UEFA Champions League - Season 2023/24

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.719
Поени од реакции
43.767
Во моментов, Италија и Германија ги добиваат 2те места.

Ова е од вчера сабајле мислам. Моментално сигурно има некои минимални измени со оглед на тоа што имаше ЛЕ и ЛК сношти. Ако е оваа табела релевантна, тогаш Англија и Германија се скоро изедначени сега. (сортирајте ги според поени во 2023/24)

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.323
Поени од реакции
5.361
Бреј Србија дно пробила годинава, ние сме собрале повеќе од нив.

Ме чудеше која е втората екипа од Шпанија која испаднала послем Севиља, на ниедна не ми текнуваше. Искочи Осасуна, не сум знаел дека ја дисквалификувале. Затоа заостануваат по поени.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.719
Поени од реакции
43.767

Ме чудеше која е втората екипа од Шпанија која испаднала послем Севиља, на ниедна не ми текнуваше. Искочи Осасуна, не сум знаел дека ја дисквалификувале. Затоа заостануваат по поени.
Излезе Бетис од ЛЕ вчера, ама се префрлија во ЛК.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.378
Поени од реакции
1.694

Не ја избација, испадна од Клуб Бриж во квалификациите.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Ова е од вчера сабајле мислам. Моментално сигурно има некои минимални измени со оглед на тоа што имаше ЛЕ и ЛК сношти. Ако е оваа табела релевантна, тогаш Англија и Германија се скоро изедначени сега. (сортирајте ги според поени во 2023/24)
Оваа би требало да е

Мислам дека Шпанија 99% ќе биде меѓу првите две. Барем 2/4 во ЛШ ќе стигнат до 1/4 финале а што да не и повеќе. Виљареал со малце среќа можат да стигнат да стигнат до 1/4 финале во ЛЕ исто, мислам ова би било доволно за топ 2.

Италија има одлична шанса, ама од друга страна сите преставници во ЛШ им се во втор шешир. Ако некако 2 екипи стигнат до 1/4 финале, со добра шанса за тоа се и Аталанта/Милан/Рома, каде ете, 2/3 да влезат во 1/4 финале минимум ќе донесе поени. Плус да не се заборави и Фиорентина во КЛ каде може далеку да стигнат.

Германциве се мистерија, очекувано е Баерн да стигне далеку, ама за тоа дали ќе бидат топ 2 ќе зависи од сите останати екипи. Ако Баер стигне далеку во ЛЕ имаат шанса..

Англија вака лошо почна, ама ако Сити и Ливерпул стигнат до финале на ЛШ/ЛЕ пак би можеле да се топ 2.

Не знам, ќе биде ова забавно до крај, мене лично ќе ми е ептен интересно да го следам овој аспект.

А воедно и да се каже ако Шпанија добие плус место, тогаш 99% Жирона ќе ја гледаме догодина :vozbud: (не дека и вака немаат добра шанса, ама да паднат од 1 на 6 место ќе треба сериозно лош втор дел)

едит: А да, викаш твојава е апдејтирана, што држи вода, УЕФА знаат официјалната табела да ја апдејтираат подоцна

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.853
Поени од реакции
6.606
Глупост е ова со петово место од некои лиги да носи ЛШ, боље нека има плеј оф од пето пласирани од Италија Шпанија Германија и Шпанија па нека игра подобриот.

Или па ја би направил победникот од купот, пример куп на Италија да игра ЛШ уместо пето место. Ако веќе има преку лига тогаш финалистот и така даље.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.378
Поени од реакции
1.694
Да да, оти немаат конкуренција Монако и Лил му собраа титула
И Монтпеље.
Немора секоја година да освојува веќе се најтрофеен клуб у Франција.
Битно од Патетико се поуспешни.:LOL:
Чоло наркоманот никад нема да освои ЛШ.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.495
Поени од реакции
18.756
И Монтпеље.
Немора секоја година да освојува веќе се најтрофеен клуб у Франција.
Битно од Патетико се поуспешни.:LOL:
Чоло наркоманот никад нема да освои ЛШ.
Добро оти ПСЖ лани освоија ЛШ

Член од
5 март 2018
Мислења
16.495
Поени од реакции
18.756
И ПСЖ ќе освои а Патетико ќе остане мало локално клубче од Мадрид. Ти земи обеси за некој лустер едно време за Челзи навиваше.
Ти уште навиваш за Челзи, два лустери не ти бегаат за бесење

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom