Исчезнати лица

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Сериозно некој му верува на србинот?
Удбаши србски ги извршија убиствата, оној србски четник што два часа чита памфлет од удба ништо чудно да имал некоја релација со палчо.
И ова не го пишувам да бранам министер, или не дај боже бугараши како лубчо или оној у бигорски партениј.
Двете групи ги сметам за диво месо.
Се се само не македонци.
Тешко е за верување и тоа на србинот и тоа на мувлосаниот северномакедонски кривично-правен систем. Верзијата на србинот е само пологична од таа на мвровмро.

Иако целиот овој настан е толку бизарен, што веќе може и нема поента да се бара било каква логика.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.320
Поени од реакции
18.402
А кој фактор си ти па тебе одговор да ти се даде? А и да ти дадат одговор, пак ќе речете со другарчињата од погоре: јас не им верувам. Затоа поарно продолжете со неверување, затворете се во некое дувло и таму креирајте теории. Патем, може да си го пуштите A Beautiful Mind, може човекот многу да ви помогне за теориите.
On mozhe ne e faktor, ama javnosta i te kako e faktor u vakov slucaj. Jaka prica vozite, teorii na zagovor. Bozhem praime muabet za vonzemljani ili piramidite na milenko tuka.
Ne, praime muabet za sudstvoto i policijata u drzavata koja site mnogu dobro ja znaeme.

Da ne se dignese dzeva, ni istraga ni butur kje videvme. I sea navodno nemalo potreba da znaeme. Epa neka soberat 3ca random od ulica, neka gi osudat i ete resen problem. I taka za sekoj slucaj. Nema potreba javnosta da se zamara so vakvi raboti, oni se za da rmbaat i plakjaat danok.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Кои снимки ги донел таткото во МВР? Од кај му пристап до камери на таткото освен ако не е снимка од прозор со мобилен негов?
Снимки од камери од објекти/дуќани кои фаќаат дел од коловозот каде поминале возилата. Очаен татко доволно имотен да им понуди доволно пари на дуќанџиите за да му дадат снимки кои можеби би му помогнале да ја најде ќерка си.

Апсолутно можна верзија на настаните, ништо помалку поневеројатна од таа на удбашкиот нужник од институција чиј соработник бил/е моменталниот бегалец и главен осомничен.
Автоматски споено мислење:

Незнаев дека така лесно физичко лице може да дојде до видео снимки од правни субјекти а полиција неможе.
Полиција може се, прашање е колку сака да се ангажира.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.714
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.562
Поени од реакции
11.562
У видеово на крај вика дека шоферот го сомничеле како организатор планер и егзекутор. А нели палчо беше?
Па има шанси, еве ти да знаеш некој дека убил дете и го бараат би го пренел ли до некаде?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.714
Па има шанси, еве ти да знаеш некој дека убил дете и го бараат би го пренел ли до некаде?
муабетот е нелогичен, дали таа греши што збори или ние сеа дознаваме за ова. Пошто сите го криват Палчо за убиствава, сеа слушам друго за шоферот. Ваљда таа ги помешала лончињата.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.157
Поени од реакции
9.844
Тешко е за верување и тоа на србинот и тоа на мувлосаниот северномакедонски кривично-правен систем. Верзијата на србинот е само пологична од таа на мвровмро.

Иако целиот овој настан е толку бизарен, што веќе може и нема поента да се бара било каква логика.
Верзијата на србинот е одвлекување на внимание и погрешна претпоставка. Каде е пиштолот со кој е пукано во Вања? Наводно два пиштоли ќе се вештачат. Каде се пронајдени баш два пиштоли? Куршумот односно чаурата од кој пиштол е? Марка? Изглед? Или само ќе се шпекулира. Нема никогаш да го покажат тоа затоа што се уште не е пронајден убиецот. Ќе се шпекулира и одолговлекува за да се заташка се и да се заборави.

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.125
Поени од реакции
11.655
Muabetot e deka nema vrska so slucajot, a ne deka videl pa ne kazal. Bar ja taka gi svakjam. Mene me mi deluva na covek so bi prael neso vakvo, za razlika od palco i drugite dvajca.
Istoto e i za tatkoto, go drzat vo pritvor a prvicnata verzija na nastanite 1000 posto ne e tocna.
Како тоа не е учесник и нема врска со случајот? Значи од МВР будали се што го приведоа? Другите 2 будали се што признале, сега магично овај бил Мајка Тереза пошто бил каратиста, а останатите двајца се абдали?

По таа логика ако одиме утре за Палчо ќе кажеме дека не е учесник и го местат, дека кој знае што кријат и кој знае кои други лица се замешани - а ликот ладно Турција пребегна.

Зошто Палчо би бил учесник? Види шо фин господин, се бави со бизнис, си има партија со која се бори против неправдите на овие што се на власт и крадат, не ми се верува просто како може една таква личност да е извршител или пак нешто да знаел, најмалку да организирал. Види колку смирено си го тера последниот поткаст, нема шанси така смирен човек да убил некого.
Го местат службите.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.157
Поени од реакции
9.844
Зошто Палчо би бил учесник? Види шо фин господин, се бави со бизнис, си има партија со која се бори против неправдите на овие што се на власт и крадат, не ми се верува просто како може една таква личност да е извршител или пак нешто да знаел, најмалку да организирал.
И замисли можеби баш неговиот пиштол е најден и можеби баш двата пиштоли се негови? Кој не би знаел да очисти и сокрие пиштол после убиство? Дали некој од вас си ги поставува тие прашања?
Screenshot_2024-01-08-20-33-09-90_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Член од
24 март 2023
Мислења
78
Поени од реакции
164
У видеово на крај вика дека шоферот го сомничеле како организатор планер и егзекутор. А нели палчо беше?

Во видеото вика дека шоферот е во притвор кој го однел Палчо до Турција, кој (Палчо) е организатор и главен осомничен. Значи се мисли за Палчо не за шоферот.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.985
Поени од реакции
37.267
On mozhe ne e faktor, ama javnosta i te kako e faktor u vakov slucaj. Jaka prica vozite, teorii na zagovor. Bozhem praime muabet za vonzemljani ili piramidite na milenko tuka.
Ne, praime muabet za sudstvoto i policijata u drzavata koja site mnogu dobro ja znaeme.

Da ne se dignese dzeva, ni istraga ni butur kje videvme. I sea navodno nemalo potreba da znaeme. Epa neka soberat 3ca random od ulica, neka gi osudat i ete resen problem. I taka za sekoj slucaj. Nema potreba javnosta da se zamara so vakvi raboti, oni se za da rmbaat i plakjaat danok.
Ама врз база на што го правите муабетот: врз база на рекла-казала муабети. „Јас слушнав, од сигурни извори...“. Вториот пат кога ја заклучив темата истиот лик кој сега го браниш тврдеше од „сигурни извори“ дека добил „информација од прва рака“ дека каратистот од Велес умрел во затвор од што многу го тепале. Бетер од тетки на селска чешма сте. Перси!

Јавноста ќе знае тогаш кога ќе треба да знае, а не кога вие ќе сакате, не знам што ви е толку тешко да го сфатите тоа. Никој не го брани ни Обиџуко ни никого, иако и тоа ви е тешко да го сфатите па ете другар ти вели дека сум имал партиска книшка од СДСМ. :pos: Само кога би знаел колку е далеку од вистината... Тоа е тој ограничен мозок на тие кои коментираат рекла-казала муабети: или е црно или е бело, сиво нема, не постои.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.562
Поени од реакции
11.562
Ама врз база на што го правите муабетот: врз база на рекла-казала муабети. „Јас слушнав, од сигурни извори...“. Вториот пат кога ја заклучив темата истиот лик кој сега го браниш тврдеше од „сигурни извори“ дека добил „информација од прва рака“ дека каратистот од Велес умрел во затвор од што многу го тепале. Бетер од тетки на селска чешма сте. Перси!

Јавноста ќе знае тогаш кога ќе треба да знае, а не кога вие ќе сакате, не знам што ви е толку тешко да го сфатите тоа. Никој не го брани ни Обиџуко ни никого, иако и тоа ви е тешко да го сфатите па ете другар ти вели дека сум имал партиска книшка од СДСМ. :pos: Само кога би знаел колку е далеку од вистината... Тоа е тој ограничен мозок на тие кои коментираат рекла-казала муабети: или е црно или е бело, сиво нема, не постои.
Мора да се продолжи со притисок иначе на тоа ке остане
Дали сте размислувале нова тема да се отвори за случанов со оглед на тоа што темава е за исчезнати лица и е со тендиција пак да ја затворите?

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
се слозуем дека секој треба дасе и ја гледа брка својата работа ама нешто кога излегува од рамките на нормалата .луѓето е логично да си поставууваат прашања и се сомневат има страв диструбција на мирот и некој настан и ја нарушуваат убавата хармонија на опшеството во кој живееме,шо вика во филмо на тетовирање добар глас надалеку се слуша. sta bi reko benjamin franklin 100 dolareco 'It is the first responsibility of every citizen to question authority.'

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom