Трговците со деца од ЦСР!

ДАЛИ СМЕТАТЕ ДЕКА ВО ЦЕНТРИТЕ ЗА СОЦИЈАЛНА РАБОТА СЕ РАБОТИ ЗАКОНСКИ И СТРУЧНО?

• ДА

Гласови: 1 3,0%
  • НЕ

Гласови: 24 72,7%
  • НЕ ЗНАМ

Гласови: 8 24,2%

• Вкупно гласачи
    33
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
1.522
Ова за ЦСР е јавна тајна, мислите некој ќе превземи одговорност, пфффф,заборавате кај живеете
Јас само во Битола тројца случаеви знам шо децата се доделени под сомнителни околности. Корумпирани се до даска,кој е помоќен кај него одат децата.
Имаше еден случај, Божиновски дробеше на фејсбук за него ама очигледно никој не го есапи.
Не на телевизија, од вселената да држите говор џабе ви е, труло корумпирано општество.
Не е џабе. Нека се собира. Некому му штетат такви вести.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.952
Поени од реакции
8.597
Не е џабе. Нека се собира. Некому му штетат такви вести.
На кого? Зарем не гледаш дека државата се сведе на ниво османлиска каза? Валијата ич цревото не го боли за рајата. Црево му е, двор муе.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.507
Поени од реакции
11.469
Ова за ЦСР е јавна тајна, мислите некој ќе превземи одговорност, пфффф,заборавате кај живеете
Јас само во Битола тројца случаеви знам шо децата се доделени под сомнителни околности. Корумпирани се до даска,кој е помоќен кај него одат децата.
Имаше еден случај, Божиновски дробеше на фејсбук за него ама очигледно никој не го есапи.
Не на телевизија, од вселената да држите говор џабе ви е, труло корумпирано општество.
Така е ќути си тоа е решението а успат и оние што решиле да се позамараат и да разобличат некои ти демотивирај ги и скрши ги пред време(y)

Член од
5 март 2018
Мислења
16.717
Поени од реакции
19.018
Така е ќути си тоа е решението а успат и оние што решиле да се позамараат и да разобличат некои ти демотивирај ги и скрши ги пред време(y)
Па таа е реалноста во нашата држава, јас не можам никој да го демотивирам, дадов само примери кои со свој очи ги имам видено. Во секоја институција е истото

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
Тоа со таткото што си го снимил детето до мајката наркоманка во повраќаници и овие и дале старателство е ништо за разлика од случаевите што можам јас да ги кажам, како што реков и во една друга тема горење гениталии на бебе, намерно горење во камин се со цел старателство, ама и тоа е ништо ако се почне муабет за стари и немоќни што немаат никој, за бездомници, а постојат толку манипулативни суштества што онака површно нема ни казна за паркирање а дома гаси од бебето цигари. И тој е жртва.. Пример.
И на оваа тема секогаш се оди бесно, во афект, агресивно, од старт со осуди и не дека јас бранам некој, го бранам само тој што е вистинската жртва а од препукавања меѓу мајката, таткото и центрите ќе страда најмногу таа. И тоа е детето. Не не бива нас како луѓе и од таа и од оваа страна како сакаш пресметај. Станати сме монструми без душа на кои само материјалните нешта и зло кон другиот им се битни.. Така да, секогаш ќе биде така и полошо со време.

Последно уредено:
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.507
Поени од реакции
11.469
Па таа е реалноста во нашата држава, јас не можам никој да го демотивирам, дадов само примери кои со свој очи ги имам видено. Во секоја институција е истото
И? Подобро е да се разобличат тие лица и да се на тапет на јавноста, по улица со прст да ги покажуваат одколку да се преќути, што викаш ти?

Член од
5 март 2018
Мислења
16.717
Поени од реакции
19.018
И? Подобро е да се разобличат тие лица и да се на тапет на јавноста, по улица со прст да ги покажуваат одколку да се преќути, што викаш ти?
Па ги знаат веќе лицата одамна ама мува не ги лази.
Инаку поддржувам и јас нека се шири муабетот, можи под притисок да се сменат некои работи макар шо во оваа држава се е јасно

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.507
Поени од реакции
11.469
Па ги знаат веќе лицата одамна ама мува не ги лази.
Инаку поддржувам и јас нека се шири муабетот, можи под притисок да се сменат некои работи макар шо во оваа држава се е јасно
Кој тоа ги знае? Еве јас појма немав а предпоставувам многу има такви ко мене

Член од
5 март 2018
Мислења
16.717
Поени од реакции
19.018
Кој тоа ги знае? Еве јас појма немав а предпоставувам многу има такви ко мене
Тој шо треба да ги разреши ги знае, на тоа мислев. Во Битола се од ДУИ напикани сите, од директори до социјални работници.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.507
Поени од реакции
11.469
Тој шо треба да ги разреши ги знае, на тоа мислев. Во Битола се од ДУИ напикани сите, од директори до социјални работници.
Па тоа е многу јасно дека со нив се во шема ама муабетот е за притисок од јавноста барем кај нас само тоа дава резултати и што повеќе привлече внимание тоа поише има шанси барем дел од нив да го јадат
Автоматски споено мислење:

Ама вака со незамарање и со муабети ги знаат ама не ги чепкаат џабе е се ништо не праиме

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.239
Поени од реакции
84.249
Ти смета што Албанците се вработуваат. Веројатно ти смета и што се образуваат.

Ваквите "патриоти" ко тебе само за киднапирање и убивање деца се способни, освен за лаење по интернет.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.486
Поени од реакции
4.324
и смета што Албанците се вработуваат.
Како во мнав? Те молам, сите паметни албанци си отидоа. Останаа само Албанци пиони на дуи, сите рака под рака со мафијата. Ќе ги прочепкаш, ќе видиш се некој исламистички подтонови имаат. Џабе образованието. Такви после ќе ги водат дурмо турс и беса транс. Ќе проверуваат неисправни автобуси, ќе крадат тендери, ќе палат отпад, узирпираат државно земјиште и ќе колаборираат со грци и бугари.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.903
Поени од реакции
10.972
Ako si potparol na DUI togash moras da odrabotis.
Ja go sfativ chovekot deka vo toj sektor se kadri na DUI a site znaeme kolku I koi zakoni vladeat tamu vo poslednite 20+ godini.
I ne shiri nitu imputiraj zborovi koi ne se kazani se so cel da shirish omraza I da navreduvas.
Прво саркастичен беше, и од авион се гледа тоа побогу…
А второ, овие хорор приказни не се од сега, не се ни од вчера! И ова нема врска ни со дуи!
Уште од бивша југославија тие центри се хаус оф хорорс!
Пари, мито, одземање деца, доделување деца, посвојување деца… не е дури ни јавна тајна како функционираат!
На очиглед на сите, така апла!
Ама дека ние очи затвараме на тие теми(па посебно кога не не тангираат лично..) е друг муабет!
А и реално, кој нема свои проблеми денес, па уште и да се замара со такви тешки и болни приказни?

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
Не ти се точни информациите сите се од лдп. и сдсм. тек тук некој вмровец. двајца се само од дуи, едниот го нема веќе дрога ова она..

Kajgana Shop

На врв Bottom