- Член од
- 7 април 2019
- Мислења
- 40
- Поени од реакции
- 68
и марвки. црвени мали. 1 милион.Во куќа има стаорци, а во стан бубашваби.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
и марвки. црвени мали. 1 милион.Во куќа има стаорци, а во стан бубашваби.
2600 за наредни 5+ години да живееш сред градилиште а можеби и 10.Здраво, нов сум. Искуство со Голден Арт и градење во комплекс Треска. Бев во Аеродром на презентација, цена 2600 за квадрат. На мое прашање кога тој комплекс ќе се изгради, па вели етапно кое црно етапно, градилиште од сите страни! Ве молам, некое искуство, прв пат купувам вака. Семејни делби .. тоа што гледав стари станови, сè се за реновирање. Ако има некој искуство од комплекс Треска, нека сподели. Благодарам
A koj rok ti go dadoa oni? Golden art se vajda najprofesionalni od tie so gradat kaj nas, do sea ne kiksnale, plus vrzani se so vmro taka da nema da imaat kocenje ili da kiksnat sea. Imaj u predvid deka i oni 90 posto od objektite kasnele po nekoj mesec od dadeniot rok.Знам, друже, поради тоа можам да почекам година дена, повеќе НЕ. Локацијата е супер, пошто сум во центар, проверив на објектот се гради од сите страни и затоа пишав. Таа предна зграда е изградена и продадена, фасада удрено, внатре не знам до каде е не верувам дека живее некој тука? Гледав позади карабина, ама се е градилиште, затоа и прашувам дали некој знае нешто повеќе. Типката ми рече дека ќе ги пуштале зградите етапно, не сите одеднаш да се изградат. Мене локацијата ми одговара, ама сега брзо вселиви нема. Чисто ме интересира дали е океј фирмата, првпат купувам. Тоа што погледнав друго е катастрофа, не ми се допаѓа.
П. С. Ако некој продава понов стан во централно подрачје нека ми пише, или ако има тука на форум кај да видам, просветлете ме. Благодарам
Imaat kapital i znaat deka kje gi dadat, nema zaso da spusta cena.Бев на презентација на почеток на 2024-та, но не се договоривме за цена. Идејата ми беше да купиме 2 стана, и кога прашав дали цената е фиксна, зашто сакавме 75% веднаш да платиме, 25% пред клуч на рака, некако, како навреда им дојде, као да им е од Бога дадено право да продаваат по веќе пропишана цена и ништо подоле. Становите беа во втората зграда внатре, со тоа што тука градат 3 компании, Голден Арт, Мега Куманово и Фешн Груп чинам. Квалитетот на градба им е одличен, почитуваат рокови.
Убаво изгледа се на хартија, ке видиме како ке биде во реалноста.
Ако бараш нешто друго во таа околина, мислам дека во rubik tower (zsf kom) имаат слободни станови. 2500 е квадратот, за година ипол би требало да е готова зградата.Здраво, нов сум. Искуство со Голден Арт и градење во комплекс Треска. Бев во Аеродром на презентација, цена 2600 за квадрат. На мое прашање кога тој комплекс ќе се изгради, па вели етапно кое црно етапно, градилиште од сите страни! Ве молам, некое искуство, прв пат купувам вака. Семејни делби .. тоа што гледав стари станови, сè се за реновирање. Ако има некој искуство од комплекс Треска, нека сподели. Благодарам
A koj rok ti go dadoa oni? Golden art se vajda najprofesionalni od tie so gradat kaj nas, do sea ne kiksnale, plus vrzani se so vmro taka da nema da imaat kocenje ili da kiksnat sea. Imaj u predvid deka i oni 90 posto od objektite kasnele po nekoj mesec od dadeniot rok.
Автоматски споено мислење:
Imaat kapital i znaat deka kje gi dadat, nema zaso da spusta cena.
Ne bi mu preporacal zsf na smetka na golden art.Ако бараш нешто друго во таа околина, мислам дека во rubik tower (zsf kom) имаат слободни станови. 2500 е квадратот, за година ипол би требало да е готова зградата.
Pa daj mu go po poeftina cena, i ti i on kje si gi resite problemite.Не е друже тоа што е, има нешто што се вика квалитет на живот дали би се задолжил до уши со кредит од 100-200к за да имаш таков квалитет на живот со рата за домување како да живееш во некоја европска држава а наутро да одиш 2часа 5 километри до работа. да се гушиш 5 месеци во годината итн итн да не набројувам за сите непогодности што ги нуди градот. со таа платичка што ја нуди државичкава наша. А веќе ако работиш нешто дигитално и земаш гобална плата тоа не те врзува со Скопје и имаш места покрај море и поевтини од Скопје за живеење.
Јас имам сопствен стан да се разбериме и искрено последно време како што движат условите искрено гледам да ја искористам оваа лудило ситуација и да продадам да одам на место со подобри услови ( за мене, според мене ). Чисто ме интересира тема недвижности и ги следам. Тие што ги гледаат како инвестиции не ми е јасно што гледаат затоа што ROI е многу лош во Скопје за стан. чудни се сите карактеристики на пазарот ама што вика еден другар мој скап е квадартот оти многу се шмрка и во право е, се вртат и перат големи цифри таму и тоа е....