Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
Куќата не се познава дека нема бетонска плоча зашто е во перфектна состојба, за дворот да не ти кажувам дека плачат кога ќе го видат од завист, огромен е и полн цвќиња и дрва лозница, киви, орев се има, а центар на градот е. Неможеш да знаеш.
Од надвор не се познава дека нема плоча, но тој што ке ја купи сигурно нема да ја гледа само од надвор. А од внатре нема начин да не се гледа дека не е плоча.

Од надвор не се познава дека нема плоча, но тој што ке ја купи сигурно нема да ја гледа само од надвор. А од внатре нема начин да не се гледа дека не е плоча.
Нема начин да познаеш, како би познал

Нема начин да познаеш, како би познал
Ех, незнам како не би познал. Подот од што е? Има вибрации кога се движиш? Таванот од што е? Тоа неможе да се сокрие.

Имам куќа во Велес во Центарот на градот со 1000 квадрата двор двоспратна, и не би ја менувала со стан во Скопје, нооо... Еве пред година и нешто кога престојував во Велес со син ми цела година, влегоа глувци, стара куќа треба реновирање, и тоа не е малце, а куќата не изгледа воопшто старо, фасадата и е беспрекорна малку само се лупи од страна, нема бетонска плоча тоа е проблемот но не се познава и неможеш да приметиш дека нешто фали, јас сега толку имам страв да живеам таму што би ја сменила и продала за стан или плац, поентата ми е дека неможеш да знаеш кога купуваш куќа, никогаш не си сигурен дека нешто не е во ред со куќата. Тоа е лотарија, и мааните ќе се покажат од после, што не е случај со стан, 38 квадрати ама барем знаеш на што си, и дека е чисто, а не утре да бегаш од станот како јас од сопствената куќа заради глувци.
Да си малку паметна, ќе си ја реновираш куќата!
Ем површина, ем двор, ем локација!
Плоча се става, еве не мора најгорната, ама меѓу спратовите се прави шлиц на ѕидот, се користат старите греди и се појачуваат со I челична греда.. мрежа, шипки, оплата оздола, и се лие бетонска плоча.
Уште ако ѕидовите се дебели (пошто стара куќа), топ!
од 5-6000€ не би те коштало повеќе.

А глувците немаат врска со тоа..
се се решава со пари.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Да си малку паметна, ќе си ја реновираш куќата!
Ем површина, ем двор, ем локација!
Плоча се става, еве не мора најгорната, ама меѓу спратовите се прави шлиц на ѕидот, се користат старите греди и се појачуваат со I челична греда.. мрежа, шипки, оплата оздола, и се лие бетонска плоча.
Уште ако ѕидовите се дебели (пошто стара куќа), топ!
од 5-6000€ не би те коштало повеќе.

А глувците немаат врска со тоа..
се се решава со пари.
Толку малку не би чинело сигурно, ама и да чини ризик е, може се тоа да се направи и пак да не се реши проблемот.

Толку малку не би чинело сигурно, ама и да чини ризик е, може се тоа да се направи и пак да не се реши проблемот.
Колку што те сватив, тебе всушност проблемот ти се глувците. И заради глувците секаш да се отарасиш од куќата иако куќата ти се допаѓа и си ја сакаш.
Сакаш ради болвите да го изгориш јорганот. Јас би ти советувал да не си ја продаваш куќата туку да се справиш со глувците. Почни од тоа што од куќата ке исфрлиш се што е старо и непотребно, онака баш добро да растеретиш, не жали ни мебел ни јамболи од баба, фрлај, некои соби испразни ги целосно. Исчисти и испразни таванот, подруми, шупи, остави само некои навистина вредни работи кои би ти требале. Потоа викни мајстор да ги санира сите пукотини и места од каде што можат да дојдат глувци, провери и затни ги сите отвори од канализацијата од каде што може да дојдат глувци. На крајот ке повикаш стручни лица кои ке ги средат глувците. Имам контакт од фирма која е специјализирана и врши дезинфекција, дезинсекција и дератизација па кога ке ти затреба ке ти дадам контакт, сигурен сум дека нема да те чини премногу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom