Исчезнати лица

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ова мене ми се врти од сам старт ама ми беше малку глупо да го искоментирам од почит спрема починатиот.
Тоа почит кон починатиот е тешка глупост. Сеедно дали е жив или мртов, ако веќе се пишуваат мислења и претпоставки, добро е да се земат во обзир и вакви работи. Се додека нема финална разрешница, или поинакви докази, ова има повеќе смисла од тоа дека некој убил за 500 евра.

Инаку по логика "почит кон личноста", повеќе има смисла да се воздржиш за жива особа, отколку за починат.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.805
Поени од реакции
19.115
Тоа почит кон починатиот е тешка глупост. Сеедно дали е жив или мртов, ако веќе се пишуваат мислења и претпоставки, добро е да се земат во обзир и вакви работи. Се додека нема финална разрешница, или поинакви докази, ова има повеќе смисла од тоа дека некој убил за 500 евра.

Инаку по логика "почит кон личноста", повеќе има смисла да се воздржиш за жива особа, отколку за починат.
Па во случајот Панче беше претставен како жртва од полицијата, од таа смисла почит мислев.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.074
Поени од реакции
7.162
Го изгледав видеото од србинот. Иако кажува работи што се на место, кажува и бесмислени и контрадикторни работи.

Нешто што ми паѓа на памет во врска со таткото Александар, е да го држат во притвор и тоа во самица само за да не биде 'убиен' или принуден да смени исказ како главен сведок на случајот. Не ме чуди во позадина да има многу поголем монструм од палчо што го нарачал ова убиство.

Член од
7 декември 2023
Мислења
32
Поени од реакции
48
Ова мене ми се врти од сам старт ама ми беше малку глупо да го искоментирам од почит спрема починатиот.
токму така, тој си и бил во тоа друштво на диви копачи на злато артефакти и сигурно е како Миленко шо вели, му рекле дека кај некој негов имот ли да ја кријат, овој одбил и бум
Автоматски споено мислење:

Го изгледав видеото од србинот. Иако кажува работи што се на место, кажува и бесмислени и контрадикторни работи.

Нешто што ми паѓа на памет во врска со таткото Александар, е да го држат во притвор и тоа во самица само за да не биде 'убиен' или принуден да смени исказ како главен сведок на случајот. Не ме чуди во позадина да има многу поголем монструм од палчо што го нарачал ова убиство.
го чуваат со избричена глава и свиткана кичма?

Последно уредено:
Член од
27 септември 2010
Мислења
5.074
Поени од реакции
7.162
го чуваат со избричена глава и свиткана кичма?
Тој со избричена глава не е он. Новинарите и така се дно, па го згрешија идентитетот кога се обратија на друга личност.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
На таткото му е пекол секако.

Ако е виновен, тогаш ќе мора да живее со таа тежина на душата цел живот, дека си го однел детето во смрт.

Ако не е виновен, тогаш е двојна голгота за него, ем му го убиле детето, ем го фрлиле во затвор и му го убиле ликот за навек.

Како и да е, човечки е да веруваме дека човекот е невин и дека ќе се докаже тоа. Ѓубрето што побегна барем една работа во животот нека направи како што треба, нека ја каже вистината на крајот за да си најде некаков мир и мајката и фамилијата, колку што може со оглед на околностите.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.956
Поени од реакции
11.210
Јас не би се изненадил и Панче да требало да е дел од екипата за киднапирање, па му „проработела совеста“ и го решиле по кратка постапка за да не ги издаде.
делува така, тоа со златото на Александар, 500 евра, или пак за колата ми нема смисла.
Ај вака да ви кажам како велешанец…
Да го земеш Панче Жежев (госпожо каква фриЖура шакате!?) и да го ставиш во било кој план/организација за крадење на смоки у супермаркет… нема смисла! Логика нула!
Човекот си беше таков каков што беше(со должна почит), ама последен човек со кој би сакале да организирате криминал!
За киднапирања и убиства тоа е веќе Марвел левел фантастика!

И далеку е од тоа што Код или некој други медиуми(посебно српски), го направија Индијана Џонс!
…човекот едноставно(како и секој фризер) беше полн со приказни…
Скромен, плашлив, поштен!
Да го знаевте, немаше на прошетка до Водно да се нафатите со него, не па злато да барате..

Затоа мене ми немаат логика теориите дека бил дел од нивната група, или дел од планот.
Исто не ми се верува дека било кога злато барал со Палчо!
Евентуално на некоја таква комитска вечера ако седеле и “името не го давале”…

Ама ај, ќе испадне на виделина што и како било…

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.549
Поени од реакции
4.347
Ај вака да ви кажам како велешанец…
Да го земеш Панче Жежев (госпожо каква фриЖура шакате!?) и да го ставиш во било кој план/организација за крадење на смоки у супермаркет… нема смисла! Логика нула!
Човекот си беше таков каков што беше(со должна почит), ама последен човек со кој би сакале да организирате криминал!
За киднапирања и убиства тоа е веќе Марвел левел фантастика!

И далеку е од тоа што Код или некој други медиуми(посебно српски), го направија Индијана Џонс!
…човекот едноставно(како и секој фризер) беше полн со приказни…
Скромен, плашлив, поштен!
Да го знаевте, немаше на прошетка до Водно да се нафатите со него, не па злато да барате..

Затоа мене ми немаат логика теориите дека бил дел од нивната група, или дел од планот.
Исто не ми се верува дека било кога злато барал со Палчо!
Евентуално на некоја таква комитска вечера ако седеле и “името не го давале”…

Ама ај, ќе испадне на виделина што и како било…
Pa dobro de ne prifatil covekot i zatoa e koknat.. Bas deka sedele na takva komitska vecera i Palco gi vrbuval site ama frizerov ne sakal i ne bil takov so ispien mozok ko ostanative 3ca.. zatoa i e ubien, bidejki ke gi posocel koga ke doznael deka e kidnapirana Vanja..

Член од
14 август 2018
Мислења
4.956
Поени од реакции
11.210
Pa dobro de ne prifatil covekot i zatoa e koknat.. Bas deka sedele na takva komitska vecera i Palco gi vrbuval site ama frizerov ne sakal i ne bil takov so ispien mozok ko ostanative 3ca.. zatoa i e ubien, bidejki ke gi posocel koga ke doznael deka e kidnapirana Vanja..
Човек. Тука е сета нелогичност!
Ако веќе планираш нешто, и ти требаат луѓе, Панче Жежев треба да ти биде последен човек на светов!
Не е за зафркавање, ама чисто да ти доловам… попрво Мистер Бин би го земал да ми биде соучесник!

А настрана што (лично) не верувам да биле блиски со Палчо!
Тука малку медиумите засраа… ги претставија како најдобри другари “трагачи на злато”, “авантуристи” и што ти не!

Веројатно реалноста е друга.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.713
Ако веќе планираш нешто, и ти требаат луѓе, Панче Жежев треба да ти биде последен човек на светов!
Не е за зафркавање, ама чисто да ти доловам… попрво Мистер Бин би го земал да ми биде соучесник!

Тука малку медиумите засраа… ги претставија како најдобри другари “трагачи на злато”, “авантуристи” и што ти не!

сеа и каратистот на мравка не газел па е осомничен. У главном сите се такви освен палчо од групава. Сеа ние можеме да збориме за некого врз тоа каков впечаток ни оставил, но има и друга страна на паричката.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.549
Поени од реакции
4.347

Pa palco moze ne znael deka e takov se dodeka ne gi sobral da gi vrbuva.. otkako videl deka frizerov e tvrd orev odlucil da go ubijat..

Член од
14 август 2018
Мислења
4.956
Поени од реакции
11.210
сеа и каратистот на мравка не газел па е осомничен. У главном сите се такви освен палчо од групава. Сеа ние можеме да збориме за некого врз тоа каков впечаток ни оставил, но има и друга страна на паричката.
И тоа држи вода…
Само што во случајов, Панче е жртва, а не криминалец!
Второ, некако ама ич не ми се верува дека Палчо пробал да го врбува Жежев! Едноставно нема логика! Таков човек само терет ќе ти биде во било кој план.
Автоматски споено мислење:

Pa palco moze ne znael deka e takov se dodeka ne gi sobral da gi vrbuva.. otkako videl deka frizerov e tvrd orev odlucil da go ubijat..
Така де..!
Јас планирам тежок криминал, и за тоа ги собирам првите тројца што ќе ги видам во кафана… по можност едниот да биде 74 годишен полу-подвижен женски фризер!
Бтв, откако ќе им го кажам планот, ќе мислам што ќе биде ако некој одбие… па успат и уште едно убиство ќе направам…?!?

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Повторно ќе кажам, ако информациите на србинот се точни дека ја прашал како се вика пред да пука тогаш не биле 100% сигурни дали е она, т.е. на Палевски му требало сигурна потврда.
Плачо најиинформиранио чоекво земјава да не знае дека е таа живеела во неговата зграда,а и мози сумљал во овие тројцата да не ја згрешија оти тој отпосле се приклуци и не ја виде на фаца ,.

Палчо незнам и тој н со дрога беше мислеше на 60 год ќе ја земи власта и ќе му врати на сите ,,
Ако се сеќавате во секоја емисија викаше
Не се палшете и мне е ми е првпат да бидите излажани или нешто така демек заедно сме сите во ова
ќе видат тие које палчо палевески клисари аатлантисти фанаријоти

Член од
11 декември 2023
Мислења
31
Поени од реакции
37

Kој е со него во колата негова на бензиска пумпа Лукоил во Велес на денот на неговото исчезнување ( ова се според видеото од србинот зборам) заматен е ликот на човекот што е со него фатен на камера во Велес на бензиската Лукоил. Може не е Палчо, што мислите вие? Некој сосема друг соучесник?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.956
Поени од реакции
11.210
Kој е со него во колата негова на бензиска пумпа Лукоил во Велес на денот на неговото исчезнување ( ова се според видеото од србинот зборам) заматен е ликот на човекот што е со него фатен на камера во Велес на бензиската Лукоил. Може не е Палчо, што мислите вие? Некој сосема друг соучесник?
Нема што да мислам… едноставно не знам.
:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom