Викаш олигархијата го наметнува тоа, не спротивно е. Олигархијата сака да го задржи постоечкото стање на поголем раст на население, ГДП тоа им носи профит и ја зајакнува нивната власт. Погледни што збори Маск, и оној од Амазон, што повеќе деца.
„социјален инжинеринг, промовирање на лгбтп и декаденција„ е споредна тема.Намерно се става во прв план за да се дигне димна завеса кон стварните проблеми. Јас сакам да живеам до демократија, каде можам да кажам што мислам, да имам свои граѓански права, никого не загрозувам и не сакам никој мене да ме загрозува.
Ти живееш во демократија?
Ај не ме заебавај. Дури ни Америте не живеат во демократија. Ни ЕУропјаните... Не постои демократија надвор од дефиницијата, само како мисловна именка постои.
Не ти се верува? Тогаш објасни ми каде тоа ние Македонците одбравме/биравме УЧК да ни бидат сатрапи? Или САД ни ги наметнуваат УЧК како сатрапи? Каде е тука демократијата?
Што се случува во САД? Дали мнозинството таму гласаа/одбраа да им се прави 24/7 тортура со љгбтп перење мозок? Дали гласаа/одбраа да има неконтролиран прилив на имигранти од Ј. Америк, Африка, и од каде сѐ не? Дали одбраа нивната држава да има ретардирана политика со која инфлацијата отиде во хипер нагорна линија, и стандардот полека им станува како во земјите од третиот свет?
Што се случува во ЕУ? Дали мнозинството таму гласаа/одбраа да имаат неконтролиран прилив на имигранти од Блискиот Исток, Африка, Азија, итн? Дали мнозинството таму гласаа/одбраа да им се прави лгбтп перење мозок?
Итн, итн...
Сите овие прашања, до последното, се реторички.
Свести се малку во каков свет живееш.
Не сакам да живеамво земја како Северна Кореја, Кина, Русија, Венцуела, каде треба да се плашиш дали ќе преживееш и дали некој чауш ќе те пикне во затвор зато што така му се сака
Со извесен исклучок на С. Кореја, во другиве држави поубаво се живее отколку во Македонија... ОК, веројатно и во Венецуела во големите градови е незгодно со криминалот. Но во Кина и Русија? Ако не ти игра опашката поубаво ќе живееш отколку во Македонија. Е сега ако ти игра опашката тоа е друг муабет.
Само да се разбереме, јас лично не би одел никаде. Јас сакам овде да се живее убаво.