Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Било СДС било ВМРО да освои многу малку пратеници, ако се патриоти треба да се повлечат од создавање на влада, бидејќи во тој случај ќе седнат во скутот на браќата, после тоа се знае што следува

Еве СДС ако има испод 40....ни под точка разно несмеат да помислат да се обидат да формираат влада со сите албански партии. Тоа ќе биди крајот на оваа Македонија што ја познаваме

Од оние кои ги избришаа Македонскиот Парламент и Македонската Влада ти очекуваш државничко однесување? Не биди смешен.

Ти немаш повеќе ниту македонски парламент, ниту македонска Влада, што те става во понеповолна позиција дури и од Фараните (Фарците), кои немаат своја независна држава, но имаат свој парламент (Føroya Løgting - Фарски Парламент (не Парламент на Фарски Острови)).

1706362758026.png
1706362731418.png

#1 ekonomija so levica nema. pari ke nema od stranstvo nitu od dijasporata nitu od krediti od svetska banka, imf, usa ili eu.

#2 nema nisto patriotsko u levica. radi niv sme severdzani. klasicni gomna se.

#3 sekogas ke bidat opozicija zasto nitu vmro nitu sdsm nitu sipcite se zainteresirani za sorabotka so niv. osven ako ne soberat 61 pratenik oni sekogas ke bidat opozicija sto uzurpira makedonski pratenicki mesta. zatoa najdobro e da se unistat.
1. Зошто со Левица нема економија, затоа што се сиромашни или....?
1.1 не знаев дека иселениците толку ја сакаат Македонија што повеќе нема да праќаат, ами што ќе правиме без нивната помош има сите да испоцркаме!?!
1.2 Покрај СБ, ММФ, ЕУСА постои ли уште некој друг во овој бел Свет?
Што е со БРИКС+++++?
Па тиа само за инает на твоиве западни мајмуни ќе не дочекаат со црвен ќилим.....

И кога би се случило тоа ние остануваме Македонија и само Македонија, што че го прават овие од дијаспората? Бидејќи сакале да не казнат со неиспраќање на помош јас би им го одзел поасошот и државјанството на 10 години ;)

2. Нема ништо патриотско во Лефица ама затоа кај сдсСС и ДПсНЕ има во изобилие, не знаевме да ги цениме и затоа дојде Левица и станавме северЏгани!

3. во право си Лефица ќе бидат опозиција затоа што поголемиот дел од Македонците се-уште сонуваат како да станат газди и да имаа и тие свои слуги, а не СЛОБОДА! Ама ништо тоа, така е со милениуми зошто сега би било поинаку.

Они уште не се свесни колку македонците ги мразат, а тоа не беше случај, па дури ни по војната немаше омраза каква што има денес, сега кога пак ќе прават комбинации со сдс, а македонскиот глас по којзнае кој пат нема да се почитува, не зенит ами титаник ќе се случи.
Плус и се влезени во кампања на лажење дека ова е последно барање на бугарите како ние да не го знаеме протоколот, ќе биде забавно.
Па ако се гледа од аспект на некој што површно гледа на работите, би рекле дека си во право, но тоа не значи дека си.
Македонците имаат голем гнев кон Арнаутите, но дали и колку самите Арнаути се одговорни за тоа?
Скоро сите по дефиниција ЗАБОРАВАААТ дека НЕКОЈ (кој ли е тоа) ги користи Арнаутите за остварување на своите цели и целата одговорност и гнев го насочуваат кон зелените учки.
ЗОШТО никој па дури и на форумов не сака да говори КОЈ ТОА ГИ ИНСТРУМЕНТАЛИЗИРА Арнаутите во Македонија?
Кој ја креираше тиранската платформа (шефот на алЦИАда + БНД кои непосредно пред тоа престојуваа во Тирана е случајно и не е повразано) а овие копуциве застанаа зад истата?
Кој го инсталираше Црпе?
Чие масло е државниот удар од 27 април 2017?
Кој цело време на Арнаутите им ветува САД (соединети албански држави) на Блканот?
Кој ги повика политичарите на Арнаутите во МКД да ги присилат Арнаутите да излезат и гласаат на референдумот за промена на име?
Кој во 2001-та им даваше логистика и секаква друга помош на зелените учакари а со цел РЕДЕФИНИРАЊЕ на македонската држава???

И да бидеме на чисто со оваа не ги амнестирам Арнаутите од нивните злосторства кон Македонците туку само сакам да укажам дека за сето тоа време некој ги користи, а исто така има за цел да не постои Македонска држава, но за него не се говори и не е пристојно да се говори, тој некој уште на 27 јуни 1992 излезе со Лисабонска декларација во која јасно рече дека НЕМА ДА ПРИЗНАЕ ДРЖАВА КОЈА СЕ ВИКА МАКЕДОНИЈА!!!

------------------

Немав можност да честитам, се извинувам, ... нека ни е честито на нам Македонците нека ни се сите денови така весели!

Со песната пада влада, пада глава, пада сдсСС конечно се отвара можност за воскреснување на Македонија!

...а сега продолжуваме со малку повесели тонови,

Последно уредено:
Ајде честито премиер ТАлат ,дали ќе има славење нешто да излезиме да прославиме ,или ќе има опструкции како на 27 Патриотски протести или никој не го утиче ,

шала настрана

Мислам дека Премиер Албанец е голем безбедносен ризик за државата
зошто
како шо има радикални албански има и радикални македонски структури и неможат дас е помират со тоа ,или то можат да го искористат непријателски служби и ако нешто му се деси на талат како атентат или нешто слично толку од државта ќе има конфликт непомирлив.
и самиот мицковски денес ко го прашаја дали очекувате нешто нреце мирно ќе биди ама
можни се гимнастики
i podobro da ima konflikt nepomirliv, zatoa sto i vaka veke ne se zivi.

ako porano makedoncite bea sto imaa so da izgubat od konflikt, denes se oni, i onaka se dominantni i vo politickiot zivot i vo biznis sektorot, pa bujrum.

i onaka nema nikakov drug nacin da se sredi drzavava i da se napravi balans vo istata bez da ima vojna, koga drzavata ni e zarobena od teroristicki paravoeni strukturi.

Одлична анализа на досега најпрецизниот аналитичар и прогнозер на сите досегашни избори Владимир Божиновски за реалните резултати на следните избори и причина зошто се прават вакви спектакуларни апсења на сите лица кои до вчера јадеа и пиеја заедно со оваа власт:

1. Зошто со Левица нема економија, затоа што се сиромашни или....?
1.1 не знаев дека иселениците толку ја сакаат Македонија што повеќе нема да праќаат, ами што ќе правиме без нивната помош има сите да испоцркаме!?!
1.2 Покрај СБ, ММФ, ЕУСА постои ли уште некој друг во овој бел Свет?
Што е со БРИКС+++++?
Па тиа само за инает на твоиве западни мајмуни ќе не дочекаат со црвен ќилим.....

И кога би се случило тоа ние остануваме Македонија и само Македонија, што че го прават овие од дијаспората? Бидејќи сакале да не казнат со неиспраќање на помош јас би им го одзел поасошот и државјанството на 10 години ;)

2. Нема ништо патриотско во Лефица ама затоа кај сдсСС и ДПсНЕ има во изобилие, не знаевме да ги цениме и затоа дојде Левица и станавме северЏгани!

3. во право си Лефица ќе бидат опозиција затоа што поголемиот дел од Македонците се-уште сонуваат како да станат газди и да имаа и тие свои слуги, а не СЛОБОДА! Ама ништо тоа, така е со милениуми зошто сега би било поинаку.

Па ако се гледа од аспект на некој што површно гледа на работите, би рекле дека си во право, но тоа не значи дека си.
Македонците имаат голем гнев кон Арнаутите, но дали и колку самите Арнаути се одговорни за тоа?
Скоро сите по дефиниција ЗАБОРАВАААТ дека НЕКОЈ (кој ли е тоа) ги користи Арнаутите за остварување на своите цели и целата одговорност и гнев го насочуваат кон зелените учки.
ЗОШТО никој па дури и на форумов не сака да говори КОЈ ТОА ГИ ИНСТРУМЕНТАЛИЗИРА Арнаутите во Македонија?
Кој ја креираше тиранската платформа (шефот на алЦИАда + БНД кои непосредно пред тоа престојуваа во Тирана е случајно и не е повразано) а овие копуциве застанаа зад истата?
Кој го инсталираше Црпе?
Чие масло е државниот удар од 27 април 2017?
Кој цело време на Арнаутите им ветува САД (соединети албански држави) на Блканот?
Кој ги повика политичарите на Арнаутите во МКД да ги присилат Арнаутите да излезат и гласаат на референдумот за промена на име?
Кој во 2001-та им даваше логистика и секаква друга помош на зелените учакари а со цел РЕДЕФИНИРАЊЕ на македонската држава???

И да бидеме на чисто со оваа не ги амнестирам Арнаутите од нивните злосторства кон Македонците туку само сакам да укажам дека за сето тоа време некој ги користи, а исто така има за цел да не постои Македонска држава, но за него не се говори и не е пристојно да се говори, тој некој уште на 27 јуни 1992 излезе со Лисабонска декларација во која јасно рече дека НЕМА ДА ПРИЗНАЕ ДРЖАВА КОЈА СЕ ВИКА МАКЕДОНИЈА!!!

------------------

Немав можност да честитам, се извинувам, ... нека ни е честито на нам Македонците нека ни се сите денови така весели!

Со песната пада влада, пада глава, пада сдсСС конечно се отвара можност за воскреснување на Македонија!

...а сега продолжуваме со малку повесели тонови,

1. nema ekonomija zasto nisto ne razbiraat. ekonomijata ja pravat pred se rabotodavcite a oni propagiraat rabotnicki prava i socijalna politika.

1.1 dijasporata e edina nadez mkd kolku tolku da prkne so ogled na toa sto e totalno nebitna kako drzava. nitu ima risursi nitu pak ima asalana/adekvatno skolovana rabotna raka sto ke raboti za sitnish... strancite imaat podobri opcii (srbija vo regionot i eden kup drugi zemji kade regionot ne e biten) i investiraat tamu, eve ovie 7 god veke nema bas nekoj novi kompanii vo zonite na primer...

1.3 ne ne postoi. da ne se lazeme drugite ne ne ebat 2%. brics ne znae deka postoime a i nebitni sme za niv. nemame ni izlez na more kako da se vrzime so niv a sme "golem" pazar kolku edna ulica u moskva ili peking. do vcera nemavme ambasada u juzna afrika a indija ne pamti po davanje drzavjanstva na decata na subrata roj... taka da ne si pravi filmovi.

realno 1 godina nema da isterate so levica na vlast. ima ili da vi napravat vojna sipcite, ili da doziveete inflacija beter od turcija. ti slobodno mozes da gi ukines pasosite, jas sekako nekam i nema da izvadam severdzanski pasos ama imaj na um ako sega zimas 500e plata so levica za godina ke zimas 200. a mene mi e seedno, smesno eftino ke mi bide sekako....

tocno zaradi gomnata od levica denes si severdan. nisto patriotsko u toa...

1. nema ekonomija zasto nisto ne razbiraat. ekonomijata ja pravat pred se rabotodavcite a oni propagiraat rabotnicki prava i socijalna politika.

1.1 dijasporata e edina nadez mkd kolku tolku da prkne so ogled na toa sto e totalno nebitna kako drzava. nitu ima risursi nitu pak ima asalana/adekvatno skolovana rabotna raka sto ke raboti za sitnish... strancite imaat podobri opcii (srbija vo regionot i eden kup drugi zemji kade regionot ne e biten) i investiraat tamu, eve ovie 7 god veke nema bas nekoj novi kompanii vo zonite na primer...

1.3 ne ne postoi. da ne se lazeme drugite ne ne ebat 2%. brics ne znae deka postoime a i nebitni sme za niv. nemame ni izlez na more kako da se vrzime so niv a sme "golem" pazar kolku edna ulica u moskva ili peking. do vcera nemavme ambasada u juzna afrika a indija ne pamti po davanje drzavjanstva na decata na subrata roj... taka da ne si pravi filmovi.

realno 1 godina nema da isterate so levica na vlast. ima ili da vi napravat vojna sipcite, ili da doziveete inflacija beter od turcija. ti slobodno mozes da gi ukines pasosite, jas sekako nekam i nema da izvadam severdzanski pasos ama imaj na um ako sega zimas 500e plata so levica za godina ke zimas 200. a mene mi e seedno, smesno eftino ke mi bide sekako....

tocno zaradi gomnata od levica denes si severdan. nisto patriotsko u toa...
Спред начинот и вокабуларот кој го лористиш против Левица мислам дека твоите забелешки се пред се од идеолошка позадина, веројатно имаш некакви лични искуства кои си ги прифатил како што си ги прифатил. Но забораваш дека Левица иако такво име има сепак вели дека е за членство во ЕУропска што пак значи дека е далеку од лева идеологија, за каква лева идеологија се застапува малку е нејасна односно е дискутабилно.
...карактеристика за лева идеологија е одземање на средствата за производство на капитал класата се додека еден слој ги поседува сите останати се само средство за профит.
Не попусто е речено дека оној што на 25 години не станал социјалист нема срце а оној што на 35 години не станал комунист нема душа.

1. Не ги следам до толку па не знам, можеби навистина немаат некоја јака економска програма. Сепак сметам само до колку би ја намалиле евазијата и барем делумно лриминалот би било доволно за почеток. Ако не разбираат економија можеби ќе можат да најдат економисти кои би ги советувале, или сметаш дека и за тоа не се способни.
Ти би забранил секакви работнички права и би направил измени во Уставот, затоа што според истиот сеуште сме социјална држава. (подрзабира пред се СОЛИДАРНОСТ помеѓу генерации и секаква друга, зошто истата би ти сметала?)
Зошто толку ти сметат работничките права? Дали воопшто би сакал да им дадеш на работниците за нивниот труд или тие немаат право на платен одмор и месечен надомест, ако толку ти сметат зошто не предложиш уште една корона и лесно би ги решил.

1.1 Не ја знам состојбата во дијаспората, па не би можел да парирам на тоа поле, ама затоа знам дека секој од тие кои заминале од тука, за прво биле на државни образовни институции, државата, значи сите ние сме инвестирале во нив ама на крајот тие излегуваат и велат дека затоа што тие биле паметни постигнале што постигнале заборавајќи на тоа дека тоа било тука во Македонија. На пример еден лекар или машински како готов “производ“ на пазарот чини над 0,5 милиони, на западот вие тој влог го валоризирате без да им вратите на оние што инвестирале во вас туку уште и ги нарекувате небитни и...
...инаку инвестициите особено странските се класична ЕКСПЛОАТАЦИЈА, никој од тие нема да дојде овде без да има профит, каде има поголем профит таму оди, целиот профит го изнесува надвор (кога би имале еден Кинез да не научи како да ги поставиме работите за да кога ќе сакат овие големи филантропи да заминат ние да ги испратиме со песна би било добро) цело време сите ги убедуваат и им говорат за некакви странски инвестиции а претходно ги продале златните кокошки (за банките да не говорам, ама нели се тоа странски фирми па мораат и нивните банки да ги следат :yid:), малку им беше тоа па и името ни го шитнаа и на крајот ќе дојде некој како тебе и ќе ни дели памет, не сме биле едуцирани, не сме знаеле сме биле заостанати... итн итн
Регионот во глобални рамки не е ништо посебно, но Македонија со своите климатски и други компаративни предности јас за 1 година би ја направил рај (уште помнам расправа со еден профа-економист кој застапуваше теза дека коцкарниците биле добро затоа што вработувале а јас му говорев дека со само еден чист еко производ за кој постојат услови кај нас би било доволно за сите нас дека коцкарниците се криминал од највисок степен дека со себе носат проституција, наркоманија убиства и друг вид ама попусто изгледа беше страствен коцкар)...

Јас би бил задоволен и со еден месец со Левица ако би ги поништиле сите акти по 27 парил ... ако би поништиле договор од Нивици, догоовор со Бугаристан, тиранска пљатформа итн итн ама како што реков за сега тешко можеби за 3-4 години кога поголем дел ќе сватат дека достоинството, идентитетот, името се егзистенцијални прашања... за сега поголемиот дела размислуваат како тебе стратешки партњори нивната економија и што ќе имаат за се, во се пода се..

Спред начинот и вокабуларот кој го лористиш против Левица мислам дека твоите забелешки се пред се од идеолошка позадина, веројатно имаш некакви лични искуства кои си ги прифатил како што си ги прифатил. Но забораваш дека Левица иако такво име има сепак вели дека е за членство во ЕУропска што пак значи дека е далеку од лева идеологија, за каква лева идеологија се застапува малку е нејасна односно е дискутабилно.
...карактеристика за лева идеологија е одземање на средствата за производство на капитал класата се додека еден слој ги поседува сите останати се само средство за профит.
Не попусто е речено дека оној што на 25 години не станал социјалист нема срце а оној што на 35 години не станал комунист нема душа.

1. Не ги следам до толку па не знам, можеби навистина немаат некоја јака економска програма. Сепак сметам само до колку би ја намалиле евазијата и барем делумно лриминалот би било доволно за почеток. Ако не разбираат економија можеби ќе можат да најдат економисти кои би ги советувале, или сметаш дека и за тоа не се способни.
Ти би забранил секакви работнички права и би направил измени во Уставот, затоа што според истиот сеуште сме социјална држава. (подрзабира пред се СОЛИДАРНОСТ помеѓу генерации и секаква друга, зошто истата би ти сметала?)
Зошто толку ти сметат работничките права? Дали воопшто би сакал да им дадеш на работниците за нивниот труд или тие немаат право на платен одмор и месечен надомест, ако толку ти сметат зошто не предложиш уште една корона и лесно би ги решил.

1.1 Не ја знам состојбата во дијаспората, па не би можел да парирам на тоа поле, ама затоа знам дека секој од тие кои заминале од тука, за прво биле на државни образовни институции, државата, значи сите ние сме инвестирале во нив ама на крајот тие излегуваат и велат дека затоа што тие биле паметни постигнале што постигнале заборавајќи на тоа дека тоа било тука во Македонија. На пример еден лекар или машински како готов “производ“ на пазарот чини над 0,5 милиони, на западот вие тој влог го валоризирате без да им вратите на оние што инвестирале во вас туку уште и ги нарекувате небитни и...
...инаку инвестициите особено странските се класична ЕКСПЛОАТАЦИЈА, никој од тие нема да дојде овде без да има профит, каде има поголем профит таму оди, целиот профит го изнесува надвор (кога би имале еден Кинез да не научи како да ги поставиме работите за да кога ќе сакат овие големи филантропи да заминат ние да ги испратиме со песна би било добро) цело време сите ги убедуваат и им говорат за некакви странски инвестиции а претходно ги продале златните кокошки (за банките да не говорам, ама нели се тоа странски фирми па мораат и нивните банки да ги следат :yid:), малку им беше тоа па и името ни го шитнаа и на крајот ќе дојде некој како тебе и ќе ни дели памет, не сме биле едуцирани, не сме знаеле сме биле заостанати... итн итн
Регионот во глобални рамки не е ништо посебно, но Македонија со своите климатски и други компаративни предности јас за 1 година би ја направил рај (уште помнам расправа со еден профа-економист кој застапуваше теза дека коцкарниците биле добро затоа што вработувале а јас му говорев дека со само еден чист еко производ за кој постојат услови кај нас би било доволно за сите нас дека коцкарниците се криминал од највисок степен дека со себе носат проституција, наркоманија убиства и друг вид ама попусто изгледа беше страствен коцкар)...

Јас би бил задоволен и со еден месец со Левица ако би ги поништиле сите акти по 27 парил ... ако би поништиле договор од Нивици, догоовор со Бугаристан, тиранска пљатформа итн итн ама како што реков за сега тешко можеби за 3-4 години кога поголем дел ќе сватат дека достоинството, идентитетот, името се егзистенцијални прашања... за сега поголемиот дела размислуваат како тебе стратешки партњори нивната економија и што ќе имаат за се, во се пода се..
кшчичка за птиченца праел си ти некад вов живото

БУгаристан

Апасиев да дојди на влас ќе национлизира аќе руши цркви џамии ќе ја опрај државата .ќе ги затвори сите тајкуни,које е најголем тајкун камчев албанец нема ,освен самир мане од ист гејт .
ќе руши ликсузни комплекси како злокуќани кај шо живееше тоше .и ќе гради социлалистичка утопиа.
чак норис ако дојди да ама реално тешко мози освен да биди некоја верзија на најмногу шо мози е демокрттаски социјализам како никаргва и воливија моралес

во опшеството глоблано владета коропрациите ,и во поледното интервју ковачевски се пофали ја с пред да бидам премиер водев коропрација ,
вмро сакат да бидат националисти десницариа ама дозволуваат коропративен бизнис ,и приватен капитал ,а на апасиев му се гади од капитализам и коропрации и тајкуни

еве ви некое видео од ганчев тајкун од бугаристан

Последно уредено:
...инаку инвестициите особено странските се класична ЕКСПЛОАТАЦИЈА, никој од тие нема да дојде овде без да има профит, каде има поголем профит таму оди, целиот профит го изнесува надвор
Да, да, не ни требаат странски инвестиции. Ни странски, ни домашни. Треба со закон да се забранат домашни и странски инвестиции, отворање фирми и работење за профит. Работа строго на државно. Фирма отворање строго во улога на Дедо Мраз, кој само ќе дели плати колку што ни требаат пари. :facepalm:

Одлична анализа на досега најпрецизниот аналитичар и прогнозер на сите досегашни избори Владимир Божиновски за реалните резултати на следните избори и причина зошто се прават вакви спектакуларни апсења на сите лица кои до вчера јадеа и пиеја заедно со оваа власт:

На овој му се платени од Вмро анкетите. Од ова нема ништо да погоди.

Левица од 15 до 20 пратеника вади.
Вмро ќе биде далеку под тие што ги збори 400.000 гласови. 270.000 до 320.000 макс.
Сдсм ќе имаат околку 250.000 сигурица од членство.
ДУИ 100.000+

Комуњарата не верувам дека ќе освои 250.00 гласови на овие избори.Баш напротив, верувам дека ептен катастрофално ќе поминат.
За ВМРО е малку тешко да се предвиди.
ДУИ некако најлесни се за предвидувања иако може да има негативно изненадување.
Левица ќе видиме.Младинава некако е бааѓи занесена по нив.Они се очекува да добијат висока бројка на гласови, дури и да имаат и повисока од очекуваното.

edinstveni so porast na glasaci kje se levica i mozebi nekoja od pomalite partii kako ZNAM na gradonacalnikov od Kumanovo, ostanatoto odamna imaat izgubeno golem broj na glasaci.

DPMNE so svojata pasivnost u opozicija kako i so toa sto ja dovedoa gradonacalnickata na Skopje na vlast pa potoa pocnaa da ja plukaat, kako i toa sto imaat sorosoidi od tipot na Gordana Siljanovska koi sto (in)direktno ucestvuvase vo unistuvanjeto na prethodnata garnitura na DPMNE.

za SDS nema sto da govorime tuka, osven albanci i lugje zaposleni drzavno od koi sto im zavisat rabotnite mesta cisto sumljam deka nekoj razumen ke gi glasa.

levica ubedlivo ke ima najgolem rast na glasacko telo ovie izbori i iako ne se slozuvam so nekoi raboti nivni kako i toa sto ednostavno na politicki kompas sum skroz na drugata strana, sepak istite zasluzeno kje dobijat za prv pat dvocifren broj pratenici i kje bidat seriozen faktor vo sobranieto.

se nadevam deka narodot kje pocne da go dava glasot za pomalite partii, ednostavno treba konstantno menjavanje na partiite na vlast se dodeka ne se najdat asalni lugje koi kje ja vodat drzavata so strategija i kje reshat kluchni prashanja.

Комуњарата не верувам дека ќе освои 250.00 гласови на овие избори.Баш напротив, верувам дека ептен катастрофално ќе поминат.
За ВМРО е малку тешко да се предвиди.
ДУИ некако најлесни се за предвидувања иако може да има негативно изненадување.
Левица ќе видиме.Младинава некако е бааѓи занесена по нив.Они се очекува да добијат висока бројка на гласови, дури и да имаат и повисока од очекуваното.
Од извори на Дуи, Левица можи да оди до 8....но се преклопуваат гласовите со максо, па....

Да, да, не ни требаат странски инвестиции. Ни странски, ни домашни. Треба со закон да се забранат домашни и странски инвестиции, отворање фирми и работење за профит. Работа строго на државно. Фирма отворање строго во улога на Дедо Мраз, кој само ќе дели плати колку што ни требаат пари. :facepalm:
Начека нејасна формулација па редно е да поентираш :)

ocigledno nisto ne razbiras... vrati se 10tina strani na temata procitaj da ne se prepovtaram...

#1 levica moze i za eu i za mars da e ama dzabe koga eu i mars ne gi saka. politikite sto gi vodat i kazuvaat deka gi poddrzuvaat ne se sovpagaat so eu. taka da zaboravi toa, daj nekoja druga alternativa... za da vodis nezavisna politika komentirano mi e ke treba da najdes nekade 10 miljardi godisno ekstra... daj da slusneme eve ti/levica kaj ke gi najdes...

2. ima dovolno rabotnicki prava. nema potreba od poveke. zivees u drzava so miljarda praznici i nerabotni denovi.

3. obrazovniot sistem u mkd e za nikade. aj da kazes tie pred 30 god sto nacekle yu obrazovanie ok ama ova sega so cest na 2-3 faksa sve drugo e komicno.... i ne toa si e plateno od danoci sto gi plakale tvoje a ne od "drzavata".

4. ako mislis deka investicii se nepotrebni, nema potreba od diskusija ponataka....

5. za edna godina ti kako i levica ke napravite vojna ili ke pecatite pari zasto nikoj nema da vi pozajmi a so toa ke odpocne devalvacija na denarot i standardot. sve drugo e fantazija.

6. za da se ponisti bilo sto potrebni se mnogu pari, vrakanje na dolgovite koj gi nacuka pred se sdsm sega i naoganje alternativni pazari/sojuzi. levica ne go moze toa. predhodno objasniv, edino dijasporata mozebi bi mozela da pomogne so toa a taa edino so vmro ke raboti. levica/sdsm/ljoc partiite nas u stranstvo ni se isti kurac... ednostavno se neprifatliva opcija pogotovo za toj segment na dijasporata sto ima pari i kontakti. onie so skoro zaminati so bg pasosi se isklicok i 90% od niv realno osven sto imaat zelba nemozat sekako da pomognat, premnogu se taze nadvor i obicno kotiraat nisko vo sistemot. toj sto imal adekvatno obrazovanie ke migriral i bez bg pasos.

Скопје 2014 од самопридонес
И идеме со познатото мото Абе и овие крадат ама барем градат

Back
На врв Bottom