Ливадарки

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.010
Konecno konstruktivno prashanje.
Ja vlade samo si postoev i dojde segashnata moja ljubena i mi kaza " Sakam da ti rodam dete". Naviknat na takvi predlozi ne se trznav neshto mnogu ali koga i ja primetiv simetrijata na liceto svatif deka mojta genetika kje odgovara so nejzinata, sho bi rekol brajan adams u najchizi pesnata... ven ju sii jor unborn children in hr ajs.... e ja taka u nejnite ochi vidov malo savrsheno arievche... I kazav moze ama uslov e zaedno da go izgledame toa dete i da imame plus dve kucinja i mache.
Sepak toa ne go menuva faktot deka si tacka i deka barem sprema tvojata filozofija ti niti trebalo da se ozenis, uste pomalce da se razmnozis. Od kade znaes tvojata ljubena vo momentot niz kakva psihicka kriza vrvela cim vo tebe videla toa sto videla. Vaka na krajot ispagja deka prvo si go iskoristil nejziniot moment na kriza i ja zatrudni, no sto e pobitno sam si otisol protiv sebe i tvoite ubeduvanja.
Ne e ubo taka Zoki, ne ne :neetaka:

Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.432
Колку годинки имаш, 16?
28godini. Ednostavno baba mi nemozela da ima deca so dedo mi i posvoile ja majka mi namesto da se glupirat macki/kucinja kako deca da gi tretirat. Sto ne ti e jasno? Ni prv ni posleden slucaj...Se normalno fukncionirale kako smejstvo...Ljubov, Sloga, Srekja...Ednostavno oni i bile roditeli..ja sum i bil vnuk...

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.572
Sepak toa ne go menuva faktot deka si tacka i deka barem sprema tvojata filozofija ti niti trebalo da se ozenis, uste pomalce da se razmnozis. Od kade znaes tvojata ljubena vo momentot niz kakva psihicka kriza vrvela cim vo tebe videla toa sto videla. Vaka na krajot ispagja deka prvo si go iskoristil nejziniot moment na kriza i ja zatrudni, no sto e pobitno sam si otisol protiv sebe i tvoite ubeduvanja.
Ne e ubo taka Zoki, ne ne :neetaka:
Kaj nas ne odi toa tuku taka vlade, dobiv amin od postarite brakja vo redot... na povisokite skalila na piramidata. Ko vekje se otvarame .. pet prsta... ti zashto ne se ozeni vlade? Erektilna disfunkcija ili visoka svesnost?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.010
А кој е другиот услов? Да го шеташ кучето на ливадата? :D
So e rabotata colliris, Imas second thought, se preispituvas dali si stanala livadarka ili si samo obicen normalen ljubitel na zivotincinja :cautious: .
Nejse, vo uvodniot post ti e odgovorot na prasanjeto ;)

Не.
И второто исто не.
Тие што не се способни да чуваат деца, тешко дека ќе се снајдат со миленик.
Nema vrska muabetot, najverojatno si ja pomesala onaa izrekata toj sto nejke zivotni, nejki ni ljuge. Kolku e tocna ne znam, no generalno nema vrska so cuvanje deca.
I dobro be so cuvate vie kako milenici, kucinja i macki so specihalni potrebi na koi im potreben postojan nadzor od roditel ili staratel :cautious:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Како тоа се чува нешто што биолошки е предодредено да живее надвор. Кутрето и мачката и без тебе ќе се снајдат, бебето без тебе ќе умре.
Уште па кога ќе видам џемперчиња и патичиња на кучиња облакаат, куче чиј организам еволуирал низ илјадници години да може да поднесе брутални студови без проблем, они фатиле, во страшната скопска зима волнен џемпер му натнале. :D
Kako e predodredeno da zivee nadvor koga nie so selektivno domisticiranje sme gi sozdale od volci da ni sedat po dvor i u pesteri, kolibi. Po taa logika kako “man-made” product po nasi zelbi-potrebi evoluciski mozebi ima smisla da zivee so site predispozicii - vnatre - so dzempercinja i rodendeni ako toa go sakame i imame potreba od, kako vprocem i prviot pat. Nesto nalik koga majka mi so sukaloto vikase ja sum te stvorila ja ke te unistam.

Sekako ova se mentalni gimnastiki bidejki kako sto pisav, koga nekoj postovetuva ili stava povisoko zivotno > covek ima nekoja od modernite bolesti koja vo, za sega, blaga forma go pravi disfunckionalen i vozi bez dijagnoza pa, i, medikacija(?).

Nego, go citam ovoj vlatko kako pravi distinkcija od temata i “cuvari na ljubimci” za da izbegne i negovo klasificiranje megu prvite, dodeka ljubi pudlica u muce pred da si legne. Ako ne ja gagaguguva ja wot da ne se vikam. I da go prasas bi me ubil mene mesto pudlicata ako nekoj mora, pa taka bi mu rekol samo citaj ^.

Bog se javi.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.917
Поени од реакции
50.654
Kako e predodredeno da zivee nadvor koga nie so selektivno domisticiranje sme gi sozdale od volci da ni sedat po dvor i u pesteri, kolibi. Po taa logika kako “man-made” product po nasi zelbi-potrebi evoluciski mozebi ima smisla da zivee so site predispozicii - vnatre - so dzempercinja i rodendeni ako toa go sakame i imame potreba od, kako vprocem i prviot pat. Nesto nalik koga majka mi so sukaloto vikase ja sum te stvorila ja ke te unistam.
Точно. Не го чува кучкарот кучето, како што си се има убедено, туку кучето му е прибрано да му брка работа/пополни дупка/удоволи на дете.
Кучето нема никаква мака од живеење надвор. Пример, старите расни кучиња, скопските кучкари ги оставаат на Водно, после одредено време, тие кучиња од горе се симињааат надоле во градот во глутници со обични љангури. Буквално сум гледал, три љангурчиња и една хаска како си шетаат среќно и безгрижно .
Кучкарот кога ќе каже “чување'', подразбира дека тоа куче ќе умре без него и дека он има функција на родител и заштитник. Кучето кур го боли, за пола сааат ќе си се прешалта на фабрички подесувања и ќе си ужива пред месара некоја без да го замараат, тегнат и сликаат ливадарки.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.141
Поени од реакции
42.880
Нешто као да си мислат дека чувањето куче е полесно од дете. И чувајќи куче или мачка ќе напраат некоја добрина и ќе има нешто што ќе ги прави среќни.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.880
Поени од реакции
21.731
Полошо од ливадарку е само ливадар.

Иначе да ви се пофалу,има напредак у моју зграду,еволуција конечно евоулира на истински пут.Ливадар,полустаро кускуле што га изнасаше пејкинезера надвор на мочање у ниедно време и на минус седумнаесе, еве га најде си некоју мислу дека некое прилепско ливадарско чупе.

А и најглавна ливадарка у маало,што ранеше и галеше и мртфо и живо куче,нашла си некога ботљака ала фаца ученик на генерацију. Еве гу роди бебе.
Да е живо и здраво.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.576
Поени од реакции
9.698
А чекај не можам да разберам што се точно ливадарки? Тие што си имаат милениче и се сами кога ние одредуваме дека веќе им дошло и заминало времето за деца, па им правиме психоанализа дека замена на дете и маж им било кучето што си го гледаат и се ливадарки сега?

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.913
Поени од реакции
3.200
Божее кое вреѓање на темава оти некој немал деца или имал деца, тоа си е личен избор. Еве јас имам дете, па не го сметам тоа за некој успех, и поштувам ако некој не сака да има деца. Најсмешно ми е некој кога ќе рече, се остварив како мајка...па така ако гледаме на работите, циганкине најостварени испаѓа дека се, и најуспешни оти ги склепале по 7 циганчиња.

Абе живејте си го животот што се замарате.

Факт е дека чување дете бара жртви, таа жртва ја поднесува најчесто мајката 99% од случаите, од како го родив син ми, цел живот ми се врти околу него, значи 3и пол години колку што има јас не сум излегла од дома, освен да го шетам, не сум била во кафич, не сум спиела 5 часа поврзано, итн.

Да чуваш маче и куче секако е полесно. Нема споредба. Мачето нема да те буди по сто пати навечер да плаче оти сакало цртани да гледа или е гладно.

Тоа е тренд во Еу. Затоа што сакаат комоција, сакаат да уживаат, со дете не можеш да уживаш, јас кога станувам насабајле прво гледам да го нахранам син ми да го пресоблечам и избањам ако е покакан па тек потоа варам кафе за себе.
Моите потреби се на последно место. Не секој е спремен да ја направи таа жртва. Мајчинството подразбира жртвување, и робување. Долги години. Тоа се фактите на животот. Најголемиот успех е да израсне тоа дете во човек возрасен.

Ете тоа е. За сметка на тој успех се жртвува време, кариера и лични задоволства.
Исто така најголема болка е да патиш за своето дете, доколку е несреќно или му прети некоја опасност.
Не секој е спремен и не секој има желба да ја поднесе таа жртва и тоа е во ред. Не! Не преувеличувам. Прашајте си ги мајките ќе ви објаснат подобро.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.917
Поени од реакции
50.654
Ете тоа е. За сметка на тој успех се жртвува време, кариера и лични задоволства.
Голема жртва е да се лишиш од можноста да обогатиш некој газда. Да се живее за да се биде потрошувач е идеал кон кој треба да се стреми секој и за кој апсолутно вреди да се отрфли сопствената биологија.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.487
Поени од реакции
11.407
So e rabotata colliris, Imas second thought, se preispituvas dali si stanala livadarka ili si samo obicen normalen ljubitel na zivotincinja :cautious: .
Nejse, vo uvodniot post ti e odgovorot na prasanjeto ;)
Одамна не сум ливадарка Владенце, немам веќе извесен период миленик. :place:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.244
Поени од реакции
28.044
@PticaSelica вечен да си за патентирањето на овој поим.

Доколку го чујам овој поим надвор од муабет со форумскиве ликови одма ќе ми се зголеми сомнежот за прикриен член.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.913
Поени од реакции
3.200
Голема жртва е да се лишиш од можноста да обогатиш некој газда. Да се живее за да се биде потрошувач е идеал кон кој треба да се стреми секој и за кој апсолутно вреди да се отрфли сопствената биологија.
Во склоп на твојата иронија и саркастичен коментар,можам да кажам дека да во право си, тоа е и дел од мајчинството скромноста, ќе работиш, ама скромно, зошто пред се времето потрошено во грижа и нега на своите деца, е време вложено во децата, време кое си можел да го искористиш градејќи кариера, или вложувајќи во личен напредок, мајчинството е многу неблагодарна работа, зашто еден ден тоа дете може да ти заврти грб, ќе речат некои. ....
Но тие не ја разбираат суштината и внатрешните пориви на мајчиниот организам и инстинкт, мојата цел и главна желба е моето дете да биде живо и здраво а не моето дете да ме сака и почитува, како што реков најголема болка е мајчинската.

Од како е роден син ми јас гардероба за себе немам купено, зашто не сум ни размислувала на таа тема, мојот ментален склоп е целосно променет, се на кое што мислам е како син ми да е задоволен, нахранет, чист и здрав. Моите потреби се на последно место. На прво место е опстанокот на син ми. За мене како Бог ќе даде.

Не сум јас ни битна во целава приказна. Ете имав еден проект на кој работев пред да родам а кој сосема го занемарив одкако се породив.
Автоматски споено мислење:

Зборуваме за маж или животно? Или исто е? :D
Ако сакаш некој да ти го засере цел живот земи си маж, а ако сакаш некој само тепихот да ти го покака земи си кученце.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom