Исчезнати лица

Член од
7 декември 2023
Мислења
32
Поени од реакции
48
Последно уредено:
Член од
3 мај 2019
Мислења
19.422
Поени од реакции
10.351
Што те интересира конкретно ајде прашај. Денес е неработен ден, врне надвор, цел ден ќе оговараш и ќе се распрашуваш.
Што треба да биде спомнато? Дека пола фамилија се на дијазепами и по болници? Тоа ли детално сакаш да знаеш, на кој му се слошило, кој што кажал, кој кај бил, кој кај работи? Тоа ли све сакаш да испрезентираш после на кафе со комшиките и у понеделник на работа?
Бог да чува.
Ќе приметела она сопругот ако праи нешто.
Приметува ли сопругот што праиш ти на форумот и што све пишуваш?
Илјада страни изнапишавте, се отепавте од оговарање, измислување, составивте триста сценарија и сега јас сум таа што ке трачарела со комшиките ..бреее, нереално и неправедно ме осуди, но не ни очекувам од тебе нешто друго.
Сопругата на Палчо треба да си испита дали нешто знаела а си молчела.

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Мене најинтересно во пресот на Спасовски ми беше кога го прашаа дали е најдено оружјето, он прво се подзамисли дали да каже и после кажа, цитирам: "Да, најден е еден пиштол и потоа се сврте према луѓето позади него и кажа хммм или два пиштоли, и дадени се на вештачење". Чекајте малце другари, пиштолот не е конец од блуза па да е небитно дали е еден конец или два, башка или си нашол еден пиштол или два, не може да се чудиш како да си паднат од Марс. Можеби не требало да го каже тоа на прес па му излета, не знам, во секој случај беше чудно.

Почнаа да кружат и теории дека Вања видела нешто што не требала да го види и затоа ја убиле, значи класична колатерална штета. Јер, нема логика ако целта ти е да изнудиш пари, киднапираниот да го убиеш во првите два часа од киднапирањето. Како ќе изнудиш пари за леш?
Или пак, целта била изнуда на пари, ама нешто тргнало наопаку и ја убиле од несмасност, што е помалце веројатна теорија затоа што колку и да изгледаат на глупаци овие уапсениве сепак не го киднапирале Хулк туку 14 годишно девојче.

Во секој случај има доста нејаснотии кои се надевам ќе бидат разрешени откако ќе го екстрадираат Палчо и ќе го извадат пред лицето на правдата. Ако успеат и овој случај да го заташкаат тогаш најубаво да ставиме клуч на државава и да си ебеме мајката сите колективно.
Проблем е што обвинителство и мвр лажат. Прво за Панче, убиен за долг од 500 евра, па потоа затоа што не им го дал автомобилот.
За Вања убиена во 10 часот, па потоа запален цитроенот. По снимката тој гори порано, значи ниту ги фатило паника ниту побарале изнуда на пари како што е наведено за причината за грабнувањето.
Оние тројца што први ги уапсија кажаа каде се закопани телата, сигурно ги кажале и причините зошто се убиени Панче и Вања. Причините обвинителството и мвр ги кријат, а зошто. Цела оваа конфузна ситуација е причина за сите овие шпекулации, татко наркоман, мајка швалерка и што ти не.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.155
Поени од реакции
11.896
Проблем е што обвинителство и мвр лажат. Прво за Панче, убиен за долг од 500 евра, па потоа затоа што не им го дал автомобилот.
За Вања убиена во 10 часот, па потоа запален цитроенот. По снимката тој гори порано, значи ниту ги фатило паника ниту побарале изнуда на пари како што е наведено за причината за грабнувањето.
Оние тројца што први ги уапсија кажаа каде се закопани телата, сигурно ги кажале и причините зошто се убиени Панче и Вања. Причините обвинителството и мвр ги кријат, а зошто. Цела оваа конфузна ситуација е причина за сите овие шпекулации, татко наркоман, мајка швалерка и што ти не.
МВР сега има за цел што повеќе да го заботоши случајов бидејќи првичната одговорност треба да се бара во заспаната реакција од страна на МВР кога велешанецот бил пријавен за исчезнат. Дунстерите воопшто не ни го барале ниту пак го регистрирале возилото во база на барани возила кое при првото појавување низ сообраќај ќе беше обележано. Така уште првиот ден точно ќе знае дека возилото на Панче е во Скопје и каде се движи/каде се движело.

Ама МВР зафатени со ОБСЕ, човекот преку 70 години, можда сенилен, можда паднал низ планина воопшто не се потрудиле да го бараат. Ај што не го барале, туку како што реков ни таблицата не ја ставиле во активни потраги во системот што реално треба 30 секунди. Ете ни тоа не го направиле.

Во МВР сигурно има одговорен кој решил да не постапуваат активно по случајот на исчезнувањето на Панче, ништо чудно тоа да е оперативна пракса од досегашното искуство со вакви случаи.

А пак Вања да беше друг профил на жртва и да не се мобилизираше целосната македонска јавност, воопшто немаше ништо да се дознае, чичин ќе си снимаше уште емисии.

Последно уредено:

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
МВР сега има за цел што повеќе да го заботоши случајов бидејќи првичната одговорност треба да се бара во заспаната реакција од страна на МВР кога велешанецот бил пријавен за исчезнат. Дунстерите воопшто не ни го барале ниту пак го регистрирале возилото во база на барани возила кое при првото појавување низ сообраќај ќе беше обележано. Така уште првиот ден точно ќе знае дека возилото на Панче е во Скопје и каде се движи/каде се движело.

Ама МВР зафатени со ОБСЕ, човекот преку 70 години, можда сенилен, можда паднал низ планина воопшто не се потрудиле да го бараат. Ај што не го барале, туку како што реков ни таблицата не ја ставиле во активни потраги во системот што реално треба 30 секунди. Ете ни тоа не го направиле.

Во МВР сигурно има одговорен кој решил да не постапуваат активно по случајот на исчезнувањето на Панде, ништо чудно тоа да е оперативна пракса од досегашното искуство со вакви случаи.

А пак Вања да беше друг профил на жртва и да не се мобилизираше целосната македонска јавност, воопшто немаше ништо да се дознае, чичин ќе си снимаше уште емисии.
Полицијата беше ангажирана за самитот но не и инспекторите од Велес, ова е нивна работа. Мал е градот се гледа како со црвена алтеа се шеткаат по кафичи, казина и кладилници. Панче беше стар не оди тој по кафичи. Министерот ги испофали, а овие не мрднаа со мал прст.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.054
Нигде не рекоа дека е убиен ради долг од 500 евра, не знам зошто пола Македонија си го врза во клопче ова како причина. Рекоа дека Панче му должел 500 евра на Палчо, толку. Веројатно тоа е инфо од првоуапсените и овие тоа го презентираа јавно, ама нигде не рекоа дека тоа е причината. Треба човек да е луд да верува дека за 500е убил некој човек.

Член од
8 декември 2023
Мислења
2
Поени од реакции
1
Marjan Tushevski and his personal driver (Porchko) Kiro Janev (Bambous) were killed on 07.12.2001 in the Taftalidze neighborhood of Skopje. They were killed when they were falling out of the Vitraž bar and heading to their car, it is believed that they were shot from above and most professionally with several bullets fired from a pistol, the two killed died on the spot. The killing is believed to have been ordered and well paid for by a high-ranking political official at the time.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.981
Поени од реакции
11.314
Ни јас не верувам дека мотив за убиството на Панче Жежев е долг од 500€!
Ама што и да бил мотивот… може да биде само уште поабсурден, затоа што Панче бил исклучително мирен и кроток човек! Фризер што го знаеле сите во Велес! Човек што 74 години на мравка не стапнал!

Се ми стои дека недоволно се потрудиле, и не ја зеле сериозно пријавата за неговото исчезнување…
Немаат оправдање ако има вистина во муабетиве дека колата не му била ставена во системот за претраги!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Каков малоумен кретеноид е типов што пробува политика да прави од случајов https://360stepeni.mk/chija-kreatsija-e-lupcho-palevski-palcho-odgovara-premierot-kovachevski/
Ковачевски да не се праи на удрен и да си збори со Верушевски.

Se bilo protiv Francuski predlog, a ima i pisanie na Remenska, demek desnite imale Spisok za Likvidacii, a MVR????
Јас се надевам дека десните партии имаат список со ликвидации. Но, за жал, тоа е невистина.

A koj naredi, predizborno populistichki, ushte neisudeni da gi Izbrichat do glava, kako pred elektrichen stol vo USA!!
Директотрот на затворот.

Рече дека си имал он затворски ред и дека за вакво дело не било дозволено фризура.

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.775
Поени од реакции
6.195
Nesposobnive na vlast ni edna rabota ne znaat salam da ja napravat.

Da kazea samo deka : ubijcite se fateni, obezbedeno priznanie I dokazi za ubistvata, a za motivite I drugi soucesnici seuste se istrazuva - nemase brzo da izleze celata nivna nesposobnost.

Vaka, site nivni izjavi deluvaat sumljivo I neizdrzani. Mislam deka ocigledno se zataskuva nivni propust (1) neazurnost okulu potragata na Pance, (2) neazurnost so pregled na kamerite. I za dvata momenti duri lazea. So vakvi ostaveni tragi, trebalo do vecerta site, sose Palco da bea privedeni.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.965
Поени од реакции
8.185
Или пак, целта била изнуда на пари, ама нешто тргнало наопаку и ја убиле од несмасност, што е помалце веројатна теорија затоа што колку и да изгледаат на глупаци овие уапсениве сепак не го киднапирале Хулк туку 14 годишно девојче.
За мене лично ова ми изгледа најлогично дека се случило.

Тиквариве киднапираат во зграда каде што најчесто изолацијата е нула. Ако девојчето има почнато да писка и да дава отпор можно е уште таму да имаат испаничено и да ја имаат осакатено со оглед на тоа дека најверојатно ја пронашле со скршена вилица и раце.

Доктори не се, да ја лекуват во нива не можат, да бараат пари на осакатен човек и тоа тешка работа, прашање е и колку таа би издржала со такви повреди без да се укаже лекарска помош, па набрзина се одлучуваат да и ги скратат маките и што е можно побрзо да прикријат докази со палење на автомобилот. Затоа и не се стасува до откупот туку се надеваат дека никој нема да ги најде.

Сепак има официјален исказ и од нив дека работите тргнале во лош правец, ги кажуват точно каде се двете тела, се што кажуваат се поклопува и со пронајденото па не гледам зошто да не му се верува и да се измислуват марсовци. Ликовине делуваат како неспособни идиоти за леб и цигари да купат, а не па да извршат професионално киднапирање во центар на метропола. Со дедото во планина можеби му успеало, ама овде Вања можно е да е колатерална штета на тешка неспособност.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
Држи тоа дека да беа поагилни во потрага на постари лица кога ќе исчезнат, до ова можеби и немаше да дојде. Но кај нас постар човек кога ќе исчезне никој не се замара посебно, сигурно има деменција, ако го најдат го најдат, ако не ќе го најдат минувачи во некој трап... ако имаше некаков бисер на пресот тоа беше бисерот дека колата не била пријавена за исчезната. Прво прашање што би ми паднало на памет ако возрасен човек исчезне е дали има кола.

Ова другото го одработија, освен што не му требаше на обвинителот да спомнува дека 500 евра им должел, новинариве толку разбираат, одма го преведоа тоа дека е убиен за 500 евра, па тоа се рашири и надвор, се чудат на портали во регионов како некој може да убие за 500 евра... пари, пари им должел и толку. Не шири понатаму.

Член од
29 јуни 2020
Мислења
28
Поени од реакции
44
Nesposobnive na vlast ni edna rabota ne znaat salam da ja napravat.

Da kazea samo deka : ubijcite se fateni, obezbedeno priznanie I dokazi za ubistvata, a za motivite I drugi soucesnici seuste se istrazuva - nemase brzo da izleze celata nivna nesposobnost.

Vaka, site nivni izjavi deluvaat sumljivo I neizdrzani. Mislam deka ocigledno se zataskuva nivni propust (1) neazurnost okulu potragata na Pance, (2) neazurnost so pregled na kamerite. I za dvata momenti duri lazea. So vakvi ostaveni tragi, trebalo do vecerta site, sose Palco da bea privedeni.
Па кога ќе видиш кои ни се инспектори посебно по помалите градови, лица со завршено безбедност на приватни факултети кај што се појавиле два пати, испити се полагаат со напишена семинарска платена да му ја направи некој трет.Работеле до вчера келнери сега оп потрчале по партии па станале инспектори. Немаат никаква пракса ни знаење, основните докази ги занемаруваат. За полициски службеници да не зборувам, од средно земјоделско и текстилно со 2ките отишле полицајци. И ова се експедитивно за Вања што се откри е дека ние како народ масовно споделувавме и дека се работи за малолетник. Дека имаат еден куп пропусти посебно кај Панче е евидентно

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.422
Поени од реакции
10.351
Каде тоа не ги спомнува никој? На кајгана форум?
Или сакаш полицијата/обвинителството да ти дава тебе извештај на секој пола саат за се што работат.

Најдете си некоја занимација, дремење по 10 саати дневно пред компјутер/телефон/телевизор може да биде многу штетно.
Читање книги, пешачење, одгледување цвеќиња се подобра идеја.
Не се секирај ти за мене колку часа дремам на форумов, подобро погледни некои вести на српските телевизии.
Скоро сите се со ист став дека има големи пропусти, нејаснотии, како во истрагата така и во изјавите на Оливер С.
Дадоа информации за родителите на Вања, за нејзиниот дедо, сестра, се беше објавено со слики, кои се, што образование имаат, што работеле, како се запознале, венчале, како се запознале са Палчо и многу други информации што на нашите вести ниту третина од сето тоа не објавија....и нормално, поради тоа има разни шпекулации.
На една од телевизиите беше и Латас како гост он лајн.
Од каде па Латас имаше прв информации дека Палчо е убиецот?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Свака им част на Албанците - Меџити и компанија излегоа со тврдење дека Палевски е вмешан и во Смилковско.
До крај на месецов, очекувам да испадне одговорен за Мавровски работници и убивањето на Саздо.

Kajgana Shop

На врв Bottom