Македонски Телеком дава само еден тип на Андроид рисивер од само еден производител, без хард диск, а планот им е така да продолжат и од јануари 2024 па понатаму.Налетав на флаер за упатство на Македонски за андроид бокс но никаде нежожам да најдам таква понуда.
Флаерот е од 06.2022 година за MagentaTv box t.e. MagentaTv One како што најдов по германски телеком, а од скоро ја има оваа опција во Црна Гора.
Линкови од уредот воедно се нуди и усб варијанта со назив MagentaTv Stuck како помобилна верзија во Германија.
Има некој инфо за ова, мене ми е потребна безжична опција а не ми се ризикува со Мтел, веќе имам Магента пакет.
Од каде го најде флаерот?Налетав на флаер за упатство на Македонски за андроид бокс но никаде нежожам да најдам таква понуда.
Флаерот е од 06.2022 година за MagentaTv box t.e. MagentaTv One како што најдов по германски телеком, а од скоро ја има оваа опција во Црна Гора.
Линкови од уредот воедно се нуди и усб варијанта со назив MagentaTv Stuck како помобилна верзија во Германија.
Има некој инфо за ова, мене ми е потребна безжична опција а не ми се ризикува со Мтел, веќе имам Магента пакет.
Да, ова што го постави @dulemk e нова понуда што треба тек нареднава година да го пуштат за користење. Истот го имаат црногорскиот Телеком.Мислим мешате баби и жаби. Ова што го најавувате е нешто ново. А андроидче телеком има од поодамна, како додатен уред одеше ама мислам ги немаше сите канали и беше поскапа варијанта. Јас зедов трет приемник и плаќам 100 ден месечно. Се мислев да земам поради тоа што беше флексибилно, на wifi, но се предомислив и зедов обичен уред
Sent from my phone using Tapatalk
Универзалното упатство за поврзување на рутерот и рисиверот доаѓа со секој нов рутер Техниколор FGA2233 и FGA2235 од ноември 2022 кога Македонски Телеком почна да ги дава на користење тие два нови рутера. Кристално исти се и двата рутера, со разликата што вториот рутер доаѓа со малку понов фабрички софтвер и лозинката се сочинува од 20 (ДВАЕСЕТ) броеви, додека кај првиот лозинката се сочинува од комбинација од 20 (ДВАЕСЕТ) букви и броеви. Со каков софтвер доаѓа рутерот е неважно бидејќи после првото вклучување и проработување на рутерот, истиот веднаш ја повлекува најновата верзија на софтверот од централата на Македонски Телеком, го инсталира софтверот и потоа се рестартира.Од каде го најде флаерот?
Овој рутер е сличен на изглед со Speedport plus кој јас го имам.На корисниците на бакарната телекомуникациска мрежа на Македонски Телеком најверојатно ќе им ја даваат оваа нова играчка: Arcadyan VRV9518 BA-2C, како што слушнав веќе е пристигнат во Македонски Телеком, но најверојатно од јануари 2024 па понатаму ќе го даваат на користење.
https://www.hrvatskitelekom.hr/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=15558&rType=2
Можеби ќе им го даваат на сите корисници кои се поврзани преку бакарната телекомуникациска мрежа на Македонски Телеком, но претпоставувам дека само на тие кои имаат техничка можност за VDSL линија ќе им го даваат Андроид рисиверот.
Тој MagentaTV е оперативен систем Android TV верзија 11.Го менував рутерот со тој на сликата, и ни го дале флаерот техничарите, не бев дома да ги прашам.
Знам за опцијата за викендаши со веќе стар андроид бокс од 2 гб рам..
![]()
Македонски Телеком – Најдобрата мрежа во Македонијa
Светот на MaxTV достапен насекаде. Сега и преку Android TV box.www.telekom.mk
5200 е изгледа само уредот за магента без дополнитрлни трошпци.
Ми седи не атрактивна понудава со стар уред кој ќе кочи цело време и во иднина и подршка за апликации може да нема...
За "викендашкиов" уред KAON KSTB6077
2 гига рам, андроид 8, тоа се red flags..
верувам и процесорот е многу слаб, а и wifi-то дискутабилно е.
Технички податоци
o Chipset: BCM7268 (15 K DMIPS, quad core, 1 MB L2 cache)
o GPU: Octa Core OpenGL ES3.1 3D GPU
o Меморија:
• RAM: 2 GBDDR4
• FLASH: 8 GBeMMC
o Поврзување:
• WiFi 802.11ac 2x2 dual band
• Bluetooth 4.1 LE
o Влез/Излез
• 1 x USB 2.0 (A type)
• 1 x ANT In
• 1 x HDMI 2.0a with HDCP 2.2
• 1 x S/PDIF (Optical)
• 1 x RJ45 (10/100 Mbps fast Ethernet)
• 1 x DC 12 V Power
o Оперативен систем: Android TV 8.0 (Oreo)
Нешто се шушкаше за околу нова но изгледа ќе почекаме за ова со MagentaTv.
А реално што ќе снимаш? Сега скоро све има на интернет, дури и нашиве македонски тв канали сега ги ставаат на интернет емисиите. Филмови и серии ќе гледаш преку апликација HBO Max, Netflix, Gley a и ќе си симнеш од торент.најдов некој линк, во првиот пост.
Има наводно 2 ревизии. едната е со 32 гб простор андроид 12 и wifi6.
кога и ако дојде ќе видиме, можеби до тогаш ќе има 5 ревизија....
и ова наводно има 50 часа снимање., подолу има споребда на линков
Ги нема сите канали таму, еве имаше уметничко лизгање на Еуроспорт во саботата, но заборавив да го снимам, а го нема во тв тека за враќање. И многу други канали ги нема, па мора да се снимаат, како АХН, Спортклуб, Нова С итн.А реално што ќе снимаш? Сега скоро све има на интернет, дури и нашиве македонски тв канали сега ги ставаат на интернет емисиите. Филмови и серии ќе гледаш преку апликација HBO Max, Netflix, Gley a и ќе си симнеш од торент.
МаxTV има ТВ Тека со Arena Sport неколку тв канали, со неколку филмски тв канали. Можеби снимки во тв тека не додаваат редовно ама горе доле програмата може да се гледа одложено со помош на ТВ Теката.
Се надевам ќе има ТВ Тека на Magenta TV.
За спорт снимање признавам во право си.Ги нема сите канали таму, еве имаше уметничко лизгање на Еуроспорт во саботата, но заборавив да го снимам, а го нема во тв тека за враќање. И многу други канали ги нема, па мора да се снимаат, како АХН, Спортклуб, Нова С итн.
Хрватите ја користат верзија 2 и кај нив е 2GB RAM, 16 GB простор, Android 10.најдов некој линк, во првиот пост.
Има наводно 2 ревизии. едната е со 32 гб простор андроид 12 и wifi6.
кога и ако дојде ќе видиме, можеби до тогаш ќе има 5 ревизија....
и ова наводно има 50 часа снимање., подолу има споребда на линков