^^ Глупаво резонирање е сето тоа „анализирање“ од типот која некомпатибилност е помалку некомпатибилна. Кој трн помалку боде... Кое гомно помалку смрди.
Не треба ништо од тоа, штетно е во било кој облик. Треба забранување на западно влијание (социјален инжинеринг, промовирање на лгбтп и декаденција), и треба промовирање на наталитет. Но ништо од сето тоа без уништување на постојниот систем на власт/олигархија и потоа промовирање на меритократија како систем. Пошто докажано се знае дека демократија може да постои само како мисловна именка, но не и во реалност.
Во твојот пост има повеќе погрешни работи:
не се сите луѓе исти некои полесно се интегрираат некои не, не занм дали тоа треба да се докажува, кој живее на запад тоа добро го знае.
промовирање на нателитет треба, но не можеш луѓето со сила да ги натераш да раѓаат. Некои не сакаат деца, сметаат дека не се способни да имаат, добро им е беѕ и со малку деца, го одлагаат раѓањето, итн. Некои сакаат па имаат повеќе деца и нив треба да им се помогне. Тоа не е случај само со западњаците и нивните „животни„ сваќања. Најмал наталитет има источна азија, кореја, јапонија, Кина, Виет нам, итн. Индија има ТФР под 2, Индија! Бангладеш за неколку години исто така ќе падне под 2. Тоа е процес, се нарекува демографска транзиција и тоа не може да се спречи. ПО мое треба да се размислува како системот да се адаптира на оваа промена, да не зависи толку од растот.
Викаш олигархијата го наметнува тоа, не спротивно е. Олигархијата сака да го задржи постоечкото стање на поголем раст на население, ГДП тоа им носи профит и ја зајакнува нивната власт. Погледни што збори Маск, и оној од Амазон, што повеќе деца.
„социјален инжинеринг, промовирање на лгбтп и декаденција„ е споредна тема.Намерно се става во прв план за да се дигне димна завеса кон стварните проблеми. Јас сакам да живеам до демократија, каде можам да кажам што мислам, да имам свои граѓански права, никого не загрозувам и не сакам никој мене да ме загрозува. Не сакам да живеамво земја како Северна Кореја, Кина, Русија, Венцуела, каде треба да се плашиш дали ќе преживееш и дали некој чауш ќе те пикне во затвор зато што така му се сака