беа правени комплено фушерајски
Грците му купуваа енергетски компании пред да се потпише Преспански

И со истото темпо си продолжи и сега после со Мицко и ДПМНЕ:

Мали хидроцентрали
Земјоделско земјиште

И ова се само бизнисите кои се дознаени во јавност, којзнае колку има уште што не се така воочливи. Кочо Анѓушев ти е Хари Костов, Свето Пивара на новите генерации СДС-ДПМНЕ функционери. Нема прљав бизнис во кој што нема влезено.

Последно уредено:
Да дека Кочо Анѓушев за 2500 евра работи, еве го штеди годинава да собере да си купи едно 60 метри квадратни стан во Аеродром на кредит на 20 години. Оваков спин не знам кај кој очекуваваш дека ќе ти помине.

Кочо Анѓушев беше вмешан во секој прљав бизнис на СДС:

Косилки и машини за чистење по општините кои никогаш не ни беа доставувани.
Бараките за ковид кои беа правени комплено фушерајски
Грците му купуваа енергетски компании пред да се потпише Преспански

И со истото темпо си продолжи и сега после со Мицко и ДПМНЕ:

Мали хидроцентрали
Земјоделско земјиште

Кочо Анѓушев ти е Хари Костов, Света Пивара на новите генерации СДС-ДПМНЕ функционери. Нема прљав бизнис во кој што нема влезено.
Јас убаво прашувам.

Дали на вас антиалбански шовинсти агитатори за Левица поблизок Ви е сиромашен Албанец од твој роднина/другар/пријател од твоја националност кој заработува 2000 евра плата? Ете Сталин од Титов Велес вика дека нему му е поблизок. Тебе кој ти е поблизок?

Не ме интересира за Кочо Анѓушев, Орце Камчев, Дестани, тендери, бизниси итд итд...

Јас убаво прашувам.

Дали на вас антиалбански шовинсти агитатори за Левица поблизок Ви е сиромашен Албанец од твој роднина/другар/пријател од твоја националност кој заработува 2000 евра плата? Ете Сталин од Титов Велес вика дека нему му е поблизок.

Не ме интересира за Кочо Анѓушев, Орце Камчев, Дестани итд итд...

Како не те интересира за Кочо Анѓушев кога цитираш и бараш мислење за изјава "Мене сиромашен Албанец ми е поблизок од Кочо Анѓушев"? Ако имаш изјава "Мене сиромашен Албанец ми е поблизок од родинина/другар кој заработува 2500 2000 евра " тогаш сподели ја и ќе ја коментираме истата.

Ако сакаш да ја коментирам првата изјава тоа го можам. Ако е стрикно изборот просечен сиромашен Албанец ( кој реално ќе биде шиптaр) или Кочо Анѓушев тогаш ќе одам со првиот зошто Кочо Анѓушев е родена продадена душа, профитер на човечка мизерија, директно одговорен за смрта на десетици луѓе и велепредавник. Просечниот сиромашен шиптaр би му требале 1000 години за да направи штета на Македонија колку што Кочо има направено во последните осум.

Се намести на пенал јбг веќе плашење деца со дуи муи не поминува одкако се виде и од влен дека се исти националистички гомна
Затоа само глуп може да даде глас на дпмне или сдс или нормално партиски ухлебан пацов кој е вработен на државна цицка и зима плата без да придонесе ништо кон општеството

jas sum za koalicija so dui. isti kurac se mnogu jasno jas i predhodno toa go zborev. edini polosi od sipak u drzavata e sharen kurton sto bukvalno ne napravi severni i go urna mitot za "covekot" od koj site se plashea. moze ne bese sjajno ama nemase 60% sipci u vlada i site mu se stroeja pogotovo na pocetok pred da se rasparci makedonskiot glas. istata podelba ja pravite i sega taka da ako ne vi dojde pamet slobodno udavete se u gomna.

jas sum za koalicija so dui. isti kurac se mnogu jasno jas i predhodno toa go zborev. edini polosi od sipak u drzavata e sharen kurton sto bukvalno ne napravi severni i go urna mitot za "covekot" od koj site se plashea. moze ne bese sjajno ama nemase 60% sipci u vlada i site mu se stroeja pogotovo na pocetok pred da se rasparci makedonskiot glas. istata podelba ja pravite i sega taka da ako ne vi dojde pamet slobodno udavete se u gomna.
А бе кано кано не само што коалициравте со дуи него и со шарените куртони ама уште не можеш да сфатиш како масното ткиво ви се измоча :masa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom