Најдобар избор на TV

koj e najdobriot tv na pazarot so najdobra cena i slika

• Вкупно гласачи
    171

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.573
Поени од реакции
2.791
Hisense - E7KQ Pro, 55''
Hisense - 55A7KQ, 55''
TCL - 55C69B, 55''

Кој да го земам? Филмови, фудбал и гејминг на ps4 slim.
Jas go imam skoro godina dena vtoriot Hisense samo 65 i realno zadovolen sum od slikata QLED i rabotata na televizorot.Site popularni aplikacii osven Stremio gi ima taka da za stremio imam android box a za se drugo tv si vrsi super rabota.

Член од
14 август 2010
Мислења
1.244
Поени од реакции
1.504
Па ТЦЛ се рангирани како 4ти во свет по квалитет како бренд, веднаш по Сони, Самсунг и ЛГ, а Хисенс 5ти веднаш по ТЦЛ шо значи дека тука се некаде, не е грешка кој и да го одбереш, додека поедините модели имаат и премиум квалитет или понеквалитетни поефтините модели како и кај секој бренд. Јас би дал предност кај модел со андроид ако останатите перформанси/цена се слични

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.326
Поени од реакции
9.131
Па ТЦЛ се рангирани како 4ти во свет по квалитет како бренд, веднаш по Сони, Самсунг и ЛГ, а Хисенс 5ти веднаш по ТЦЛ шо значи дека тука се некаде, не е грешка кој и да го одбереш, додека поедините модели имаат и премиум квалитет или понеквалитетни поефтините модели како и кај секој бренд. Јас би дал предност кај модел со андроид ако останатите перформанси/цена се слични
Кина е глобален играч и монопол за производство на телевизиски екрани! Што значи дека сите ама сите екрани се кинеско производство. Марката е небитна! Битен е пазарот за кој е наменет телевизорот и класата на продуктот којшто го "шитка" дистрибутерот.

Убаво гледај го телевизотот до најситен детал кога го купуваш во МК! Ако некаде има и најмала "случајна" точка во филтерот на светлина на екранот! Се работи за втора класа продукт кој не поминал на контрола за квалитет и завршил во северџанија.

Член од
22 август 2015
Мислења
7
Поени од реакции
2
Дечки, ми треба мала помош. Во потрага сум по нов телевизор, 65 инчен и би се користел за гледање спорт(претежно фудбал на аренаспорт) преку магента, за гледање филмови преку стриминг сервиси и исто така и за гејминг на пс5. Малку сум ограничен со избор затоа што сакам да земам од телеком да го искористам буџетот,и вкупно буџетот би бил до 50к. Најмногу на око ми фати tcl c655 ама ме плаши каква би била сликата за гледање спорт. Моментално имам lg 55 um7400 од 2019 та модел и би сакал да е барем малку подобра сликата. Убаво би било ако некој имал искуство да сподели.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
17 јули 2024
Мислења
113
Поени од реакции
146
Дечки, ми треба мала помош. Во потрага сум по нов телевизор, 65 инчен и би се користел за гледање спорт(претежно фудбал на аренаспорт) преку магента, за гледање филмови преку стриминг сервиси и исто така и за гејминг на пс5. Малку сум ограничен со избор затоа што сакам да земам од телеком да го искористам буџетот,и вкупно буџетот би бил до 50к. Најмногу на око ми фати tcl c655 ама ме плаши каква би била сликата за гледање спорт. Моментално имам lg 55 um7400 од 2019 та модел и би сакал да е барем малку подобра сликата. Убаво би било ако некој имал искуство да сподели.
Јас имам 55 инчен Philips Ambilight, а го имаш истиот во поголема верзија ми се чини дека 65 инчен беше и дека цената е околу 40 000 денари плус минус!
Автоматски споено мислење:

4К UHD е заборавив да напоменам, слика вади топ, јас сум презадоволен

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.116
Поени од реакции
8.411
Ако ви е битно телевизорот да има Android TV опративен систем моја препорака е подобро да биде Google TV понова генерација оперативен систем од Android TV а исто е што и Android TV само со повеќе функции. Особено е добар за родители со помали деца и деца на школска возраст бидејќи гледам на интернет има опција за креирање и детски профил што дава ограничувања за повеќе работи и наместо основниот Youtube инсталиран ти е Youtube kids.

Кај нас по продавнициве за технологија повеќе е застапени се телевизори со Android TV aма го има и Google TV на помал број брендови на телевизори. Се надевам во иднина ќе се искорени Android TV оперативниот систем кај телевизорите.

Мене ме интересира дали на Android TV има опција да се заклучи профил? Дека на телевизоров кој го имам не гледам таква опција или таа опција се појавува кога ќе додадам и уште еден профил?

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.780
Поени од реакции
8.577
Ако ви е битно телевизорот да има Android TV опративен систем моја препорака е подобро да биде Google TV понова генерација оперативен систем од Android TV а исто е што и Android TV само со повеќе функции. Особено е добар за родители со помали деца и деца на школска возраст бидејќи гледам на интернет има опција за креирање и детски профил што дава ограничувања за повеќе работи и наместо основниот Youtube инсталиран ти е Youtube kids.

Кај нас по продавнициве за технологија повеќе е застапени се телевизори со Android TV aма го има и Google TV на помал број брендови на телевизори. Се надевам во иднина ќе се искорени Android TV оперативниот систем кај телевизорите.

Мене ме интересира дали на Android TV има опција да се заклучи профил? Дека на телевизоров кој го имам не гледам таква опција или таа опција се појавува кога ќе додадам и уште еден профил?
A zamisli da si odberish televizor podobro recheno Monitor , znaci bez google i sl. sranja i da si stavish android box??

1000000000 aplikacii odaat, ne si zavisen na proizvoditelot a i boxot (EVTIN) mozhish sekogash da go promenish bez da go menuvash televizorot!
Kako na primej jas imam Nvidia Shield Box i bash me zabole shto aplikacii ima za televizorot dovolen mi e eden HDMI i na nego ima CEC , shto znachi koga go palam boxot avtomatski se pali i TV i obratno.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.116
Поени од реакции
8.411
A zamisli da si odberish televizor podobro recheno Monitor , znaci bez google i sl. sranja i da si stavish android box??

1000000000 aplikacii odaat, ne si zavisen na proizvoditelot a i boxot (EVTIN) mozhish sekogash da go promenish bez da go menuvash televizorot!
Kako na primej jas imam Nvidia Shield Box i bash me zabole shto aplikacii ima za televizorot dovolen mi e eden HDMI i na nego ima CEC , shto znachi koga go palam boxot avtomatski se pali i TV i obratno.
Аndroid box е добро затоа што може да се носи кај што сакаш. Не знам каков е Nvidia но кога би одлучил и имал буџет за бокс уред би се одлучил за Google Chromecast со Google tv или Xiaomi S 2nd gen што е исто со Google tv.

Мене ми е битно да може да се инсталира Kodi, Stremio, Max, Youtube, некој Browser за прелистување веб и форум сајтови, за радио слушање и некоја апликација за IPTV гледање телевизија. Што ќе ми се премногу апликации.

Сепак јас пишав конкретно за телевизори ако веќе сака некој да му е изборот оперативен систем со Play store и Google акаунт.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.780
Поени од реакции
8.577
Аndroid box е добро затоа што може да се носи кај што сакаш. Не знам каков е Nvidia но кога би одлучил и имал буџет за бокс уред би се одлучил за Google Chromecast со Google tv или Xiaomi S 2nd gen што е исто со Google tv.
Ovie tvoi boxovi se igrachki vo odnos na NVIDIA Shield i na nego mozhish bukvalno site od navedenite programi da gi instalirash a i mnogu povejche od toa!
Samo rachunaj deka Nvidija koshta kolku tri Chromecast со Google tv

2165976-l0.jpg

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.116
Поени од реакции
8.411
Ovie tvoi boxovi se igrachki vo odnos na NVIDIA Shield i na nego mozhish bukvalno site od navedenite programi da gi instalirash a i mnogu povejche od toa!

Прегледај го приврзокот 446188
Не би рекол дека другите се играчки ама се можеби со послаб процесор. Се зависи колку си спремен да платиш, што сакаш да добиеш па затоа имаш од поевтино до поскапо и во бокс уреди и во телевизори.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.824
Поени од реакции
1.721
Не знам, на мене помазно ми работат оперативните системи на ЛГ и Самсунг, Веб ос и Тизен, отколку Гоогле ТВ, и некако интеграцијата со телевизорот е подобро направена. Јас кога би имал буџет би одел на ЛГ или Самсунг, а би купил андроид бокс, иако веќе имам од, Телеком.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.615
Поени од реакции
975

Прегледај го приврзокот 446188
Уредов е ок, висока класа ама дали вреди да се даваат x2 x3 повеќе пари за иста функција (пример работи што се набројани пред некој пост)

Kajgana Shop

На врв Bottom