Сендвичара "Седмица"

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.612
Поени од реакции
23.807
Бидејќи е најактивна темава ќе прашам овде. Веќе подолго време во Скопје барам онаква стара школа лебче и плескавица со додатоци од типот кајмак, кромид и буковец. Улична храна што можеш да ја најдеш на секој ќош во Белград на пример. Најблиску нешто до ова ми е Скара Лесковац кај Мајчин Дом и Србите во Охрид на кејот до Нова Ривиера. Смеш и слични фенси бургери секако не јадам. 7ца ми здосади веќе, а и оние школски сендвичари исто така. Ако знае некој вакво место нека пише.
Вакви улични продавници останаа по ќошевите на Скопје како Маџари (ПТТ бургер), Драчево (Стеа) исл. Онака океј вкус, далеку од бургерслат но далеку од лошо, баш "маалски". Се сеќавам на вакви продавнички дека имаше кај Коце но се затворија откако дојде 7ца таму, има во 11 Октомври кое се вика Гончо кај училиштето Дуња но немам јадено од таму. Океј бургер е вакво како што опишуваш, постојат на две места кај Мајчин Дом и во Кисела Вода спроти Адора зградата. Не знам Вили дали спаѓа во оваа категорија, гледам во Охрид отвориле нова продавница од скоро.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.208
Поени од реакции
26.261
Се сеќавам на вакви продавнички дека имаше кај Коце но се затворија откако дојде 7ца таму...
Кај Коце беа 3, Хит, Флорида и Јадран општонародно позната како Шоферската.

Хит ја реотворија едно 500 метра понатаму према Маџари од лева страна точно на ќошот каде се врти за накај надвозникот за према Ченто. Има некои 2004та цени на менито како на пример хамбургер со помфрит за 100 денари и нон-стоп кога ме носи патот таму луѓе чекаат на ред.

Менито не се чита баш убаво, ама со зум се гледа.

Ако си за враќање во минатото и со цени и со тој едноставен начин на бургер од детството тоа е местото што го бараш. Кај Мајчин сендивачарата е исто врв од тие старошколските.

П.С. Еве најдов и во некој медиум го објавиле.

Член од
13 септември 2009
Мислења
562
Поени од реакции
436
Бидејќи е најактивна темава ќе прашам овде. Веќе подолго време во Скопје барам онаква стара школа лебче и плескавица со додатоци од типот кајмак, кромид и буковец. Улична храна што можеш да ја најдеш на секој ќош во Белград на пример. Најблиску нешто до ова ми е Скара Лесковац кај Мајчин Дом и Србите во Охрид на кејот до Нова Ривиера. Смеш и слични фенси бургери секако не јадам. 7ца ми здосади веќе, а и оние школски сендвичари исто така. Ако знае некој вакво место нека пише.
Галија у Влае

Член од
11 април 2023
Мислења
2.231
Поени од реакции
7.595
Шоферската ја има ли уште кај ЈСП / Алкалоид во тој дел што беше ,океј плеска во лепиња со додаток кромид и буковец доволно е.
@ВардарскиМКД што пиша такви сендвичари во Србија ги има повеќе него кај нас што има кладилници на секој чекор :)
Тука јадев последен пат кога бев ,ептен убаво ваква плеска нема кај нас.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
7.082
Поени од реакции
42.297
Шоферската ја има ли уште кај ЈСП / Алкалоид во тој дел што беше ,океј плеска во лепиња со додаток кромид и буковец доволно е.
@ВардарскиМКД што пиша такви сендвичари во Србија ги има повеќе него кај нас што има кладилници на секој чекор :)
Тука јадев последен пат кога бев ,ептен убаво ваква плеска нема кај нас.
Е ова е тоа што го барам. :love:

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.754
Поени од реакции
60.019
7ца е подобар избор кога веќе си таму.
Инаку денес отвара од 13ч, 13:30 веќе имаше скоро 40 луѓе внатре (7ца Автокоманда), ама не се тоа што беа нели :D

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.579
Поени од реакции
18.925
Toj del tamu najdobar izbor e Se Ili vo Madjari, strogo lepce na skara so sarska i malku kromitce bez pomfriti i slicni gluposti. Posledno sto jadev od Hit bese jadna suva mini pleskavica nalik kofte. Sarska od Se Ili e vrvot za toj del od gradov.
Автоматски споено мислење:

Тоа позади седмица как Макпетрол не е лошо, мислам имаш комбо плескавица, кајмак итн, итн.
Mene lepceto nekako ne mi ide na takva pleskavica, toa sladunjavo lepce bun e poveke za nekoj dobar kvaliteten burger otkolku pleskavica so svinsko na skara.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.269
Поени од реакции
118.266
Дали стварно мислиш дека сендвичарите купуваат месо чисто па го мелат за бургери?

Или купуваат готово сомелено, што дел сигурно е и од ушите на кравата?
Да, купуваат месо па после го мелат и мешаат со останатите состојки од кои прават смеса. Не гарантирам тука за оние киоск сендвичари од пола квадрат простор, ама за поголемиве како 7ца со сигурност ти тврдам дека откупуваат месо и потоа ги прават плескавиците.

Kajgana Shop

На врв Bottom