Lycamobile Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Isto i na drugiot broj na web gledam deka e deaktivirana avtomatska obnova na mesecniot Super200
Прегледај го приврзокот 399835
@Mr.Deni @ts01 toa e se vo odnos na deaktivacijata za avto obnova za mesecniot 200? Mirna glava, nema da mi povlece od smetka dopolnitelni sredstva?

t.e. po istekot na segasniot mesecen 200 avtomatski ke si prodolzi godisniot i toa e se?
Izvinete no povozrasen covek sum i malku slozeno mi dojde celava ,,operacija,, pa vi izgledam dosaden. :)
Nemas problem ....taman e...
Btw eve od stopanska...
Prasani i vo lyca,vikaat kaj nas se prefrleni 1600,drugoto ti go zema bankata,vo Stb na call centarot vikaat deka tie pari bile +14mkd,(mi kazaja deka toa bilo za poseben bezbednosen transfer na parite od Mk vo Uk.)i toa od skoro im bilo vovedeno ...
Naj prevarantska banka
So Nlb, komercijalna i halk nemam problemi,

Attachments

• IMG_20231203_134630.jpg
    IMG_20231203_134630.jpg
    310 KB · Прегледи: 4
2pati so red ako si vnesil *190# deaktivirano tie,mozi na web,da si vidis vo aktivni paketi...
za 12m/ne ti treba obnova isto i za super200.
Uspesna operacija so dva pati *190#
Momentalno od web:
Screenshot_20231203-134921_Gallery.jpg
Sega se deaktivirani avtomatskite obnovi i na dvata paketi.
Golema blagodarnost do site, osobeno do @ts01
Автоматски споено мислење:

Jas navistina se izvinuvam, no uste edno prasanje. Bev vo Grcija pritoa uste vo Makedonija deaktivirav mobile data. Se registrira telefonot na vodafone sekako bez internet //upotrebuvav isklucivo wifi// no ja dobiv ovaa poraka //poslednata//:
20231203_142811.jpg
Nitu gprs postavki prifativ, nitu nisto, ednostavno ne upotrebuvav mobilen internet pod roaming.
Ima nekoe vistinsko znacenje porakata ili da ja ignoriram vo celost?

Последно уредено:
Momentalno od web:
Прегледај го приврзокот 399838
Nee problem od nikoj/nema vrska ni vozrast/forumite se za spodeluvajne informacii i koj moze i znae da pomogne...
Pogolem problem e sto nestoto nikoj ne go cita ubavo i do kraj(i toa sto e so sitni bukvi-najvaznoto)
Mozevme i so 2 posta da zavrsime rabota a vaka pisavme +10 za da se razbereme ...
Od moja strana sum pomognal na site i javno i po pp. i mene mi pomognale ne vikam ne!-samo sega najgolem problem e sto nemame nikoj vraboten direkno vo Lyca mk,za da pomaga tuka i odime preku sorabotnici nadvoresni ...pa Response e pospor i ne sekogas najtocen ...

Momentalno od web:
Прегледај го приврзокот 399838

Jas navistina se izvinuvam, no uste edno prasanje. Bev vo Grcija pritoa uste vo Makedonija deaktivirav mobile data. Se registrira telefonot na vodafone sekako bez internet //upotrebuvav isklucivo wifi// no ja dobiv ovaa poraka //poslednata//:
Прегледај го приврзокот 399842
Nitu gprs postavki prifativ, nitu nisto, ednostavno ne upotrebuvav mobilen internet pod roaming.
Ima nekoe vistinsko znacenje porakata ili da ja ignoriram vo celost?
Nemas gajle, 99,99% vo Grcija si bil nedostapen iako imas mreza, bidejki dojdoven povik e Xx denari koj na smetka nikoj gi nemame, site so long term paket iznos na smetka e 0mkd(dopolnitelen kredit)no i so 0mkd, balkan roaming raboti super/probano Albanija,Srbija,Crnagora/povici/sms/data ...

Attachments

• IMG_20231203_145015.jpg
    IMG_20231203_145015.jpg
    168,7 KB · Прегледи: 3
Nee problem od nikoj/nema vrska ni vozrast/forumite se za spodeluvajne informacii i koj moze i znae da pomogne...
Pogolem problem e sto nestoto nikoj ne go cita ubavo i do kraj(i toa sto e so sitni bukvi-najvaznoto)
Mozevme i so 2 posta da zavrsime rabota a vaka pisavme +10 za da se razbereme ...
Od moja strana sum pomognal na site i javno i po pp. i mene mi pomognale ne vikam ne!-samo sega najgolem problem e sto nemame nikoj vraboten direkno vo Lyca mk,za da pomaga tuka i odime preku sorabotnici nadvoresni ...pa Response e pospor i ne sekogas najtocen ...

Nemas gajle, 99,99% vo Grcija si bil nedostapen iako imas mreza, bidejki dojdoven povik e Xx denari koj na smetka nikoj gi nemame, site so long term paket iznos na smetka e 0mkd(dopolnitelen kredit)no i so 0mkd, balkan roaming raboti super/probano Albanija,Srbija,Crnagora/povici/sms/data ...
Ti blagodaram mnogu. Tocno nemase stabilna mreza vo Grcija, postojano ,,pistese,, telefonot //za mene licno nebitno// deka izgubil mreza.
Vo nekolku navrati go iskluciv airplane mode samo za da se konektiram na wifi.

Za pomosta koja ja dobiv poklon do zemja, podobro nego li so operator od tehnicka poddrska da zboruvam.
Godinite mi se tie //pred penzija// pa golemo izvinuvanje sto ,,potesko,, svativ sto i kako da napravam za godisnive paketi i deaktivacijata na avtomatskata obnova. Vazno uspeavme! :)
Znaci vo balkan roaming slobodno da razgovaram za 0 denari. Super, prethodno ne bev siguren za ova, ti blagodaram.

Forumot e za pomos edni so drugi, koj sto znae. Imeno deneska prasuvav nekoi raboti koi seuste gi ,,ucam,, vo odnos na avtomobilizmot so mojata nova kola, deckite sto se razbiraat mi objasnija.

Jas sum abdominalen hirurg po zanimanje, koj i da ima maka //daj Boze da nema// jas sum tuka.

Околу роамингот во Западен Балкан, дали операторите кај нас даваат 1GB = 1024МB или 1GB=1000 MB?
Не дека ќе направи којзне каква разлика, ама чисто информативно сакам да знам околу пресметката на вклучениот интернет во роаминг. Мене ми дадоја од А1 5GB интернет во роаминг кој така ќе ми стои, ама еве од Лајка дали со секое активирање на пакет со интернет имаме плус интернет од 1/1,5/2/2,5/3Gb интернет во западен балкан. И ќе те прашував колакви се шансите да не функционира воопшто роаминг на картичка од Лајка?

Последно уредено:
Околу роамингот во Западен Балкан, дали операторите кај нас даваат 1GB = 1024МB или 1GB=1000 MB?
Не дека ќе направи којзне каква разлика, ама чисто информативно сакам да знам околу пресметката на вклучениот интернет во роаминг. Мене ми дадоја од А1 5GB интернет во роаминг кој така ќе ми стои, ама еве од Лајка дали со секое активирање на пакет со интернет имаме плус интернет од 1/1,5/2/2,5/3Gb интернет во западен балкан. И ќе те прашував колакви се шансите да не функционира воопшто роаминг на картичка од Лајка?
Ne sum merel dali se 1024,ama mora da se taka, bidejki koga pocnuva od 5120 minusira.
A inaku ima i dr,.finta za balkan roaming,od 5te gb imas 1 gb vo roaming ili zavisno od paketot, amo pojdis albanija so 0mb,potroseni 5te od super200, kenemas voopsto internet.!
Znaci od 5te gb nacionalen internet mozes 1gb vo balkan roaming da trosis, ako me razbra ....
A kolkavi se sansite da nema R,roaming ako ednas kartickata se registrira na Roaming, 1% se sansite deka nema da imas roaming vo drugi drzavi...
Ova eks vraboten vo Lyca mi spodeli, deka za Roaming najdobro e ednas sim kartickata da se registrira na bilo koja balkan roaming zemja, potoa nema problem....eve eden primer;
Kaj korisnicite problemot e sleden od Skopje(sim na lyca ili portiran na lyca br)zaminuva na avion sletuva Germanija i nemas nisto nit manuelno pomaga nit simToolkit / celo vreme no service/

Ne sum merel dali se 1024,ama mora da se taka, bidejki koga pocnuva od 5120 minusira.
A inaku ima i dr,.finta za balkan roaming,od 5te gb imas 1 gb vo roaming ili zavisno od paketot, amo pojdis albanija so 0mb,potroseni 5te od super200, kenemas voopsto internet.!
Znaci od 5te gb nacionalen internet mozes 1gb vo balkan roaming da trosis, ako me razbra ....
A kolkavi se sansite da nema R,roaming ako ednas kartickata se registrira na Roaming, 1% se sansite deka nema da imas roaming vo drugi drzavi...
Ova eks vraboten vo Lyca mi spodeli, deka za Roaming najdobro e ednas sim kartickata da se registrira na bilo koja balkan roaming zemja, potoa nema problem....eve eden primer;
Kaj korisnicite problemot e sleden od Skopje(sim na lyca ili portiran na lyca br)zaminuva na avion sletuva Germanija i nemas nisto nit manuelno pomaga nit simToolkit / celo vreme no service/
Emergency calls only ,кај мене стоеше во роаминг во Италија додека пристојував. Јас се надевам дека ќе отидам некаде наредна година, па ќе го испробам и интернетот во роаминг.

Emergency calls only ,кај мене стоеше во роаминг во Италија додека пристојував. Јас се надевам дека ќе отидам некаде наредна година, па ќе го испробам и интернетот во роаминг.
Ako si,odel so vozilo Mk-Srbija pa ponatamu niz dr, drzavi do Italy, ako si imal srbila balkan roaming, ne bi trebalo da nemas mreza ponatamu(bi ti trebal samo sim toolkit/opcija roaming ili ako na listajne ja ima drzavata kade sto si ja odbiras)i treba da se poceka 1min, ako si odel od aerodrom direkt italija 99% toa e,
Za da nemas problem so R, koga te nosi patot blisku do albanija/kosovo/srbija registriraja ednas kartickata manuelno odberi mreza za albanija vodafone,kosovo ipko,srbija a1.
Jas od 4te 2ta broja taka napraviv, bev vo bolnicata svErazmo i manuelno 2te sim odbrav vodafone al, 1min, nemase nisto Noservice i potoa dojde 2crti mreza vodafone 4g,potoa pustiv mob,data data roaming, 2 povici 2/3 sms isprativ se rabotese...
Posle ova ovaa 23ta povejke pati odev Srbija a1,i albanija ,nemase nisto problem se na auto samo se prefrli na vodafone, posle odev grcija pak se na auto se prefrli na vodafone Gr,. 10 dena bev i albanija se funkcionirase i povici i poraki i internet ...

Attachments

• IMG_20231203_174511.jpg
    IMG_20231203_174511.jpg
    135,8 KB · Прегледи: 10
  • IMG_20231203_174631.jpg
    IMG_20231203_174631.jpg
    217,8 KB · Прегледи: 10
  • IMG_20231203_145015.jpg
    IMG_20231203_145015.jpg
    168,7 KB · Прегледи: 9
Ako si,odel so vozilo Mk-Srbija pa ponatamu niz dr, drzavi do Italy, ako si imal srbila balkan roaming, ne bi trebalo da nemas mreza ponatamu(bi ti trebal samo sim toolkit/opcija roaming ili ako na listajne ja ima drzavata kade sto si ja odbiras)i treba da se poceka 1min, ako si odel od aerodrom direkt italija 99% toa e,
Za da nemas problem so R, koga te nosi patot blisku do albanija/kosovo/srbija registriraja ednas kartickata manuelno odberi mreza za albanija vodafone,kosovo ipko,srbija a1.
Jas od 4te 2ta broja taka napraviv, bev vo bolnicata svErazmo i manuelno 2te sim odbrav vodafone al, 1min, nemase nisto Noservice i potoa dojde 2crti mreza vodafone 4g,potoa pustiv mob,data data roaming, 2 povici 2/3 sms isprativ se rabotese...
Posle ova ovaa 23ta povejke pati odev Srbija a1,i albanija ,nemase nisto problem se na auto samo se prefrli na vodafone, posle odev grcija pak se na auto se prefrli na vodafone Gr,. 10 dena bev i albanija se funkcionirase i povici i poraki i internet ...
Преку Република Бугарија патував, бидејќи летот ни беше од Софија, со автобувче патувавме преку Ќустендил.
Незнам само кога ќе започнат да нудат Лајкамобиле и останативе оператори вклучен интернет низ Цела европа да имаме како што имаат европските земји. Се надевам дека Македонија ќе биде дел од тие пакети како што ги имаат Бугарија.
Ама балканов во иднина и Европа ќе останат со помалку популација, а тоа уште повеќе е остварливо заради зелената виза за Америка. Америка ќе биде повеќе со население и Азија за разлика од кај нас. Македонија за неколку години ќе стане горда земја на пензионери. За жалење сме буквално, наместо да се оправи државава, овие последни години оди на се полошо.

Преку Република Бугарија патував, бидејќи летот ни беше од Софија, со автобувче патувавме преку Ќустендил.
Незнам само кога ќе започнат да нудат Лајкамобиле и останативе оператори вклучен интернет низ Цела европа да имаме како што имаат европските земји. Се надевам дека Македонија ќе биде дел од тие пакети како што ги имаат Бугарија.
Ама балканов во иднина и Европа ќе останат со помалку популација, а тоа уште повеќе е остварливо заради зелената виза за Америка. Америка ќе биде повеќе со население и Азија за разлика од кај нас. Македонија за неколку години ќе стане горда земја на пензионери. За жалење сме буквално, наместо да се оправи државава, овие последни години оди на се полошо.
Epa stom preku bugarija,ni tamu ne si imal mreza italija ic,
Eu roaming bi mozele da imame mislam od 26ta ili 2027,koga kese izednaci nekoja cena za konekcija na eu i zapaden balkan,no taa opcija jas veke ja imam od A1, vo sekoj moment mozam da zamenam 50gb od sef za 10gb eu roaming,no nemam povici/poraki samo data ...
Ama toa si kosta,900mkd vo kombo

Za ovaa 23ta,zavrsena obnova-prodolzena na super 200/12m na 4 brojcina,ostanuva januari uste eden, za cudo(da ne go urocam)se pomina od prva,kupuvajne od app,Otp po sms ama na a1,broj.
Brzinata na net od 09do 00h niz Prilepsko e mizerija do kaj 20mbps so sila ,ostanatiot period 100/50mbps i na A1 i na Lyca...
Da se nadevame slednata 24ta,da ima pomalce problemi/da nema ispadi,a za postoeckite resenie na istite ...

Attachments

• IMG_20231208_013240.png
    IMG_20231208_013240.png
    82,2 KB · Прегледи: 9
  • Screenshot_2023-12-08-01-32-19-399_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2023-12-08-01-32-19-399_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    246,2 KB · Прегледи: 8
Uste da dodadat nekoj paket so poveke internet ke bide top.Ili ednostavno toj paketot za 500den so 30 giga da ne go limitiraat na eden giga dnevno ke bide top.

Godisniot paket od Super 200 neka ne go pipnat slucajno :)

Uste da dodadat nekoj paket so poveke internet ke bide top.Ili ednostavno toj paketot za 500den so 30 giga da ne go limitiraat na eden giga dnevno ke bide top.

Godisniot paket od Super 200 neka ne go pipnat slucajno :)
Apsolutno tocno 30gb so limit po 1gb,ne brka rabota...Super 200 neka si tera,ama i fali paket so povejke od 30gb internet i paket so eu roaming(nadvor od balkan roaming)

Apsolutno tocno 30gb so limit po 1gb,ne brka rabota...Super 200 neka si tera,ama i fali paket so povejke od 30gb internet i paket so eu roaming(nadvor od balkan roaming)
Samo sto pofalivme, A1 kaput...
Koj e prv na udar .? Lyca i mtel, bidejki green sie od A1.
Nazdravje vikendot ...

Attachments

• Screenshot_2023-12-08-16-48-46-426_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2023-12-08-16-48-46-426_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    249,5 KB · Прегледи: 12
Последно уредено:
Blazesi vi sto ne ste Prilep,pa uzivate vo toa sto go imate,bidejki ovde e usasss.!
0,12 down, up nema eror ....

Blazesi vi sto ne ste Prilep,pa uzivate vo toa sto go imate,bidejki ovde e usasss.!
0,12 down, up nema eror ....

Samo sto pofalivme, A1 kaput...
Koj e prv na udar .? Lyca i mtel, bidejki green sie od A1.
Nazdravje vikendot ...

Барем uploud - от ти е супер. И кај мене дома денеска цел ден е падни стани брзината на интернетот.
ПС: Ако дознаеш што проблем имаат денеска сподели.
IMG_20231208_175423.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom