Serie A 2024/25

Кој?

• Вкупно гласачи
    73
  • Гласањето е завршено на .
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.659
Поени од реакции
15.337
Ниту во една друга лига од топ 5, физички квалитети на еден фудбалер не се пресудни како во Серија А.

Лукаку и Замбо во ПЛ каде има многу физички моќни фудбалери, не можеа да дојдат толку до израз.

Па и браќата Тирам прават разлика и поради физички предиспозиции.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.907
Поени од реакции
17.879
Ниту во една друга лига од топ 5, физички квалитети на еден фудбалер не се пресудни како во Серија А.

Лукаку и Замбо во ПЛ каде има многу физички моќни фудбалери, не можеа да дојдат толку до израз.

Па и браќата Тирам прават разлика и поради физички предиспозиции.
Фудбалер без фудбалска интелегенција не успева со Серија А пособено во голем клуб. Колку и да е теле Лукаку покрај физичките предиспозиции и остало има во глата за напаѓач и ѓуптин.

браќата Турам имаат одлична визија, техника и читаат одлично игра и се прави атлети мислам дека во секоја лига ќе се успешни.

Бентанкур е повеќе од солиден во ЕПЛ а во Серија А се губеше и дуел неможеше да победи.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.659
Поени од реакции
15.337
Фудбалер без фудбалска интелегенција не успева со Серија А пособено во голем клуб. Колку и да е теле Лукаку покрај физичките предиспозиции и остало има во глата за напаѓач и ѓуптин.

браќата Турам имаат одлична визија, техника и читаат одлично игра и се прави атлети мислам дека во секоја лига ќе се успешни.

Бентанкур е повеќе од солиден во ЕПЛ а во Серија А се губеше и дуел неможеше да победи.
Не ни пишав дека се целосно неписмени фудбалери (како што не ни мислев за сите што ги спомна) и дека немаат ништо освен освен физички предиспозиции (иако некои од овие не ми се синоним за "техника"), туку дека со помош на "физика" прават разлика, а во ПЛ, малку потешко тоа.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.438
Поени од реакции
10.905
Не ни пишав дека се целосно неписмени фудбалери (како што не ни мислев за сите што ги спомна) и дека немаат ништо освен освен физички предиспозиции (иако некои од овие не ми се синоним за "техника"), туку дека со помош на "физика" прават разлика, а во ПЛ, малку потешко тоа.
Халанд. Па и Крис Вуд. И двајцата имаат помалце техника од Маркус Турам би рекол па се меѓу најдобрите стрелци во ПЛ годинава. За шпиц па поготово и не ти треба којзнае каква техника, најчесто гол даваат со 1-2 допири на топка. Исто е и со Лукаку, ок кај него може да се сложиме дека фали техника пошо му е крш приемот на топка. Халан на чиста физика прави разлика у Премиер, да не се лажеме.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.659
Поени од реакции
15.337
Халанд. Па и Крис Вуд. И двајцата имаат помалце техника од Маркус Турам би рекол па се меѓу најдобрите стрелци во ПЛ годинава. За шпиц па поготово и не ти треба којзнае каква техника, најчесто гол даваат со 1-2 допири на топка. Исто е и со Лукаку, ок кај него може да се сложиме дека фали техника пошо му е крш приемот на топка. Халан на чиста физика прави разлика у Премиер, да не се лажеме.
Се виде сезонава за Халанд колку се мачеше кога остана без Де Брујне, кој го пронаоѓаше во 16 метри, а уште лани се виде колку е слаб кога треба да излезе од шеснаесетник, да прими топка, да проигра, сезонава само уште повеќе дојдоа до израз тие мани. Или модерно кажано во hold up и link up. :icon_lol:

Но, првпат и почна да работи на тој сегмент, Гвардиола бара начин како да го вклучи во игра, начин како ќе го поигруваат, под кој агол, како да се движи, а и тој малку напредува во читање на тие ситуации.

Финтата со Халанд е во тоа што тој е врвен кога ќе треба да биде пронајден во 16м, одличен реализатор, што е една од најпотребните, најкорисните работи во фудбал, па и една од најретките. Кога на тоа ќе се додадат и неговите физички карактеристики, неговата брзина, експлозивност, добиваш производ со огромна вредност.

Во спортот е подобро да има нешто во што си врвен, отколку да имаш подобар просек кога ќе се земат сите точки по кои се оценуваат фудбалерите во некој скаутски извештај.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
2.030
Поени од реакции
4.983

Се надевам дека не е вистина и срцево ми се крши бидејќи е неизбежно дека Пиоли еден ден ќе води друг тим во Италија кон нови победи.
Кој тим ќе успее да го потпише Пиоли ќе просперира многу и ќе добие силен тимски дух и победнички менталитет во клубот.
Пиоли со неговата способност ќе создаде позитивна и обединета атмосфера во соблекувалната и многу победи на теренот.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.903
Поени од реакции
61.345

Се надевам дека не е вистина и срцево ми се крши бидејќи е неизбежно дека Пиоли еден ден ќе води друг тим во Италија кон нови победи.
Кој тим ќе успее да го потпише Пиоли ќе просперира многу и ќе добие силен тимски дух и победнички менталитет во клубот.
Пиоли со неговата способност ќе создаде позитивна и обединета атмосфера во соблекувалната и многу победи на теренот.
Издржи бе! Маж од 30 години, магаре да не речам, срцето му се скршило заради Пиоли :pos:

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
2.030
Поени од реакции
4.983
Издржи бе! Маж од 30 години, магаре да не речам, срцето му се скршило заради Пиоли :pos:
Љубовта кон клубот е силна..се обидувам но тешко ми е...Милан во последниве 15 години најдобрите сезони ги имаше со Пиоли и затоа болката е голема.

Член од
1 јануари 2025
Мислења
204
Поени од реакции
672
Љубовта кон клубот е силна..се обидувам но тешко ми е...Милан во последниве 15 години најдобрите сезони ги имаше со Пиоли и затоа болката е голема.
И јас се обидувам и ми е тешко...да разбреам дека постои човек што ова озбилно го пишува и мисли.

Kajgana Shop

На врв Bottom