Подемот на крајната десница во Европа

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Ние многу добро знаеме кај тераме, вие сте изгубени во времето и просторот кои мислите дека Путин е некој и нешто, а е исто гомно ко неолибераливе, истиот кој неговата земја ја наполни со мигранти, кој пушта муслимани да убиваат христијани во Украина, кој ослободи разни силувачи, најдолен слој на општеството да војуваат на фронтот, направи Москва за секој муслимански празник да му наликува на Мека или Техеран, а да не зборувам дека делови од Русија уште се заглавени во 16ти век, дури и премија им е до таму да се стасани.
Значи нео-нацистичките баталјони финансирани од Ihor Kolomoyskyi и Чеченските муџахедини ќе ја спасат Европа :icon_lol:

Џабе се љутиш, во право е Рон кога вика дека десницата е изгубена и не знае каде тера.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
Какво непознавање на работите. Идеологија повеќе нема, се е пари. Левица нам повеќе, левица ако се мисли заштита на правата на работницити, јаки синдикати, уравниловка, социјална правда и сл. Се е тоа изгубено.
Остана неолиберализам, владеење на големи мултинационални компании, многу мал број богати со многу богатство и останатите. Неолиберализмот има многу нијанси, од ценатр према ултрадесница. Сите тие се зинати за пари. Јас стално тврдам дека најголемите „десничари„ саккат само пари и привилегии, никаква идеологија не стои зад нив. Одлична цел се за тираните низ светот који можзат да ја купат нивната подршка - Кина, Русија, Иран, ...
Што има купено Путин- Ле Пен и ќерката и таткото, АфД во германија, Вилдерс во холандија иако почна нешто да се вади, Во Авртрија, Орбан во Унгарија, Фицо во Словачка е номинално идеолошки левица, практично е зинат гз за пари, во Бегија Фламанците не знам како им се вика партијата. И најголемиот успех МАГА и Трамп во Америка.
ПОшто немаа тидеологија мораат нешто да измисат а тоа е омраза према имигранти и посебно према муслиманите, арапите и црнците, што реално е проблем, кои тие нема да го решат. Нема затоа што не можат немаат знаење, морал и што е најважно не се ни заинтересирани да го решат. Тоа е работна сила за нивните газди веќе смоменатите крупни богаташи. Евентуално ќе најдат некој циган и црнец да го рпетепаат на улица, ништо друго.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.649
Поени од реакции
42.204
Имаше една слика не можам да ја најдам каде еден во украинско знаме со давидова ѕвезда прави хајл Хитлер. Таа слика детално ја опишува моменталната десница во светот.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
167
Поени од реакции
144
зошто вие десницава го мразите Путин и Русија одувек ме занимало кога он ви е едини сојузник против левучариве. Си влече тоа корени изгледа од 1939та.
Путин, човекот што сака да го воскресне СССР, е против левичари? Како сакаш Украинец, човек од Балтичките земји, Пољак, Финец, Словак, Молдавец да го сака Путин? Свесен ли си каква била надворешната политиката на Русите уште од времето на нивната империја, па се до распаѓањето на СССР?
Русија освен воена моќ, нема ништо за восхит (реално гледано, ни тука не е многу за восхит). Таа е зомби држава. Ако ти си човек што верува во паролата од 14 збора, нема што да имаш сооработка со земја која увезува туѓинци со криминогени карактеристики за да ѝ војуваат, работат и да ѝ ги ебат жените. Оваа „десничарска“ држава успеа да ги затвори сите Руси кои јавно се противеа на секаков вид болшевизам и заштита на руската култура без да се увезе странски монструм. Во многу случаеви, Русија е полоша од западот. Единствена разлика е што Западот се води со полиберална политика, додека Русите си остануваат на комунистичките погледи, необрнувајќи внимание на раса и религија.
вие десничариве имам впечаток дека сте изгубени у простор и време. Вашите политичари се само слуги на левучарите и евреите. Путин ви сметал зошто се залагал за еуро азија, а ваму не ви смета што левучарите ја силуваат Европа на секое можно поле. Поготово со мигранти, бришењето на национализмот, религијата, и други општествени норми.
„а ваму не ви смета што левучарите ја силуваат Европа на секое можно поле. Поготово со мигранти, бришењето на национализмот, религијата, и други општествени норми.“
Секоја чест, откри што Путин и неговите луѓе ѝ прават на Русија, само во малку поблага мера.

Гледано од перспектива на корисникот ultras1988, нема причина Русија да е подобра од Западот, а ниту пак двете страни да се добри.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Путин, човекот што сака да го воскресне СССР, е против левичари? Како сакаш Украинец, човек од Балтичките земји, Пољак, Финец, Словак, Молдавец да го сака Путин? Свесен ли си каква била надворешната политиката на Русите уште од времето на нивната империја, па се до распаѓањето на СССР?
Русија освен воена моќ, нема ништо за восхит (реално гледано, ни тука не е многу за восхит). Таа е зомби држава. Ако ти си човек што верува во паролата од 14 збора, нема што да имаш сооработка со земја која увезува туѓинци со криминогени карактеристики за да ѝ војуваат, работат и да ѝ ги ебат жените. Оваа „десничарска“ држава успеа да ги затвори сите Руси кои јавно се противеа на секаков вид болшевизам и заштита на руската култура без да се увезе странски монструм. Во многу случаеви, Русија е полоша од западот. Единствена разлика е што Западот се води со полиберална политика, додека Русите си остануваат на комунистичките погледи, необрнувајќи внимание на раса и религија.

„а ваму не ви смета што левучарите ја силуваат Европа на секое можно поле. Поготово со мигранти, бришењето на национализмот, религијата, и други општествени норми.“
Секоја чест, откри што Путин и неговите луѓе ѝ прават на Русија, само во малку поблага мера.

Гледано од перспектива на корисникот ultras1988, нема причина Русија да е подобра од Западот, а ниту пак двете страни да се добри.
Наброи 3 политики на Путин откако е дојден на власт што се леви. Уствари, една е доволно.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.649
Поени од реакции
42.204

Вас значи ви е проблем империјализмот на Русија и нејзината желба да ги пороби овие околу неа и тоа што војувале чеченци и црнци за Путин. Тоа се една шака луѓе од сите што се таму на фронт. Нема ни две оделенија црнци. А за чеченците они се дел од Русија. Русија е федерација, мулти расна и мулти етничка држава и она како таква не гледа да ги омаловажува своите граѓани врз база на нивната националност.

Иначе у тие држави што ги наброја либералите намерно ги ранат десничарите за да ги држат како кучиња околу Русија со огромна омраза и непријателство. Фактички ве користат таму како корисни пиуни и ја хранат вашата идеологија кога им треба за да ја контролираат Русија. A пак во западна Европа ве газат како црви. Тоа е реалноста за десничарењето.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
Vo Rusija nema levica, nema ni najmal ostatok od komunizmot koj vladeeše 70 godini.

Ima oligarhija, neo liberalizam od najtežok vid. Ima bogataši azdisani i 1405 milioni gragjani koi trpat. Tie se naučeni da trpat. I najmnogu me nerviraat našive koga ke posočat kako ruskiot čovek može da istrpi siromaštija. Fala, ne sakam da sum siromašen i da živeam vo siromašna država zato što nekoj e premnogu bogat i izmisliva vojni za da me drži vo pokornost, zatupenost i siromaštija.
Može slobodno da se kaže deka vo Rusija vladee desničarskiot son, pokorni kontrolirani gragani koji ne smeat glava da krenat.
Što se odnesuva do Čečenite , Tatarite i ostanatite nacionalnosti toa im e ostatok od imperialniot karakter na državata. Isto kako alžirskite arapi vo Francija ili indusite i pakistancite vo GBR. Za očekuvanje e da se pobunat koga ke se namali mokta na centralnata vlast vo Moskva.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
167
Поени од реакции
144
Наброи 3 политики на Путин откако е дојден на власт што се леви. Уствари, една е доволно.
Бидејќи со мислењево директно сакаш да се правиш паметен, исполни ги следниве чекори:
1. Најди го комунистичкиот манифест на нет
2. Прочитај го
3. Отиди во Русија
4. Користи ги знаењата добиени од златните Маркс и Енгелс и набљудувај ја сегашната ситуација и положение во Русија
5. Report to base.
Вас значи ви е проблем империјализмот на Русија и нејзината желба да ги пороби овие околу неа и тоа што војувале чеченци и црнци за Путин. Тоа се една шака луѓе од сите што се таму на фронт. Нема ни две оделенија црнци. А за чеченците они се дел од Русија. Русија е федерација, мулти расна и мулти етничка држава и она како таква не гледа да ги омаловажува своите граѓани врз база на нивната националност.

Иначе у тие држави шпто ги наброја либералите намерно ги ранат десничарите за да ги држат како кучиња околу Русија со огромна омраза и непријателство. Фактички ве користат таму како корисни пиуни и ја хранат вашата идеологија кога им треба за да ја контролираат Русија.
За мене проблем империјализмот не е, тоа природната состојба на човекот. Мене проблемот ми е во тоа што „десничари“ и русофили тука зборуваат само на памет, без да знаат како стојат работите. Русија да беше држава за пример, ќе вложепше пари за зголемување на етнички рускиот наталитет, ќе вложеше пари во подобрување на нивната економска состојба. Но, бидејќи таков интерес нема тамошната власт, тие станаа втор запад. Имам пријатели во Русија, редовно ми праќаат рекламен материјал каде што омаловажуван е машкиот словен, а на негово место за замена е ставен муслиман од Кавказот или муслиман со коси очи од Централна Азија.
Ништо не е намерно на западот. Да има такви случаеви, но едно нешто што можеби не знаеш е дека Русија и Украина беа пример за националистички движења. Движења што станаа пример на западот, движења чии членови се во ровови борејќи се против Русија.
Што е до мене, имам еднаква омраза и недопаѓање кон двете страни. Европа е бетер, но Европа нема држава чиј јазик можам да го разберам ако се потрудам. Овие од друга страна се народ што го разбирам, народ што ми е поблизок во многу случаеви. Сите знаеме дека најкрвави се граѓанските војни.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Путин финансира структури во ЕУ држави кои имаат потенцијал да прават сериозни системски проблеми во тие држави. Леви, десни, небитно. Во природата на работата е што тие структури се екстремни оти сите други политички опции горе долу се за постојаниот статус кво односно сегашните државни уредувања.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.649
Поени од реакции
42.204
Бидејќи со мислењево директно сакаш да се правиш паметен, исполни ги следниве чекори:
1. Најди го комунистичкиот манифест на нет
2. Прочитај го
3. Отиди во Русија
4. Користи ги знаењата добиени од златните Маркс и Енгелс и набљудувај ја сегашната ситуација и положение во Русија
5. Report to base.

За мене проблем империјализмот не е, тоа природната состојба на човекот. Мене проблемот ми е во тоа што „десничари“ и русофили тука зборуваат само на памет, без да знаат како стојат работите. Русија да беше држава за пример, ќе вложепше пари за зголемување на етнички рускиот наталитет, ќе вложеше пари во подобрување на нивната економска состојба. Но, бидејќи таков интерес нема тамошната власт, тие станаа втор запад. Имам пријатели во Русија, редовно ми праќаат рекламен материјал каде што омаловажуван е машкиот словен, а на негово место за замена е ставен муслиман од Кавказот или муслиман со коси очи од Централна Азија.
Ништо не е намерно на западот. Да има такви случаеви, но едно нешто што можеби не знаеш е дека Русија и Украина беа пример за националистички движења. Движења што станаа пример на западот, движења чии членови се во ровови борејќи се против Русија.
Што е до мене, имам еднаква омраза и недопаѓање кон двете страни. Европа е бетер, но Европа нема држава чиј јазик можам да го разберам ако се потрудам. Овие од друга страна се народ што го разбирам, народ што ми е поблизок во многу случаеви. Сите знаеме дека најкрвави се граѓанските војни.
вие не сте десничари, вие сте неолиберали кои мислат дека се десничари. Штом за вас неолиберализмот кој ве гази не е проблем, тогаш вие реално сте едни од нив.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
167
Поени од реакции
144
вие не сте десничари, вие сте неолиберали кои мислат дека се десничари. Штом за вас неолиберализмот кој ве гази не е проблем, тогаш вие реално сте едни од нив.
Оставив реченица каде што буквално пишав дека не ги сакам двете страни. Ова не е ни селективно читање, туку глупост.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.969
Путин финансира структури во ЕУ држави кои имаат потенцијал да прават сериозни системски проблеми во тие држави. Леви, десни, небитно. Во природата на работата е што тие структури се екстремни оти сите други политички опции горе долу се за постојаниот статус кво односно сегашните државни уредувања.
Путин и фармериве ги финансира.

Мјаууу:LOL:

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
167
Поени од реакции
144
Vo Rusija nema levica, nema ni najmal ostatok od komunizmot koj vladeeše 70 godini.

Ima oligarhija, neo liberalizam od najtežok vid. Ima bogataši azdisani i 1405 milioni gragjani koi trpat. Tie se naučeni da trpat. I najmnogu me nerviraat našive koga ke posočat kako ruskiot čovek može da istrpi siromaštija. Fala, ne sakam da sum siromašen i da živeam vo siromašna država zato što nekoj e premnogu bogat i izmisliva vojni za da me drži vo pokornost, zatupenost i siromaštija.
Može slobodno da se kaže deka vo Rusija vladee desničarskiot son, pokorni kontrolirani gragani koji ne smeat glava da krenat.
Što se odnesuva do Čečenite , Tatarite i ostanatite nacionalnosti toa im e ostatok od imperialniot karakter na državata. Isto kako alžirskite arapi vo Francija ili indusite i pakistancite vo GBR. Za očekuvanje e da se pobunat koga ke se namali mokta na centralnata vlast vo Moskva.
Москва можеше многу попаметно (попаметно од моја перспектива) да изигра со другите етникуми, ама не изигра така, направи глупост. Ова кажува само две нешта: a) Москва е неспособна, б) Москва не мисли на сопствениот народ.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.165
Поени од реакции
22.745

Путин има кажано дека не би сакал да се врати Советскиот Сојуз, он е првиот лидер на Русија/СССР кој го омаловажи Ленин и Октомвриската Револуција ја нарече антидржавна, цело време ги возвишува царевите, омилен руски лидер му е Александар Трети, ја возобнови црквата на ниво пред да дојдат комунистите итн итн. Али да, СССР сакал да го врати. :icon_lol:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.969
Путин има кажано дека Советскиот Сојуз е грешка и не би сакал да се врати, он е првиот лидер на Русија/СССР кој го омаловажи Ленин и Октомвриската Револуција ја нарече антидржавна, цело време ги возвишува царевите, омилен руски лидер му е Александар Трети, ја возобнови црквата на ниво пред да дојдат комунистите итн итн. Али да, СССР сакал да го врати. :icon_lol:

Кој бил во Русија знае дека моментално Русија стапот ја боли за Европа.

Ак сакаат ак не сакаат исти курац.

Kajgana Shop

На врв Bottom