Darling
High Value
- Член од
- 5 јуни 2009
- Мислења
- 14.511
- Поени од реакции
- 31.101
Со здравје нека се користиНа крајот изборот се сведе на Hisense 55U6KQ и
Hisense 55E7Q PRO. Решив да го порачам вториот, па ќе видиме.

Со здравје нека се користиНа крајот изборот се сведе на Hisense 55U6KQ и
Hisense 55E7Q PRO. Решив да го порачам вториот, па ќе видиме.
Jas go imam skoro godina dena vtoriot Hisense samo 65 i realno zadovolen sum od slikata QLED i rabotata na televizorot.Site popularni aplikacii osven Stremio gi ima taka da za stremio imam android box a za se drugo tv si vrsi super rabota.Hisense - E7KQ Pro, 55''
Hisense - 55A7KQ, 55''
TCL - 55C69B, 55''
Кој да го земам? Филмови, фудбал и гејминг на ps4 slim.
Кина е глобален играч и монопол за производство на телевизиски екрани! Што значи дека сите ама сите екрани се кинеско производство. Марката е небитна! Битен е пазарот за кој е наменет телевизорот и класата на продуктот којшто го "шитка" дистрибутерот.Па ТЦЛ се рангирани како 4ти во свет по квалитет како бренд, веднаш по Сони, Самсунг и ЛГ, а Хисенс 5ти веднаш по ТЦЛ шо значи дека тука се некаде, не е грешка кој и да го одбереш, додека поедините модели имаат и премиум квалитет или понеквалитетни поефтините модели како и кај секој бренд. Јас би дал предност кај модел со андроид ако останатите перформанси/цена се слични
Јас имам 55 инчен Philips Ambilight, а го имаш истиот во поголема верзија ми се чини дека 65 инчен беше и дека цената е околу 40 000 денари плус минус!Дечки, ми треба мала помош. Во потрага сум по нов телевизор, 65 инчен и би се користел за гледање спорт(претежно фудбал на аренаспорт) преку магента, за гледање филмови преку стриминг сервиси и исто така и за гејминг на пс5. Малку сум ограничен со избор затоа што сакам да земам од телеком да го искористам буџетот,и вкупно буџетот би бил до 50к. Најмногу на око ми фати tcl c655 ама ме плаши каква би била сликата за гледање спорт. Моментално имам lg 55 um7400 од 2019 та модел и би сакал да е барем малку подобра сликата. Убаво би било ако некој имал искуство да сподели.
Одличен е, имам сличен С745 мојот има понов процесор AIPQ 3.0 феноменална слика и за спорт и за филмови, нема манаtcl c655