Фудбалер без фудбалска интелегенција не успева со Серија А пособено во голем клуб. Колку и да е теле Лукаку покрај физичките предиспозиции и остало има во глата за напаѓач и ѓуптин.Ниту во една друга лига од топ 5, физички квалитети на еден фудбалер не се пресудни како во Серија А.
Лукаку и Замбо во ПЛ каде има многу физички моќни фудбалери, не можеа да дојдат толку до израз.
Па и браќата Тирам прават разлика и поради физички предиспозиции.
Не ни пишав дека се целосно неписмени фудбалери (како што не ни мислев за сите што ги спомна) и дека немаат ништо освен освен физички предиспозиции (иако некои од овие не ми се синоним за "техника"), туку дека со помош на "физика" прават разлика, а во ПЛ, малку потешко тоа.Фудбалер без фудбалска интелегенција не успева со Серија А пособено во голем клуб. Колку и да е теле Лукаку покрај физичките предиспозиции и остало има во глата за напаѓач и ѓуптин.
браќата Турам имаат одлична визија, техника и читаат одлично игра и се прави атлети мислам дека во секоја лига ќе се успешни.
Бентанкур е повеќе од солиден во ЕПЛ а во Серија А се губеше и дуел неможеше да победи.
Халанд. Па и Крис Вуд. И двајцата имаат помалце техника од Маркус Турам би рекол па се меѓу најдобрите стрелци во ПЛ годинава. За шпиц па поготово и не ти треба којзнае каква техника, најчесто гол даваат со 1-2 допири на топка. Исто е и со Лукаку, ок кај него може да се сложиме дека фали техника пошо му е крш приемот на топка. Халан на чиста физика прави разлика у Премиер, да не се лажеме.Не ни пишав дека се целосно неписмени фудбалери (како што не ни мислев за сите што ги спомна) и дека немаат ништо освен освен физички предиспозиции (иако некои од овие не ми се синоним за "техника"), туку дека со помош на "физика" прават разлика, а во ПЛ, малку потешко тоа.
Се виде сезонава за Халанд колку се мачеше кога остана без Де Брујне, кој го пронаоѓаше во 16 метри, а уште лани се виде колку е слаб кога треба да излезе од шеснаесетник, да прими топка, да проигра, сезонава само уште повеќе дојдоа до израз тие мани. Или модерно кажано во hold up и link up.Халанд. Па и Крис Вуд. И двајцата имаат помалце техника од Маркус Турам би рекол па се меѓу најдобрите стрелци во ПЛ годинава. За шпиц па поготово и не ти треба којзнае каква техника, најчесто гол даваат со 1-2 допири на топка. Исто е и со Лукаку, ок кај него може да се сложиме дека фали техника пошо му е крш приемот на топка. Халан на чиста физика прави разлика у Премиер, да не се лажеме.
Издржи бе! Маж од 30 години, магаре да не речам, срцето му се скршило заради Пиоли
Се надевам дека не е вистина и срцево ми се крши бидејќи е неизбежно дека Пиоли еден ден ќе води друг тим во Италија кон нови победи.
Кој тим ќе успее да го потпише Пиоли ќе просперира многу и ќе добие силен тимски дух и победнички менталитет во клубот.
Пиоли со неговата способност ќе создаде позитивна и обединета атмосфера во соблекувалната и многу победи на теренот.
Љубовта кон клубот е силна..се обидувам но тешко ми е...Милан во последниве 15 години најдобрите сезони ги имаше со Пиоли и затоа болката е голема.Издржи бе! Маж од 30 години, магаре да не речам, срцето му се скршило заради Пиоли![]()
И јас се обидувам и ми е тешко...да разбреам дека постои човек што ова озбилно го пишува и мисли.Љубовта кон клубот е силна..се обидувам но тешко ми е...Милан во последниве 15 години најдобрите сезони ги имаше со Пиоли и затоа болката е голема.