Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024


  • Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.240
Поени од реакции
41.566
Урко мајсторе, лани финале ЛШ игравме, имаш европски и светски шампиони у екипа, те молам зборот неискуство не го ставај како изговор за поразот денес.

Утакмицата највеќе ја еба Инзаги со тоа неговите панични умрени измени, а да бидам искрен и сами сме си криви, неколку зицери утнавме у регуларен дел, башка првиот гол апла им го поклонивме и безвезно ги вративме во игра.

Еј приметете само Де Фрај колку лесно паѓа на финти како онаа на Депај за вториот гол, уште неколку пати го сецнаа така, Жиру исто го поеба у сезоната Милан кога беа шампиони. Денес пролазна оценка имаат само Лаутаро и Сомер, другите сите до еден слабо и бледо.

Ајде тоа е што е, лапаме Скудето и свадба ќе праам на раат. Ваљда.
Стек, друже, колку светски шампиони имаат ако е за тоа Атлетико, и аргентинци и еден француз имаат, можда и двајца не знам за Лемар, не е ни битно.
Така да кул муабет, али ти паѓа у вода зашто кај овие се наталожени повеќе такви.

А за head to head на искуство нивно во нокаут фаза, и тренер и играчи, со она нашето, ете ти погоре, непсоредливо е, тука заостануваме премногу од нив, а да не зборам од некои други тимови.

Нашето неискуство најмногу се виде тука
Ни фалеше денес она класично италијанско однесување, односно лежење на трева и задржување време, некад е и тоа потребно.
Додуша и во домашно првенство истото го имам забележано дека не задржуваат време, во оние утакмици што ги добивме со 1:0 или 0:1.

Сами сме си криви, малце и мистерот со измените и испаѓаш. Во вакво натпреварување ситни детали одлучуваат кој ќе помине во следна фаза. Одиме во домашна лига да завериме титула, лето нека појачаат тимот, шпиц обавезноо.
Еве и дечково спомнал, едноставно несвојствено и абнормално беше она што го игравме во задњи 10 минути, нереално е вака да брани некој резултат а притоа да фрли све на една карта.

Слично ко и со Пул првата година на Инзаги, добри бевме и све ок, ама ете дома од нигде никаде 2 гола примивме, искуството за вакви натпревари е од круцијално значење, ние сеуште го немаме, не дека тоа е одлучувачки фактор нити пак под дифолт у спортов значи дека ете сигурно губиш, ама за жал денеска исплива на површина бајаги, евидентно беше и не кошташе многу. Нека дојде следно коло Чоло у ваква ситуација со било кој, да видиш како ќе ги постави работите на терен и како ќе се чува тоа водство во задња фаза од меч, со перфидни провокации, виткања на терен, сечење на игра за да му одморат играчите, какви измени ќе прави, колку напаѓачи ќе остаи на терен и слично ...

Абе се знае како се фрла све на една карта, ја не знам како планираше Инзаги со толку изморени играчи и иста формација да го прави истото, и ко капак на све да не изнудат еден подолг прекин за да земат душа. Абе ко шо реков, абнормално беше ова све, недопустливо.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.240
Поени од реакции
41.566
Добро не реков дека Атлетико се неискусни, не ми ставај зборови во уста. Во секој случај никако не може испаѓањево да се препише на неискуство, јебига.
Задњи 10 минути се дефиниција за неискуство, нарочито она на тренерот, не верувам дека во следна ваква иста прилика, Инзаги исто би ги поставил работите на терен. Ако памтиш и со Порто лани дното го опипавме бранејќи се кога бевме во слична ситуација, а уствари среќно успеавме да останеме на 0 на гости, Порто не успеаа да си ги реализираат шансите што ги создадоа, јер Порто, и они недостаток и на квалитет и на искуство, Денес тоа на тим со далеку поиискусни и поквалитетни играчи му успеа, и реално на крај 1 тон среќа имавме што Рикелме го опипа бламот откако Гризман му сервираше тацна, бевме у такво бунило што се молевме да свири крај за да се консолидираме за време на таа мала пауза до продужетци.

Ај нема везе се повлекувам од дискусијава, си исфилтрирав малце нервоза тука, помина. Сеа кога ќе размисли чоек и добро е што толку многу набилдавме разлика у лига, обично вакви порази знаат да издејствуваат кад је бал нек је маскембал ситуација, така да остајте тоа интересно неинтересно сеа до крај на сезона, трајте си, на крајот од денот, сезонава според секоја здрава логика треба да ја завршима со историска 20та титула и втора ѕвезда на следно издание дресови.
 
Член од
6 ноември 2014
Мислења
3.798
Поени од реакции
8.926
Да бидеме реални, требаше уште на Меаца да им спакуваме 2-3 комада. Тие пропуштени шанси не коштаат пласман, јасно беше дека у гости ќе биде тешко со 1 гол предност да се брани. Нејсе, налетаа на солидна екипа, која патем се испоти солидно да не добие, иако ја игравме можда најлошата партија сезонава. И не би рекол неискуство, колку страв од вакви текми, каде секој потег е битен, каде премногу размислуваат и најчесто грешат.

Нејсе, форца и идеме даље.
 
Член од
6 ноември 2014
Мислења
3.798
Поени од реакции
8.926
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.546
Поени од реакции
21.524
Друг ќе беше муабетот да искористеа бар една шанса. Па дури и во продолжение она на Лаутаро со глава од корнер не знам како не влезе.
Небитно, кажав и пред првиот натпревар дека на Инзаги не му одговараат вакви екипи ама се надевав на пролаз.
Со Сосиедад во гости мислам полоши бевме од ова вчера и тука треба да гледа Инзаги кај згрешил и можеби подобро ако проба да наметне своја игра отколку да глуми Симеоне против Симеоне. Овој Атл. Мадрид има доста дупки и може да се каже дека тоа го искористија ама од вкупно 5-6 зицери ние едвај еден гол дадовме.
А и да не заборавам, Бисек е машина.
Делува како он да е трета сезона тука а Думфриз како да е од Јануари.
Мора сериозно да гледаат да се ослободат од Думфриз јер што повеќе трча толку помалку шанси иаме да му извадиме добра сума.
 
Член од
5 март 2018
Мислења
15.145
Поени од реакции
16.658
Секоја му чест, прати и слика од трофејот што го крена вчера. Не знаев дека е толкав доживљај да стигнеш у топ8, поготово за тренер на клуб што играл и финалиња.
Од кај да знаеш, до некни во групи испаѓавте од Астана и слични :icon_lol:
 

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.599
Поени од реакции
7.194
Кога веќе реши да брани резултат, се примети дека фали Арна, јбг, колку и да утка едноставно знае да земе дуел, да изнуди фаул, да загради топка. Таков профил на играч вчера немавме од клупа.
Нека почне Инзаги да го уфрла во игра Канаѓанецон, време му е да добива повеќе шанси и да се уигра со тимот.
 
Член од
6 ноември 2014
Мислења
3.798
Поени од реакции
8.926
Од кај да знаеш, до некни во групи испаѓавте од Астана и слични :icon_lol:
Место да праќаш тука лоши фори, фокусирај се на битката со Билбао за излез у ЛШ следна година. Да не ги гледаш у четврток и да замараш повторно у сите можни групи. (y)
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.170
Поени од реакции
107.679
Мене една работа ме нервира, а гледам сите ја зборуваме веќе 2-3 сезони по ред, а тоа е на пример кога доаѓа 65/70-та минута и викаме карикирам: Еј умре Димарко, еј нема сила Бастони, еј не може веќе тој, итн итн. Па чекајте малце бе другари, за професионалци правиме муабет, како може бе Димарко секоја утакмица во 60-та да е како издишан балон??? Кој си бе ти смрдле? Кој си ти Бастони да снемуваш душа у 20-та минута после 2 шпринта? Мене ми е јасно дека формацијата на Инзаги бара многу трчање, особено за крилните бекови и јас лично сум океј со тоа да ги менува бековите во второ полувреме, т.е. да освежува, особено што сезонава имаме добар пар бекови и лево и десно, до душа Дармијан десно е чкрипец ама ете за во Серија А е добар и си покрива коректно, ама брат дај преку тасе веќе од приказни за немање снага и слично. Не може Барела мајката да ти ја ебам јас на тебе Михтаријан цела сезона да игра на секоја утакмица и да е поспремен од тебе со 480 години, живите да ти ги ебам криминалец еден вчера најлош беше од сите, па на крај утна зицер и се истегна после ударот.

Павар од непознати причини реши вчера да ја изигра најслабата партија у животот, мада ајде се дешава сеа јебига, не е дека он е склон на киксови така да не можам ништо да му замерам.

Вака со ладна глава кога ќе размислам овој двомеч иде на душа на Инзаги, не дека човекот е крив што изнаутињавме зицери ама во реваншот мораше подобро да менаџира, и со измени и со ин гејм тактика. Не сакам да им одземам ништо на Атлетико затоа што заслужено пројдоа, ама знам и јас а и сите тука дека сме подобра екипа од нив и криво ми е што не пројдовме понатаму. Да останеше 0-1 на полувреме НИКОГАШ немаше да ја свртат, напротив може ќе им закачевме уште некој гол во второ и ќе ги дозакопавме, али ете се деси Павар да киксне и да ги вратиме од нигде никаде во живот. Не можам да разберам како дозволувавме без игра Атлетико да шмугне некоја топка на шашма во 16ник и да створи шанса од нигде никаде, а неколку пати се деси тоа вчера, особено на она говедоно Де Фрај кого го свртеа како вртимушка неколку пати Лино, Кореа и Депај. Најискрено не сфаќам, значи те напаѓа Атлетико со 2ца во 16ник, ти имаш 6 или 7 души во истиот простор и дозволуваш ДА ТИ ПРИМИ ТОПКА ИГРАЧ, без разлика кој, дали е Депај, Мората или некој трет. Па да му ебам мајката бе, у такви ситуации не смее мува да прелета, а не да ти примаат топка...

Затоа ми е ептен криво, знам дека на умрениве сеа ако им падне некоја екипа што нема да се вика Дортмунд или Барса ќе ги откаже од фудбал и ќе ги врати во реалноста наречена 0 титули сезонава и грчевита борба за ЛШ.

Јебеш га, идеме со стил да зашиеме 20ка на дресот за следната сезона, дајте ми 100 бода и бутање на рекорди. FORZA INTER!!!!
 
Член од
5 март 2018
Мислења
15.145
Поени од реакции
16.658
Место да праќаш тука лоши фори, фокусирај се на битката со Билбао за излез у ЛШ следна година. Да не ги гледаш у четврток и да замараш повторно у сите можни групи. (y)
Прво ќе се фокусирам утре на ждрепката :pipi:
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.240
Поени од реакции
41.566
Прво ќе се фокусирам утре на ждрепката :pipi:
Daj be ne zamaraj na temava dosta ti bese, glej moli se Real da ne im se padne da te donapatat za vek i vekova i da se bagnes pak na forumov pa del od tebe da se kae sto ne pominavte.

Stvarno si naporna nekad mnogu, aj eden da ti kaze ama 120 luge istoto ti go zborat, imalo i drugi devojki na forumov da ne mislis deka shovinisticki se ponasame, pa ne bile vakvi skepari majke mi. Bravo za pobedata od vcera, prai si sea muabet sama so sebe na drugi temi i uzivaj vo uspesite sto Atletiko ti gi ovozmozuva da gi vkusis godinava i godini nanazad, pa uste i provocira perfidno astana mastana, sreka pribrani sme pa uste nikoj te nema oterano u tri lepe pizde materine.

Aj mrs u pm sea ti eam zenskiot kostic, ae preku kur vise ostajne malce da vrieme i da se fokusirame na najvazniot prioritet sezonava,edna od najvaznite tituli u nasa istorija. ;)

Ti raduj si se tamu na nisto, deka vikase malo klubce bil atletiko do simeone, izglea uste e, cim ova ke ti bide najgolemata navivacka satisfakcija sezonava, takvi ko astana samo glorificiraat vakvi uspesi. Hala Madrid!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom