Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Ги гледав блгарите од коридор 8 и морав да го направам мемево.
8dms5h (1).JPG

Така де, од како ги донесовте сдс на власт веќе нема потреба да гласаме.
Така е брату.После толку постови сеуште не сфати дека ги мразам сите партии и генерално политиката од дното на душата.
Да, баш јас кој никогаш не сум гласал во животот ги донесов СДСМ на власт.
Автоматски споено мислење:

Колкава плата ќе зимаш зависи од тебе, а не тоа за кого ќе гласаш. За други работи се гласа углавном. Би рекол 3те партии нудат различни опции за тоа каде ќе се движи државата, па наше е да одлучиме.
Јас воопшто не ни работам некаде.На друг начин печалам.
И генерално правам муабет човек.Не се работи за мене или за тебе.За цела држава се работи.А партијата што е на власт и тоа како има улога во економијата и платите.
А за тоа дека ние било што ќе одлучуваме, мало морген.Во државава цел живот мора да се бира помеѓу две помали зла.Ако воопшто има помало зло.

Курајбер, пиле, кажи што те мачи?
Не си млад и потентен како некогаш порано.Сега си едно старо дртало седнато по цел ден на кајгана и само за политика млатиш.:D

Последно уредено:
Можеби сум само оптимист но ми делува дека ова со Џафери ќе биде зенитот на шиптарлукот и полека ќе почне да се врти тркалото во наша полза
Они уште не се свесни колку македонците ги мразат, а тоа не беше случај, па дури ни по војната немаше омраза каква што има денес, сега кога пак ќе прават комбинации со сдс, а македонскиот глас по којзнае кој пат нема да се почитува, не зенит ами титаник ќе се случи.
Плус и се влезени во кампања на лажење дека ова е последно барање на бугарите како ние да не го знаеме протоколот, ќе биде забавно.

Џабе се плановите на некои тука, СДСМ останува на власт после 8ми-квота 1.15.:icon_lol:
Грешиш. ДУИ останува на власт, а СДСМ може да продолжат само како нивни измеќари - квота 1.01.:)

Ќе полните кутии?
Остај го ти него, деновиве го гледал Љубчо на телевизија и се просветлил :lolzz: они до толку забегаа што мислат дека удба ќе полни кутии:vozbud:
Зајас кец у кец
Џепчиште кец у кец
Арачиново кец у кец

Али Ахмети премиер албанец е само почеток:pos:
Овој ден е историски како за Албанците така и за Македонците, како и за сите, други бидејќи стануваме рамноправна држава и општество и ги надминуваме сите предрасуди, посочи Ахмети. :lolzz: :lolzz: :lolzz: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :popce::popce::popce:

Џабе се плановите на некои тука, СДСМ останува на власт после 8ми-квота 1.15.:icon_lol:

Џабе се куражите, СДС нема квота 1.15 да влезе во втор круг претеседателски заедно со ДУИ, не па за влада.

Било СДС било ВМРО да освои многу малку пратеници, ако се патриоти треба да се повлечат од создавање на влада, бидејќи во тој случај ќе седнат во скутот на браќата, после тоа се знае што следува

Еве СДС ако има испод 40....ни под точка разно несмеат да помислат да се обидат да формираат влада со сите албански партии. Тоа ќе биди крајот на оваа Македонија што ја познаваме

Еве СДС ако има испод 40....ни под точка разно несмеат да помислат да се обидат да формираат влада со сите албански партии. Тоа ќе биди крајот на оваа Македонија што ја познаваме

Зошто од СДСМ очекуваш да го направат тоа? На што се темели твојот оптимизам?

Тие од петни жили се трудат да направат коалиција со сите шиптаpски партии, ќе се откажеле ако се укажи прилика, сигурно тоа. На косово одат сите со ред да пушат и молат, од чмаричич до стоката стево, само да добијат помош од таму. За власт се ќе дадат, и ќерките да им ги ебаваат груби и останатото ѓубре, не пак ако имаат шанса за влада да се откажат своеволно.

Било СДС било ВМРО да освои многу малку пратеници, ако се патриоти треба да се повлечат од создавање на влада, бидејќи во тој случај ќе седнат во скутот на браќата, после тоа се знае што следува

Ако дпне не успее да формира влада, а сдс може да направи со сите албанци јас мислам дека дпне треба да ги остави тоа да го направат, но во тој случај за албанците да не бидат повторно виновниците од запад ќе има понуди дпне да влегува во техничка влада или влада на национален спас, ако дпне го направи тоа се предавници, буквално ќе ги перат албанците.

Ајде честито премиер ТАлат ,дали ќе има славење нешто да излезиме да прославиме ,или ќе има опструкции како на 27 Патриотски протести или никој не го утиче ,

шала настрана

Мислам дека Премиер Албанец е голем безбедносен ризик за државата
зошто
како шо има радикални албански има и радикални македонски структури и неможат дас е помират со тоа ,или то можат да го искористат непријателски служби и ако нешто му се деси на талат како атентат или нешто слично толку од државта ќе има конфликт непомирлив.
и самиот мицковски денес ко го прашаја дали очекувате нешто нреце мирно ќе биди ама
можни се гимнастики

Back
На врв Bottom