МојДДВ - проект за поврат на ДДВ кај граѓаните

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.443
Поени од реакции
7.726
Ок моја грешка.

Сепак има и финти за да се собира побрзо Мој ДДВ тримесечно пари.

Пример има бутици по трговскиве кој кога ќе купиш има право да го вратиш и да ти вратат пари. Секое купување пример јакна, блуза, патики, фармерки.. мора да ти издадат фискална, ти ќе ја скенираш и утредента ќе идеш да го вратиш производот со фискалната веќе скенирана и ќе ги излажеш мало ми е да го сменам не ми се допаѓа друго вратете ми пари. Така неколку луѓе ќе се мењавате за да не биде еден сомнителен ќе ги вртите бутиците што знаеш дека враќаат пари.
Ова е веројатно најглупиот обид за измама, повише бензин и време ќе потрошиш враќајки продукти и правење шеми со други пензионери за да стигнеш со ваква смешна измама побрзо до максимални 2000 денари во 3 месеци.

Па после трето враќање на прдукт во 'Фани Фешн Најевтино' кога ќе се грабнете со криминалното здружување 'Ти вчера скенираше, овие 10 денари од поврат на ДДВ се мои, 'Не е точно, ти лажеш, јас вчера два производи вратив, ти си лопов'.

Па замисли МВР и УЈП да ви влезат во траг па кое комично судење ќе биде тоа, па пред Суд да се пцуете, 'ти си крив', 'не ти си крив'. И на крај ќе ве осудат како терористичко здружување кое имало обид да и наштети на државата и Оливер Спасовски ќе држи прес 'Денес спречивме сериозна криминална група чија цел била поткопување на нациолната сигурност на државата'.

Итн...

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.673
Поени од реакции
8.102

Член од
5 мај 2016
Мислења
190
Поени од реакции
158
Какви глупости читам, па ако некој скенира сметка па после ја врати робата, автоматски и сметката ќе се сторнира а со тоа и ќе се одземе од скенирањето.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.673
Поени од реакции
8.102
Какви глупости читам, па ако некој скенира сметка па после ја врати робата, автоматски и сметката ќе се сторнира а со тоа и ќе се одземе од скенирањето.
Како мислиш дека ќе ти го одземе скенираното? Мислиш нема да ти се исплатат тие пари?

Член од
5 мај 2016
Мислења
190
Поени од реакции
158
Како мислиш дека ќе ти го одземе скенираното? Мислиш нема да ти се исплатат тие пари?
Ако се сторнира фискалната, и ујп ќе ја поништи. При враќање на производ продавачите ја сторнираат фискалната имаат рок 2 недели.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.282
Поени од реакции
3.315
Нема да ти се исплатат да беше така до сега партал ќе се праеше ...не пијат нафта друже :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.435
Поени од реакции
11.353
Ок моја грешка.

Пример има бутици по трговскиве кој кога ќе купиш има право да го вратиш и да ти вратат пари. Секое купување пример јакна, блуза, патики, фармерки.. мора да ти издадат фискална, ти ќе ја скенираш и утредента ќе идеш да го вратиш производот со фискалната веќе скенирана и ќе ги излажеш мало ми е да го сменам не ми се допаѓа друго вратете ми пари. Така неколку луѓе ќе се мењавате за да не биде еден сомнителен ќе ги вртите бутиците што знаеш дека враќаат пари.
Така е Марсело измисли топла вода али ај ладен туш
Имаат они посебна апликација мој ддв каде што има опција за поништување на фискални, така да секоја сторна сметка ја поништуваат и немој да мислиш дека не се замараат, мораат за финансиски да се чисти

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.390
Поени од реакции
4.352
Ок моја грешка.

Јас еднаш така направив, купував секој ден телевизор од 30.000, скенирав и после им го враќав. Не ме открија.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.673
Поени од реакции
8.102
Јас еднаш така направив, купував секој ден телевизор од 30.000, скенирав и после им го враќав. Не ме открија.
Па јас не мислев на телевизори и цена толку голема. Мислев да земаш работи поевтини во Вајкики, Синсеј а со цел само да скенираш сметки па да враќаш производи и со тоа побрзо да ти се полни. Но ете не сум размислувал на тоа дека кога го враќаш производот и фискалната ќе ти го поништат и скенираниот поврат на ДДВ.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.390
Поени од реакции
4.352
Па јас не мислев на телевизори и цена толку голема. Мислев да земаш работи поевтини во Вајкики, Синсеј а со цел само да скенираш сметки па да враќаш производи и со тоа побрзо да ти се полни. Но ете не сум размислувал на тоа дека кога го враќаш производот и фискалната ќе ти го поништат и скенираниот поврат на ДДВ.
Ама и да ти се враќаат пари бе човек, зарем така полесно ќе заработиш 2100 денари во три месеци? Нели е поедноставно 2 смени по 8 саати да ги одработиш плус, него да се брукаш по продавници за 5 денари?

Член од
5 мај 2016
Мислења
190
Поени од реакции
158
Така да беше, самите продавници ќе си штампаат фискални, нема да чека некој да им купува и враќа. ;)

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.169
Поени од реакции
12.973
Ти Марсело без никаков проблем влагаш у топ 3 најглупи ликови на форумов.
Извини што сум вака груб ама реалноста е таа...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.673
Поени од реакции
8.102
Ти Марсело без никаков проблем влагаш у топ 3 најглупи ликови на форумов.
Извини што сум вака груб ама реалноста е таа...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Фала богу што ти премногу паметен да може да ми пишеш.

Последно уредено:
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.673
Поени од реакции
8.102
Сметка што не е добро испечатена треба да одам во УЈП да ја пријавам да ми ја скенираат?

Kajgana Shop

На врв Bottom