Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Местенките се дел во фудбалот од почетокот али во последно време се многу зачестени. Добро го кажа примерот со Данска и Шведска кога сите знаевме дека ке биде 2-2. Може сеа за сеа, против Интер нема докази али ке се повторам, и за Јуве немаше докази па по многу години се најдоа. А за Манчини како индивидуа - вршител на измама, мора Интер да одговара зашто во тоа време тој им беше координатор на играта на теренот, местото на кое се дава голови и се случува фудбалот.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.853
Поени од реакции
50.248
Има разлика од тренер до играч,тренерот ја крои и да поставува играта,негоивите надлежности моќ се големи, нејсе мање битно, затоа и реков “снимка со јасна содржина’’, снимката(доколку постои) не е чуена сеуште и не знаеме што има на неа, ако на неа има јасно посочени имиња на нарачатели нема само Манчини да го јаде...
Во некој хипотетички случај на местење посигурно е управта да сака да мести место тренерот Манчини во случајов да си земе работа во свои раце.
Значи само таа евентуална снимка може да ја реши ситуацијава.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Местенките се дел во фудбалот од почетокот али во последно време се многу зачестени. Добро го кажа примерот со Данска и Шведска кога сите знаевме дека ке биде 2-2. Може сеа за сеа, против Интер нема докази али ке се повторам, и за Јуве немаше докази па по многу години се најдоа. А за Манчини како индивидуа - вршител на измама, мора Интер да одговара зашто во тоа време тој им беше координатор на играта на теренот, местото на кое се дава голови и се случува фудбалот.
Мечот Данска - Шведка го спомнуваме

а) затоа што беше сомнителен
б) заврши со очекуваниот резултат
в) очигледно голманот на данска им подари гол на швеѓаните

Има зошто да се сомневаме во овој меч, во мечевите како Рома - Лацио, Реџина - Милан итн... сите си имаа сомнителни моменти и завршија како што требаше да завршат.

Сега, ќе зборуваме со факти или и понатаму ќе млатиме празна слама?

Што е сомнително во мечот Интер - Сиена? Кажи ми еден спорен или нерегуларен момент кој остава сомнеж во поглед на крајниот резултат?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.092
Поени од реакции
45.987
Aли го гледаш ти смешното обвинување, зошто играч со богата пенал - историја шутира пенал, и зашто повреден играч не игра, тие факти ние обичните смртници ги изнесуваме, а камоли тим со 1000 адвокати, а истите тие смешни обвинувања следат по таа фамозна снимка која никој не ја знае, башка што по Калчополи луѓето во Италија ни пантомима не користат за вакви дешавки .

Реков, ако сака нека дрка Манчини со Моџи на телефон, потребно е докажување на терен дека Интер намерно манипулирал со резултатите, за цел клуб да биде казнет, доволно е на суд играчите тоа да го демантираат и воала, крај на приказната .

п.с. Интервенција имаше УЕФА во една ситуација во Финска, ситуацијата беше таква што поранешен тренер на еден фински клуб со докази бил обвинет и осуден за виновен дека местел натпревари на својот клуб, заработи условна затворска казна и му беше забранета понатамошна работа како тренер, но клубот не доби никаква казна, а директна арбитража во ситуацијава имаше УЕФА .

п.м.с. Па и да е вистина бе :D, намерно да губеле, го направија првенството поинтересно, зголемија гледаност, сите очи беа вперени во последното коло, па тука идат спонзори нови, пукање сеир, надеж за ситење на хејтерите, а вака со доминација тапа, кој ти глеа Калчо во една таква ситуација .

Што ти прави недостаток на инспирација . . .

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Prethodno postirav i na fan club Juventus deka na natpisite na goal.com ne veruvam ni 1% no da gi svrtime rabotite od poinakov agol. Ako ima makar i gram vistina vo toa, mislam deka italijanskiot fudbal ne bi mozel da prezivee uste eden skandal od tipot na Calciopolli i deka toa bi bilo pogubno za Calcioto. Jas licno koga se sluci toa bev premnogu isfrustriran i kazav deka so dusa ke go cekam denot koga na Inter ke mu se sluci nesto slicno. No od segasna perspektiva poveke sakam Juve so priroden tek na rabotite da si go povrati mestoto koe mu pripagja vo italijanskiot fudbal. Bidejki Calcioto e i prva liga koja ja sledam od stranskite( poveke od 17 god. nz) privrzan sum kon nego i ne bi mozel da gledam kako povtorno propagja i gubi kvalitet poradi nekoj skandal. Koga ke mi tekne samo kolku bese silno italijanskoto prvenstvo vo tekot na devedesetite godini. Vo site tri evropski kupa (CL, UEFA, CWC) bukvalno vladeeja italijanski ekipi a sega e daleku toa. Ama se nadevam deka ke si dojdat rabotite na svoe mesto i povtorno Calcioto ke go povrati izgubeniot sjaj.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.931
Поени од реакции
8.810
1. Ти текнува на мечот Рома - Лацио пред некоја година ? Реми предвидено 2 кола пред истиот меч да биде одиграм, коефициент во кладилница 1.20, натпревар без ниедна шанса и тн и тн, обвинувања 10000, пресуда контра двата клуба немаше .
Оваа ситуација, меч со Сиена во кои гостите дадоа гол од две прилики, Интер имаа 100 но Манингер одлично бранеше, во никој случај не може некој да докаже тука дека Интер ремизирале намерно 2-2 и дека намерно го гаѓале Манингер во раце, нозе, торзо и слично за да не постигнат победоносен гол .

2. За пеналот, кариерата на Матераци реков што дава, 15 гола за две сезони во Перуџа поради тоа што беше ставен за прв изведувач од белата точка, во Интер во ерата на Купер беше замена за Виери од белата точка, и изведуваше слободни удари ( даде неколку гола ) . Веќе спомнав и за финалето од СП, така да за играч кој има богата историја за изведувањето на пенали не можеш да кажеш дека е само симболика во ситуацијва, со ваква историја и во една таква ситуација кога не игра Ибра нема нелогичност што он го шутираше пеналот, убаво рече StiX на темата за Интер, Круз, најдобриот изведувач на пенали во историјата рекол, ја 100 посто го давам, нека шутира Матераци осеќам ке утне . . . . не иде муабетов, обвинувањето како обвинување со 100 аргументи може да биде побиено .

п.с. Ако веќе постоеле такви телефонски разговори, зашто сега излегуваат на виделина, и зашто весникот лаже дека обвинителството имало покренато истрага и трето, за разговориве, дури и да постојат, треба да се докаже дека Интер со Сиена намерно ремизирале 2-2, со видео снимки и докази што во ситуацијава е невозможно, исто така треба да се докаже дека Ибра не бил повреден, иако цел Свет се увери во спортивното на ЕП кога по истото замина и на операција.
Кога истово ке биде докажано, тогаш и Интер ке бидат казнети, а Манчини може да дрка заедно со Моџи ако сака на телефон, тука ке следува индивидуална казна, како со многу играчи кои на свои пријатели давале препораки за тип, клубовите не биле казнувани, играчите јаделе дебели суспензии, затоа го спомнав тој правен аспект, имало многу вакви ситуации и сите биле решавани на ист начин :smir: .
на овој меч уште во првата мин. масини испаѓа сам очи во очи со голманот и промашува цел гол од авион се виде наместена утакмица а докази нема и си останува тоа за тоа:helou:

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.553
Поени од реакции
1.548
џабе се препуцавате, Обвинителството на Милано демантираше дека има било каква истрага и дека било кој дал такви изјави дека Интер местел. против весникот Ил Џорнале ќе биде покрената кривична пријава за клевета, исто и за новинарот кој патем веќе еднаш и бил казнувам, во 2006 исто за клеветење но на друга тема.

иначе, целиов настан мора новинарот да го има видено на некоја шпанска сапуница, оти едноставно е бизарен и крајно смешен.

The report claims the Nerazzurri, who eventually won the title on the last day of the season, drew and lost games in order to increase gambling odds regarding last season's Scudetto race.
пишува дека од 24то коло се до предпоследно намерно губеле за Рома да ги стигне LMAOOOO:pos2:

The report also highlights a number of different incidents during games and alleges that Zlatan Ibrahimovic's return from injury was postponed on purpose.
изглеа заборавиле дека Ибра повредата ја влечеше и на ЕУРО ’08 :tapp:

најсмешно е следново:

In addition, there are claims that Julio Cruz was told to leave the penalty in the penultimate game of the season against Siena to Marco Materazzi who missed, and the game ended 2-2. This meant the gap between Inter and Roma on the final day of the season was just one point.
едноставно Круз е толку добар изведувач на пенали, што и да сака неможе да утне, па Матераци морал место него да шутира за да утне :tapp:

пс. утката ја има на јутјубе, забележете како само се караат кој да шутира, Круз збесна!

Roma it is believed are also under investigation for what occurred in their final game when it looked like they blatantly threw the game in what was believed to have been a pre game deal with Catania that saw the Sicily based team avoid relegation.
лол и Рома губела намерно. џабе Интер губел за да биде стигнат коа другиве не сакале да го стигнат :pos2:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Се е ОК, така нешто и беше за очекување. Весникот (читај Берлускони) ќе плати нешто ситно како казна, целта е постигната, Интер само што си ја врати предноста пак внесоа нервози од страна. Минатата недела беше “скандалот во соблекувалната“, иднава којзнае што ќе биде.

Имаш ли линк од изворот пошто на ѓубриња.ком не можам ништо да најдам?

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Абе кога ке разберете дека Интер беше тој кој со години го местеа,зашто неможеше да земе првенство цела деценија? А овие глупости што ги пишува на гол.ком неможам да престанам да се смеам...Џабе вие Џабе! Ако треба нека ги проверат уште 1.000.000 пати пак нема ништо да најдат дека сме чисти ко суза.Според мене ова е само очаен обид да се спушти Интер од доминантноста што ја има во Серија А.веке 3 години имаат добро уигран тим,и ретки биле моментите кога се ваделе во 90 мин,Џабе ако Милан и Јуве го тепаат Интер сега кога неможат ни бод да извадат со Реџина или Удинеџе...така да не верувајте во се што ке прочитате,:helou:
не земаа титула цела деценија пошто бевте за нигде,со играчи како Грешко и остали пропалици не се зима титула

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.108
Поени од реакции
5.753
п.с. Сега го читнав и постот на Пејо, нц, пак одговорноста ке падне на Манчини, играч на Сампдорија мислам беше, првотимец, беше казнет индивидуално поради давање на препораки за тип на својот тим, а како првотимец има директно влијание на резултатот, без разлика на позицијата на која игра . Ова се деси пред Калчополи али не ми текнува која година .
Да..А за време на Калчополи, се споменуваше дека Џиџи Буфон уплатил во кладилница за да победи Јуве со противникот (не знам точно против кој тим), и Судијата беше изречен дека ако се докаже тоа како вистинито, казната ќе биде целосно на Јувентус, а Буфон може да биде казнет само од клубот..Тоа влијаеше врз севкупната одлука на Судијата..После некое време се докажа како неосновано тоа обвинение, и тоа беше доказ плус, во жалбената постапка која ја поведе Јуве за да му ги намалат бодовите од -17 на -8 во Сериа Б..
Знам дека звучи нелогично ( и мене ми звучи ), клубот да плаќа за грешките на своите играчи, но веројатно така налагаат правилата во Италија..
Ако Интер не местел, не правел џумбуш, тогаш нема место за паника, ова може да се земе како само уште една измислица од медиумиве за да бидат читани..На неосновани докази не можеш да обвиниш некого за местење..Ама ако ова е вистина, тогаш кога тогаш ќе излези на виделина, а ко не сега, по 3-4 години..

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.553
Поени од реакции
1.548
Се е ОК, така нешто и беше за очекување. Весникот (читај Берлускони) ќе плати нешто ситно како казна, целта е постигната, Интер само што си ја врати предноста пак внесоа нервози од страна. Минатата недела беше “скандалот во соблекувалната“, иднава којзнае што ќе биде.

Имаш ли линк од изворот пошто на ѓубриња.ком не можам ништо да најдам?
еве го линкот кај шо пишува и за Рома: http://footylatest.com/news/news.php?extend.3175

другите се цитати од goal.com и мислам дека на сите ни се добро познати :pos2:

а овде е демантот од обвинителството: http://www.gazzetta.it/ultimora/agrnews.jsp?id={6C614745-2121-4319-88CE-69DB8597D461}&cat=home&sezione=CALCIO

Член од
30 јули 2008
Мислења
2.066
Поени од реакции
71
Честитки за победата на Каљари над Јубе со 3-2.
Ѕверишта се овие од Каљари, башка имаат и едно наше момче.
Голем ќеиф ми направија, повеќе одколку Интер да победеше.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Интересно е што од кога во Јуве се врати Буфон примаат по 3 гола на натпревар и губат.

Член од
12 јануари 2008
Мислења
57
Поени од реакции
1
Значи алал да им е на Каљари скоро сите фаворити ги тепаа настрада Лацио сега и Јувентус а требаше и Интер. Честитки за победата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom