Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.607
Поени од реакции
37.561
...после два дена пак негативен тест, два дена од појава на симптомите не се тестира со што резултатот нормално дека е погрешен т.е. негативен!

...антигенските тестови се на база на детектирање на создадената антитела од организмот при напад на патоген вирус или бактерија т.е. ни реагира имуниот систем, за твоите два дена од појава на симптоми не може тестот да детектира антитела и нормално дека тестот ќе биде негативен.

... тестот не го детектира патогениот вирус или бактерија, па во втор ден после појава на симптоми со антиген брз тест тестирање ќе се добие негативен тест,

...прво се создава антитела IgM (IgA) и тоа во распон од 5 до 7 дена при влезот на патоген вирус, а антителата IgG по две недели натака со што може да се каже дека сме оздравиле и имаме заштитна антитела, но само на тој вирус или бактерија, а не дека сме зимава раат, оти ако дојдеш во контакт со друг тип патоген вирус или бактерија пак ќе се инфицираш со сите попратни симптоми и нема да бидеш раат зимава!

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Нелегална Био лабораторија во ЛА, сместена во поранешен магацин.
Епруветите обележани со Ебола, САРС Ков-19, Маларија ...
CDC дошле по неколку месеци, сликале и од сликите заклучиле дека не се опасни :pos:

Не тестирале ниту една епрувета.

Иначе нелегалната лабораторија била покрај училиште.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.060
Поени од реакции
5.970

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.607
Поени од реакции
37.561
... онака љубопитноста ме натера и отиднав да прашам дали сеуште може човек да се вакцинира со антиковид вакцина и како е денешниов одзив за таа антиковид вакцинација и со која антиковид вакцина располагаат.

...според инструкциите што ги имаат, само кој сака и тоа само за трета доза антиковид вакцина, одзивот бил многу слаб и најчесто наменски поради патување, најчесто во САД, а располагале со фајзер антиковид вакцина.
...и пред да заминам се сетив да ги прашам кога ја добиле последната пратка поради рокот на употреба, ми одговорија дека немаат нови пратки имале на залиха и рокот на употреба бил крајно со 31ви декември и конечно ќе ги фрлиле, а кога ги прашав што значи ,,конечно", тоа значи дека истите антиковид фајзер вакцини биле ,,продолжени" по препорака на соодветни институции и тоа за шест месеци и тоа го направиле четири пати.
...заклучок? моменталните антиковид вакцини всушност им поминал рокот 6х4=24, пред две години :несвест:

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.334
Поени од реакции
7.699
Цар си е Фаличниот, оти често пати вистината ја кажува, ама народ не го слуша :cuc:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
1705433474221.png

Chinese scientists 'create' a mutant coronavirus strain that attacks the BRAIN and has a 100% kill rate in mice - as they admit there's a 'risk it spills over to humans'
Chinese scientists have been experimenting with a mutant coronavirus strain that is 100 percent lethal in mice — despite concerns such research could spark another pandemic.
Scientists in Beijing — who are linked to the Chinese military — cloned a Covid-like virus found in pangolins, known as GX_P2V, and used it to infect mice.
The mice had been 'humanized', meaning they were engineered to express a protein found in people, with the goal being to assess how the virus might react in humans.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.717
Поени од реакции
19.018
Не ми се верува дека и по 4 години уште е активна темата ама ете :toe:

Член од
24 април 2008
Мислења
11.030
Поени од реакции
12.547
Не ми се верува дека и по 4 години уште е активна темата ама ете :toe:
Вирусите постојано мутираат, затоа вакцина против грип од пред 10 (ДЕСЕТ) години ќе има мала - ако и воопшто има било каква - ефикасност и ефективност против денешниот грип.

А фармацевтската индустрија ни малку не е завршена со профитеризмот.

https://off.net.mk/nabrzinka/ako-ne-znaete-shto-e-sledno-sledete-vo-shto-investira-fajzer

Ако не знаете што е следно, следете во што инвестира Фајзер

15 јануари 2024

• Американскиот производител на позната мРНК вакцина против Ковид, вложува милијарди за третмани за можна пандемија за срцева инсуфициенција.

• Фармацевтскиот гигант во последно време купи неколку компании, меѓу кои и големата Арена Фарма за 6,7 милијарди долари. Таа е специјализирана за третмани за воспаление на срцето, како што е миокардитис и перикардитис.

• Научници велат дека новите соеви на коронавирус како што е JN.1 го зголемуваат ризикот од срцеви проблеми.

„ Фајзер и Агенцијата четири месеци ја задржувале информацијата дека вакцините прават проблеми со срцето кај млади, додека истовремено со жестока кампања убедија уште илјадници млади да се вакцинираат “, наведе Наоми Волф во Најголемиот криминал против човештвото во историјата.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.717
Поени од реакции
19.018
Вирусите постојано мутираат, затоа вакцина против грип од пред 10 (ДЕСЕТ) години ќе има мала - ако и воопшто има било каква - ефикасност и ефективност против денешниот грип.

https://off.net.mk/nabrzinka/ako-ne-znaete-shto-e-sledno-sledete-vo-shto-investira-fajzer

15 јануари 2024

• Американскиот производител на позната мРНК вакцина против Ковид, вложува милијарди за третмани за можна пандемија за срцева инсуфициенција.

• Фармацевтскиот гигант во последно време купи неколку компании, меѓу кои и големата Арена Фарма за 6,7 милијарди долари. Таа е специјализирана за третмани за воспаление на срцето, како што е миокардитис и перикардитис.

• Научници велат дека новите соеви на коронавирус како што е JN.1 го зголемуваат ризикот од срцеви проблеми.

„ Фајзер и Агенцијата четири месеци ја задржувале информацијата дека вакцините прават проблеми со срцето кај млади, додека истовремено со жестока кампања убедија уште илјадници млади да се вакцинираат “, наведе Наоми Волф во Најголемиот криминал против човештвото во историјата.
Јас не знам после изминатиот дебакл дали постојат уште луѓе шо ќе се нафатат на вакцина, ама штом враќаат маски,почнуваат да трубат со починати од вирус идемо Јово на ново

Член од
24 април 2008
Мислења
11.030
Поени од реакции
12.547
Јас не знам после изминатиот дебакл дали постојат уште луѓе шо ќе се нафатат на вакцина, ама штом враќаат маски,почнуваат да трубат со починати од вирус идемо Јово на ново
Луѓето имаат краткотрајна меморија, речиси како на рипка, можеби ова повеќе важи за тие кои живеат во крајбрежни населени места и повеќе се навлечени на морска, речна и езерска храна, ама ова е само шпекулација, не е ниту теорија која допрва би требала да биде докажана.

Еве што имаат да кажат британските ѓубриња од луѓе за човечките животи кои ги уништија, пример за тоа колку луѓето имаат краткотрајна меморија.

Covid inquiry: What is it investigating and how does it work?

UK Covid inquiry ups sticks to Scotland... in 90 seconds

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.060
Поени од реакции
5.970

15 јануари 2024

Само заборавија да напишат дека по некоја логика тие нови соеви кои би го зголемиле ризикот од срцеви заболувања најмногу би ги загрозиле вакцинираните со Фајзер.

Kajgana Shop

На врв Bottom