Ернесто ЧЕ Гевара
Hasta La Victoria Siempre
- Член од
- 21 јуни 2010
- Мислења
- 14.645
- Поени од реакции
- 22.716
Искрено ни ние веќе не знаеме.Тука те цитирам, зашто не пишувам во La Liga темата.
Како е ова дозволено? Сериозно прашувам, ако знае некој да објасни, не провоцирам.
Не може ова да ги стави во дополнителен ризик Барса во иднина?
Зашто јас како што разбирам, они продале да направат продажба од 49% од Barca Studio и врз база на таа продажба успеале да регистрираат играчи.
После тоа таа продажба не се реализирала, односно тие другите не платиле, но без разлика на тоа La Liga не може да дојде да им каже "еј дечки не се реализира продажбата одрегистрирајте ги играчите."
И сега истиот дел, кој што еднаш пробаа да го продадат, ќе пробаат да го продадат пак.
Или нешто сум грешка, па парите што ќе ги остварат од оваа продажба нема да им се рачунаат како дополнителен приход туку ќе им го покрие тој дел што им е "ветен" од првата продажба што им овозможила да ги регистрира играчите.
Ова изгледа како членска книшка од ДУИ да има Лапорта.
Баш како што опиша, веќе (неколку пати мислам) беа "продавани" тие 49% од Barça Studios и врз база на таа "продажба" беа регистрирани играчи.
Арно ама, испадна дека купувачите не платиле за тие акции, па така си останаа во сопственост на клубот, значи продажба не е направена.
Нема да ме чуди ова да се некои офшор компании на Лапорта и само да прикажува фиктивни продажби, приходи трошоци, итн итн