ништо не разбирам

,
да речеме вистина е човекот знае многу повеќе од мене за предметното прашање, ама ако се чита што пишува не ќе да е така како што си напишал, најчесто со замена на тези и произволни интерпретации сакаш да креираш нешто што не држи вода.
-не се работи за тоа дали ЕУСА ја сака Левица, затоа што таа ЕУСА не сака македонска држава -Македонија, а вие само тешете се дека е тоа заради левица-десница;
-бројот на неработни денови не е никаков показател за успешност на една економија, ваквото гледиште е ... ај да не бидам безобразен;
(имам и јас пријатели непријатели по ЕУСА и да речеме еден од има скоро 50 работни денови годишен одмор но тој е во таков сектор па е возможно има други кои немаат ни 18, генерализација не води кон сознание за ефикасноста на економскиот систем туку само ги затскрива некои работи)
-образовниот систем не бил добар, е па ајде да воведеме западен систем каде ќе ги учиме децата дека има 134 родови дека федерлукот ни е иднината, дека педофилија/зоофилија и другите антиприродни новитети не носат кон подобра и побогата иднина, еве ќе се сложам со тебе треба под итно тоа да се инкорпорира во стариот и лош систем -Царовска врати се, ние сме спремни!!! (ова како показател дека секогаш може двосмислено да се интерпретира нешто само е потребна волја);
-околу инвестициите, сакајќи да појаснам за какви западни инвестиции се работи сум напишал нешто што не држи вода, но и понатаму останува фактот дека западните инвестиции ја стават Македонија во колонијална положба, дека и е наменета улога на резервоар на суровини и евтина бесплатна работна сила што на крајот значи дека без домашни инвестиции никогаш нема да ја смениме таа позиција, ете тоа беше поентата ама јбг...;
-не знам за Левица, јас за еден ден би направил војна со која би ги анулирал сите “направии“ (применети технологиии кои по 1992-та ја прават Македонија неефикасна држава во секој поглед) кои ја ставаат Македонија во позиција ни риба ни девојка, на пример најпрво би укинал “етничка демоНкратија“.... и дај престанете со ЗАСТРАШУВАЊЕ на Македонците демек ако не играат по ваше има да не нема, такво инфантилно однесување само уште повеќе ја засилува позицијата на Македонците и ги става во позиција да размислуваат колку од нашава дијаспора работи против Македонија... престанете да не плашите тоа веќе не поминува, сега малку вие ќе се плашите;
- кога нешто се сака се изнаоѓа/бара начин како тоа да се направи!
- кога нешто не се сака да се направи се бара изговор/оправдување!
Сите вие кои изнесувате некакви изговори за тоа дека демек е тешко да се врати името и поништат штетните работи, НЕ СТЕ СВЕСНИ ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ можеби сте свесни ама во моментов така ви одговара, па со застрашување од војна и економски притисоци санкции и што уште не правите злосторство, ништо помало од онаа на Црпе, кон Македонците и македонската држава!