Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
7 септември 2016
Мислења
22.255
Поени од реакции
38.362
IMG_20250412_094110.jpg IMG_20250412_094116.jpg

Кајг,
се чудат тие кои ме гледаат како во маркет ги превртувам шишињата со минерална вода „Пелагонка“ пред да идам на наплатна каса, не можам да им објаснам дека на некоја серија од шишињата на минералната вода Пелагонка има некоја фабричка грешка и покрај изработеното дно на пластичното шише, тоа е полукружно и шишето не седи стабилно исправено, туку паѓа лево десно како детска играчка! :pos:

14-04-20-11_256.gif najib-bottle-flip.gif

...па затоа ги барам тие шишиња кои немаат таква грешка во пластиката, многу смешно изгледа кога шишето поставено на трпеза исправно се ниша самото лево десно поради полукружно дно и на крај бааам ќе падне странично! :facepalm:

Последно уредено:
Член од
3 мај 2019
Мислења
19.769
Поени од реакции
10.733
ДК

Кој ѓавол ме тераше да се натпреварувам со децата :(:facepalm:
Кој ќе направи поубав колут напред.
Децата се помочаа од смеење, гарант вечер и во сон ќе се смејат, а јас се искршив, разместив ребра и се фатив у кичма.

Оооффффффф:(:(:(:anco:

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.233
Поени од реакции
9.779
Оф оф Васецот со Дејан Лучич имал емисија од пред две недели а ја тек вечерва дознавам. Со оглед на тоа што за други активности нема ни логистика ни можност, ќе си го пуштам ко табла дијазепам да сум кркнал. Моите уши се спремни за СороШ, Хазари и Темплари.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.608
Поени од реакции
3.418
Оваа време (тајмлајн) бара од тебе да си добар дриблер и ова нема врска со луѓето и нивно варање него со повисоките истанци од други димензии(демони,архони etc.)..Топката(животот) е во тебе,теренот пред тебе и твое е како ќе го одиграш натпреварот..И тука нема мама-тато или чекај познавам луѓе ќе свртам два телефона..

Последно уредено:
Член од
21 март 2014
Мислења
531
Поени од реакции
404
ДК,

Не знам дали е до мојот светоглед, ама, ние како народ тврдокорно сме одлучиле да бидеме шлајмовача со многу ниска продуктивност и одговорност. Да не спомнувам и за усовршување, надоградување и следење на модерните текови.

Овие југа-туга генерациите ретко кој знаел англиски па се себеограничиле со студирање на таа екс-ју литература, кај помладите во фокус да се живее животот лаганини, маткање, под вечна субвенција од домашните, во комбинација со мајндсет снајди се па живеј, полни сме со тактики за мал придонес а да се компензира или некој друг да го крка. А со ист темперамент да се трудевме да профункционираме..

Многу ми е криво и ме боли што како колективитет сме таму кај што сме и каква „нормалност“ живееме, во режија на политичко-образовниот систем. А нормалното е да си полуписмен или неписмен вагабонт допадлив на слично дефинираното општеството.

Али џабе ова е илјадници пати кажано, да се бориш против ова е ко дожд кога врне, ти можеш да излезеш ама другите неќат да киснат, a се одлучиле да се кријат под калта.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.911
Поени од реакции
6.604
По се, не било збогум.
Вчера го видов пак Хрватот, пиев само тоник (без Бомбаи џин во него). На некој работи гледав ептен појасно. Можебо мојата проценка е грешна, но ми се причини дека му фали мојата љубов. Но, повеќе ја нема, посебно вака трезно. Ми вели, имам чувство дека потиснуваш некои чувства во себе - доста манипулативен коментар, знам исти сме, двајцата Близнак во хорсокоп, судено ни е да сме Ѕидари, само ние да ги држиме конците. Му вратив дека - нема да го жртвувам пријателството со него, заради чувства. Четири месеци, а само Бог знај колку Викенди во колку градој заедно. Љубовта и емпатијата можеше да ги намириса уште на 3ет Дејт. Ќе му останев лојален до гроб.

Во моментов во мојот живот влезе еден Евреин, или јас во неговиот, незнам точно. Требаше да е само забава. Запримети дека ја посматрам уметноста по ѕидовите на неговиот пентхаус. Запримети и дека ми е незгодно и дека не сум лик за едно-вечерни штандови. За време на забавниот дел...ги отворив очите неколку милиметри над неговото лице, заприметив дека цело време додека ми беа затворени ме посматрал. Тие 5 секунди фиксиран поглед меѓу моите кафени ко коњак и неговите сини ко океан очи, меѓу двајцата беа далеку поинтимни и посрамотни од целиот друг акт.
Го заприметив, како ме посматра дури се облекувам на крајот како да ја мереше мојата висина со поглед. За разлика од Хрватот, овај лик знај што сака.
Се што има да ми понуди Хрватот е Сабота да одам на геј журка (ова не ми прај забава мене).
Се чини Македонецот ќе му припадни на некој далеку попаметен од нас двајца заедно, Капетане Кроациен.
Евреинов има така нурнато во својата душа, не сум сретнал лик да се познава себе така добро. Толку достоинство има во него. Помал е од мене, ја има најбелата кожа на светот. Најтоплото тело кое било кога било до мене, бетер од радијатор уклучен на 4ка.

Бонус Византиски Левис 500-то,кец.

20250324_183220.jpg

Моето не беше Плацебо. Но, сега веројатно не е ни битно.

^ Јака фуфа, tho.

Последно уредено:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.377
Поени од реакции
10.226
Мене омилен дел од годината ми е околу жетва тие денови, возиш со кола покрај жито и константен звук слушаш од штурци. Змии се печат на сонце, 50 степени у сенка. Се потиш додека возиш, стигаш дома и уморен од возењето како да си копал. Затоа вода златна, јако сонце у комбинација со ладна вода топло ладно....нема поголемо задоволство. Па фудбал на топол асфалт, ти горат нозе преку патики, тоа е врвот у годината. Се осеќам како да сум на некоја дрога.

AAbrat

Член од
28 октомври 2015
Мислења
747
Поени од реакции
1.751
Дк.....:)
Дојдов дома сега. До пред 10 минути бев излезен со една девојка од Србија.Шетаме двајцата по кејот и уживаме во тишината. Надвор се осеќа некој мир, ни бранови ни ветар, тивко езеро без галама , измислено за шетање. Така си муабетиме и ми вика .. "Ти живиш на најлепше место на свету".
Се мислам што да и вратам и и викам буквално ова. Проклество и благослов е да живееш тука. Ме погледна во очи некако длабоко, замислено... Се гушнавме и се разделивме, јас да се спремам за 3 смена таа да се спрема за пат за Београд.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.569
Поени од реакции
7.208
Не сум голем љубител на завери бабуш ама...
Реал ги тропнуат 3 комада, 2 примаат од слободен и Реал добива 1 црвен картон.
1 ден пред дуелот, форумот паднат цел ден.
Се игра некоја игра!

Kajgana Shop

На врв Bottom