La Liga Santander 2023/24

Шампион?

• Барселона

• Реал Мадрид

• Атлетико Мадрид

• Реал Социедад

• Виљареал

• Реал Бетис

• зошто не сопрев после Атлетико?

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
14 април 2012
Мислења
32.677
Поени од реакции
66.757
Oва излегува 730,000Е неделно :eek: . Колку е точна табелава?

Член од
5 март 2018
Мислења
16.703
Поени од реакции
19.008
Па треба да е точна,на неколку сајтови проверив истите плати ми излегоа

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.382
Поени од реакции
38.795
Oва излегува 730,000Е неделно :eek: . Колку е точна табелава?
Во таа сума се исплаќаат и поранешни плати. 3 пати му беше намалена платата пред да распродадат тие правата, па сега му ги враќаат парите и плус моменталната плата, затоа толку изгледа.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Пак е многу, какви црепови земаат плата во распон од 10 до 20 милиони. Винга, Чуамени и Валверде за овие се бечка школа, а помалку плата земаат и гинат за тимот. Валверде и Винга до лани земаа плата под 10 милиони мислам. Иначе кога сме кај приходи, Реал е клуб со најмногу приходи за сезона 2022/2023 со 831.4 милиони, следат Сити, ПСЖ и Јунајтед. Со новиот стадион и новите дешавки од НБА, НФЛ, тенис, концерти итн. приходите се проектираат на +166 милиони евра или да заокружиме над милијарда.

Последно уредено од модератор:
Член од
29 април 2015
Мислења
4.255
Поени од реакции
4.179
Пак е многу, какви црепови земаат плата во распон од 10 до 20 милиони. Винга, Чуамени и Валверде за овие се бечка школа, а помалку плата земаат и гинат за тимот. Валверде и Винга до лани земаа плата под 10 милиони мислам. Иначе кога сме кај приходи, Реал е клуб со најмногу приходи за сезона 2022/2023 со 831.4 милиони, следат Сити, ПСЖ и Барселона. Со новиот стадион и новите дешавки од НБА, НФЛ, тенис, концерти итн. приходите се проектираат на +166 милиони евра или да заокружиме над милијарда.
Fixed.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.703
Поени од реакции
19.008
Да, читав дека му се исплаќаат и претходните плати шо му ги скратија ама пак е многу луѓе, не е само Де Јонг општо Барселона има огромни договори со некои играчи, едвај се отарасија од Пиќе и Бускетс, и тие земаа грдна пара.
Атлетико вкупно 150 милиони во плати дава годишно, 60 отприлика помалку од Барселона, и кај нас има некои кои не ја заслужуваат платата, таков е Саул со 12 милиони плата.
Некни зема ми бапка на клупа оти беше заменет а ликот е заглавен во 2017 година, да сум Симеоне ќе го претепам.

Затоа имаат проблем Барселона со регистрирање на играчи, не знам какви му се приходите ама сега дури се реновира кампот не верувам да се многу големи, плус години наназад испаѓаат во рана фаза во ЛШ

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.496
Поени од реакции
13.728
Избриши го мислењево, ке ти звонат од канцеларија на Барса да им го водиш одделот за финансии.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.703
Поени од реакции
19.008
Очевидни работи зборуваш, мислам дека секој знае кои се причините за ситуацијава во кои е Барса моментално.
Па добро де, вие од фан клуб си знаете, јас прв пат гледам колкави плати земаат играчите на Барселона, верувам дека има и други кои не знаат.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.382
Поени од реакции
38.795
Барса пред Лапорта даваше над 600 милиони за плати годишно, сега дава едвај 200. Ме мрзи да гуглам али некаде 2018/2019 се спомнуваше 70% од приходите одеа на плати. Значително се намалени платите, прва финансиска рестрикција му беше тоа на Лапорта.

Не случајно пола состав ни се 16-20 годишни деца.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.703
Поени од реакции
19.008
Како шо гледам и Атлетико почна со тој начин на водење на клубот. Цело време купуваат млади играчи и им се дава шанса на играчи од академијата.
Бариос и Рикелме полека се зациментираат во прва постава а земаат по 1 милион плата годишно
Сега овој новиот шо го зедоа Вермерен, Омородион го планираат најверојатно за наредна сезона за прв шпиц, тимот значително се подмладува и ќе се ослободат од големи плати.

Член од
3 декември 2014
Мислења
387
Поени од реакции
296
Срамота е ова со судииве во Шпанија јас не знам што треба да направат играчиве на Реал за да се свирне пенал против нив веројатно да умри некој па да се земи во обзир да се свирни пенал.Замислете да беше обратна ситуацијата колку секунди ќе му беа потребни на судијата да покажи на белата точка.Поради овие причини ПЛ ќе биде уште долго време пред ЛЛ не дека таму судењето е добро ама е неконзистентно за секој клуб а не вака цело време да се форсираат два клуба.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.703
Поени од реакции
19.008
Срамота е ова со судииве во Шпанија јас не знам што треба да направат играчиве на Реал за да се свирне пенал против нив веројатно да умри некој па да се земи во обзир да се свирни пенал.Замислете да беше обратна ситуацијата колку секунди ќе му беа потребни на судијата да покажи на белата точка.Поради овие причини ПЛ ќе биде уште долго време пред ЛЛ не дека таму судењето е добро ама е неконзистентно за секој клуб а не вака цело време да се форсираат два клуба.
За кој пенал збораш? За ова против Лас Палмас, немаше ни говор за пенал

Член од
29 април 2015
Мислења
4.255
Поени од реакции
4.179
Да, читав дека му се исплаќаат и претходните плати шо му ги скратија ама пак е многу луѓе, не е само Де Јонг општо Барселона има огромни договори со некои играчи, едвај се отарасија од Пиќе и Бускетс, и тие земаа грдна пара.
Атлетико вкупно 150 милиони во плати дава годишно, 60 отприлика помалку од Барселона, и кај нас има некои кои не ја заслужуваат платата, таков е Саул со 12 милиони плата.
Некни зема ми бапка на клупа оти беше заменет а ликот е заглавен во 2017 година, да сум Симеоне ќе го претепам.

Затоа имаат проблем Барселона со регистрирање на играчи, не знам какви му се приходите ама сега дури се реновира кампот не верувам да се многу големи, плус години наназад испаѓаат во рана фаза во ЛШ
Прво, приходите на Барса во 2023 вчера искочиа официјално и се 800,1 милион. Веднаш после Сити, ПСЖ и Реал кој има 833 милиони. Значи 33 милиони повеќе имаат, ама даваат многу повеќе пари на плати.
Долговите ни се од претходната управа и платите што сега ги исплаќаат од короната.
На Де Јонг нето платата му е 8 милиони, а плус 10 зима од тие причини.
Второ, лани немавме пола сезона и повеќе приходи од Кампот пошо и не играме таму сезонава.
Со реновиран и зголемен стадион и со оваа политика ќе се стабилизираме.
Проблемот е што со младите и неискусни играчи не може да се достигне голем успех.

Screenshot_20240127-101918_Chrome.jpg Screenshot_20240127-102102_Chrome.jpg Screenshot_20240127-102131_Chrome.jpg Screenshot_20240127-102605_Chrome.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom