Македонци во Германија

• Креатор на темата Креатор на темата Rocky990
  • Време на започнување Време на започнување
Tri sobi i kujna, valjda se racuna kako dvosoben na taa kvadratura.

toa e kokosarnik... vo aus so 55 kvadrati bi imal poteskotii da zemes kredit zasto tolku mala kvadratura ne e bas zdrava za ziveenje... tuka toa bi bilo ednosoben stan (dnevna ne racuname za spalna ovde)... ludnica

toa e kokosarnik... vo aus so 55 kvadrati bi imal poteskotii da zemes kredit zasto tolku mala kvadratura ne e bas zdrava za ziveenje... tuka toa bi bilo ednosoben stan (dnevna ne racuname za spalna ovde)... ludnica

Stan od 55 kvadrati voopshto ne e loso za 2 osobi, taman e.
Dve sobi, dnevna i kujna.
Toaletot e premal, zatoa sobite se pogolemi.

Stan od 55 kvadrati voopshto ne e loso za 2 osobi, taman e.
Dve sobi, dnevna i kujna.
Toaletot e premal, zatoa sobite se pogolemi.

najverojatno e taka u evropa se e nekako malo i tesno... sto znam ne mislam deka nekad bi mozel da ziveam pak vo tolkav prostor.

Пуштете обрачун околу доплаќање ќе ви објасна каде е проблемот. Овие суми се нереални освен ако не сте плаќале со месеци.

Пуштете обрачун околу доплаќање ќе ви објасна каде е проблемот. Овие суми се нереални освен ако не сте плаќале со месеци.

Којзнае каква тарифа имаат потпишано, некоја go green струја за шминкери. :pos:

Во 4 години колку што живеев Германија 2 пати ми вратија пари, 2 пати доплатив некои 100тина евра.

Za 4-5 meseci greenje 3800 evra nachzahlung ? 200-300 kvadrati da ne greete vie ? :)
100 kvadrati trosoben sprat od kukja, ali ne e samo greenjjeto i za struja doplata i voda.
Автоматски споено мислење:

Во 4 години колку што живеев Германија 2 пати ми вратија пари, 2 пати доплатив некои 100тина евра.
Ако живееш во еднособен стан од 15 квадрати каде имаш и кујна и вц во истиот тогаш можно е и да шпараш.

Последно уредено:
100 kvadrati trosoben sprat od kukja, ali ne e samo greenjjeto i za struja doplata i voda.
Автоматски споено мислење:

Ако живееш во еднособен стан од 15 квадрати каде имаш и кујна и вц во истиот тогаш можно е и да шпараш.

55 квадрати беше станот. Дневна, спална кујна и купатило.

Во тоа време Господ одеше по земја, сеа друга песна е.

Razbirlivo e nekolku stotini evra nachzahlung, se menuvaat cenite a i moze da se potroshi troa povekje/pomalku.
No za da ti dojde 3800 evra da doplatis toa moze samo ako imas ukluceno mashini da kopaat bitkoin.
Не знам читав во групана Македонци во Германија дека на многу им стасувало над 2 3к нахцалунг, не сме едини.

3800 Nachzahlung може ако си плаќал 5 евра месечно, грееш 30 степени, копаш биткоин и машината за перење ја користиш како вибратор. Тоа ти се над 300 евра доплата месечно на основната цена споредено со лани, и тоа за цела година пресметано (сигурно не грее човек на сред август).

Еве за споредба, 70 квадрати стан, централно во средно голем град (250+ илјади жители), греење на гас (22-23 степени температура), работа од дома (повеќе струја се троши ама јбг мрза)...сметките отсекогаш ми биле 100-150 месечно евра за струја, гас и вода заедно, или на нула или минимална доплата, понекогаш и враќале.

Или сака некој некого да сјебе или некој некого лаже.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom