Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Интересна работа. Квалитетот на животот ке се намалел со илегалците. Црнците во САД и по укинувањето на ропството, и после Обама не се оправија. Со латиносиве, африканциве и арапиве што надоаѓаат во се поголем уште позаебано ке им биде. Во Европа уште поголем е проблемот. Мигрантиве не сакаат да се навикнат на западниот начин на живот, туку сакаат да ја наметнат својата култура, а знаеме која е разликата. А со тоа ке го снемува и удопството и животниот стил на западните држави. Модерниот белец кур го боли, сака да го прошета светот со своето куче. Ке биде (не)интересно за 50години низ Европа.
Искрено на западот ги заболе за нас, а и мене ме заболе нека им се населат африканци и пакистанци и нека си еб.. матер

Виетнам нема слаб наталитет. Индија проблемот е што се раѓаат многу повеќе златиборци него девојчиња. Разликата помеѓу машките и женските до 18 години е 23-24 милиони во предност на златиборците па оваа раја кога ќе порасне и отиде на запад ќе биде презагорена.
Таму азија најлоша демографска слика имаат Јужна Кореја и Јапонија. Посебново првиве со ТФР од 0.7. Сепак овие нема да дадат да се населат други народи, ќе произведат некој роботи со вештачка интелегенција што ќе им чистат вц-њата. :icon_lol:

Викаш олигархијата го наметнува тоа, не спротивно е. Олигархијата сака да го задржи постоечкото стање на поголем раст на население, ГДП тоа им носи профит и ја зајакнува нивната власт. Погледни што збори Маск, и оној од Амазон, што повеќе деца.

„социјален инжинеринг, промовирање на лгбтп и декаденција„ е споредна тема.Намерно се става во прв план за да се дигне димна завеса кон стварните проблеми. Јас сакам да живеам до демократија, каде можам да кажам што мислам, да имам свои граѓански права, никого не загрозувам и не сакам никој мене да ме загрозува.
Ти живееш во демократија?
Ај не ме заебавај. Дури ни Америте не живеат во демократија. Ни ЕУропјаните... Не постои демократија надвор од дефиницијата, само како мисловна именка постои.

Не ти се верува? Тогаш објасни ми каде тоа ние Македонците одбравме/биравме УЧК да ни бидат сатрапи? Или САД ни ги наметнуваат УЧК како сатрапи? Каде е тука демократијата?

Што се случува во САД? Дали мнозинството таму гласаа/одбраа да им се прави 24/7 тортура со љгбтп перење мозок? Дали гласаа/одбраа да има неконтролиран прилив на имигранти од Ј. Америк, Африка, и од каде сѐ не? Дали одбраа нивната држава да има ретардирана политика со која инфлацијата отиде во хипер нагорна линија, и стандардот полека им станува како во земјите од третиот свет?
Што се случува во ЕУ? Дали мнозинството таму гласаа/одбраа да имаат неконтролиран прилив на имигранти од Блискиот Исток, Африка, Азија, итн? Дали мнозинството таму гласаа/одбраа да им се прави лгбтп перење мозок?

Итн, итн...

Сите овие прашања, до последното, се реторички.
Свести се малку во каков свет живееш.

Не сакам да живеамво земја како Северна Кореја, Кина, Русија, Венцуела, каде треба да се плашиш дали ќе преживееш и дали некој чауш ќе те пикне во затвор зато што така му се сака
Со извесен исклучок на С. Кореја, во другиве држави поубаво се живее отколку во Македонија... ОК, веројатно и во Венецуела во големите градови е незгодно со криминалот. Но во Кина и Русија? Ако не ти игра опашката поубаво ќе живееш отколку во Македонија. Е сега ако ти игра опашката тоа е друг муабет.

Само да се разбереме, јас лично не би одел никаде. Јас сакам овде да се живее убаво.

Искрено на западот ги заболе за нас, а и мене ме заболе нека им се населат африканци и пакистанци и нека си еб.. матер

Си прајме онака муабет
Со извесен исклучок на С. Кореја, во другиве држави поубаво се живее отколку во Македонија... ОК, веројатно и во Венецуела во големите градови е незгодно со криминалот. Но во Кина и Русија? Ако не ти игра опашката поубаво ќе живееш отколку во Македонија. Е сега ако ти игра опашката тоа е друг муабет.

Фала ти многу, јас не би се мењал. Овде колку толку можеш да кажеш нешто против власта, можеш и да ја пцуеш, барем засега е подобро овде.

Не постои демократија надвор од дефиницијата, само како мисловна именка постои.

Се се тоа 100 нијанси на сиво. Додака не дојдат по мене зато што нешто сум рекол ил н апишал добро е. Се разбира апсолутна демократија не постоји и не треба да постоји

Хаха „можеш да кажеш нешто против власта“. Абе можеш и да се сликаш... На крај пак ништо не менуваш што и да кажеш, и пак ти земаат ~пола придонеси од платата за УЧК да ти се качува на грб, и да ухлебуваш паразити во администрација. И со никакво гласање НИШТО НЕ МОЖЕШ ДА СМЕНИШ.

Збори ми повеќе за демократијата во која живееш. И колку ти е убаво па не би мењал стандард со една Кина/Русија каде стандардот е значително подобар.
Автоматски споено мислење:

Туку ај доста, барем од мене... Заборавам за што е темава.

Зошто е во Македонија подобро отколку во Русија или КИна

Во Кина - 12 часвни работни смени, не смееш глава да крениш, работниците носат пелени затоа што немаат пиш пауза. Работиш за државата не са себе. Најмногу камери по глава на жител нонстоп си следен, до пред некоја година не смееа да имаат повеќе од 1 дете, така да се одвикнаа од големи фамилии. анти корона карантините им беа бездушни и нечовечки, нема да биде чудно да се повтори ако комунистите решат така заради некоја причина.

Во Русија - сурова клима, зима преку целата година, можност да се заглави на фронт или да паднеш од прозор затоа што на власт се лудаци (не само во Кремљ туку и на локално ниво). Работиш за олигарси а не за себе

Во Македонија можда е посираомашно, ама слободата со пари не се купува. Подобро е за раѓанње и одгледување деца од наведените земји ама и од ногу други.

Во Русија - сурова клима, зима преку целата година, можност да се заглави на фронт или да паднеш од прозор затоа што на власт се лудаци (не само во Кремљ туку и на локално ниво). Работиш за олигарси а не за себе
Aјде подетално да ги протумачиме епскиве глупости што ги напиша:

Сурова клима - Канада, Финска, Шведска, Норвешка, Исланд, Данска дури и твојата омилена САД се во истава зона под северниот пол.

Зима преку целата година - најголемата холивудска епска глупост евр. Сигурно и сцените се сиви во Русија како и во источна Европа додека во Мексико и латиноамериканските земји се жолти.

Можност да се заглави на фронт - САД додека носеа демократија не заглавуваа луѓе по фронтови ? По актуелниве случувања не Русија туку баш вашиот пулен Украина заглавува цивили на фронт.

Да паднеш од прозор затоа што на власт се лудаци (не само во Белата Куќа туку и на локално ниво) - Кенеди кои го убија ?! Вонземјаните што мислеа дека ќе ги издаде пред светот ?! Мисли си ти дека политички неподобни на запад не паѓаат случајно низ прозор.

Работиш за олигарси а не за себе - :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:Оваа врвна епска глупост важи низ целото постоење на човековата цивилизација и на сите места во сите општества и култури.

До Ска Маниак:

само ќе речам дека бев во Русија 2 години, работев таму и знам за што зборивам. И само толку ќе кажам зато а што другото во твојот пост не вреди да се дискутира, обични глупости

До Ска Маниак:

само ќе речам дека бев во Русија 2 години, работев таму и знам за што зборивам. И само толку ќе кажам зато а што другото во твојот пост не вреди да се дискутира, обични глупости

колку си ти битен за да паднеш од прозор во Русија?

колку си ти битен за да паднеш од прозор во Русија?
Za klimata zboram, se smrznav, ne samo jas tuku site drugi. PO dva čifta pantoloni, džemperi, jakni, čorapi najdebeli možni a bevmie blizu moskva ne nekade vo Sibir.
Do maj beše taka, posle odednaš svrte na 40 stepeni. NE znaev kade mi e glavata.
Jas ne velam deka vo Skandinavija i vo Kanada e poinaku , jas sporeduvav so Makedonija, Mene ovde mi e poubavo a nekoj ovde ke me ubeduva deka Rusija ima dobra klima. Toa što tie se naviknati e drugo, mada vo kontakti so niv vidov deka čezneat po toplo.

Русија има зони од арктички до пустински... Башка примети дека едно 10 поста идеш (и иницираш) офтопик. (има тема и за Русија) :)

ТФР во Европа.

GCk_bSFbgAASIV1

ТФР во Турција.

GClM-92aQAAtYrn

Број на деца во некои африкански региони и субсахарска Африка.

GClNNrFbgAAe6h3

Јужна Америка ТФР во бројки.
-El-Salvador to 1.4 2019-2021
-Argentina to 1.36 in 2022
-Brazil to 1.5 in 2022.
-Panama to 2.02 in 2021
-Uruguay to 1.28 in 2022
-Chile to 1.25 in 2022

Саудиска Арабија.

GClN1AIaoAAM3YV

Нов Зеланд.

GClN-rjbcAASuCK

Net-migration year ending June 2023.
USA +1,138,989
Canada +1,131,181
UK +672,000
Australia +518,087
NZ +101,518

Фала ти многу, јас не би се мењал. Овде колку толку можеш да кажеш нешто против власта, можеш и да ја пцуеш, барем засега е подобро овде.
Пцуел не пцуел, Албанците можат да непочитуваат закони, да не плаќаат данок, да ти направат што сакаат без да одговараат. Смеат кај сакаат, кога сакаат да градат џамии, а ти не можеш крст у двор на црква да ставиш. Не смееш да имаш национални симболи на знаме, грб и тн. и тн.

Па сега ако тебе ти е битно да кажеш нешто против власта, кажи слободно, ама насоките на ЕУ и САД по кои се движиме 30 години не доведоа до ова.

ТФР во Европа.

GCk_bSFbgAASIV1

ТФР во Турција.

GClM-92aQAAtYrn

Број на деца во некои африкански региони и субсахарска Африка.

GClNNrFbgAAe6h3

Јужна Америка ТФР во бројки.

Саудиска Арабија.

GClN1AIaoAAM3YV

Нов Зеланд.

GClN-rjbcAASuCK

Net-migration year ending June 2023.
Бројките за западноевропските земји ми се нерелевантни, пошто таму дел од официјалното население е алкаеда и кунтакинте.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom