Кладилница (Генерална дискусија)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Dajte nekoj igrac NBA
Знам дека играш за забава и поинтересно ти е да бркаш +, ама зашто не пробаш некој експеримент да бркаш - на некои утакмици?
Еве на пример Детроит вечер минус ми фаќа око

Од играчи, шо знам Динвиди за + ми делува ок, 16 или 17 е граница мислам, а во последниве 5 утакмици има 3 пати дадено 20+ поени.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.207
Поени од реакции
12.010
Знам дека играш за забава и поинтересно ти е да бркаш +, ама зашто не пробаш некој експеримент да бркаш - на некои утакмици?
Еве на пример Детроит вечер минус ми фаќа око

Од играчи, шо знам Динвиди за + ми делува ок, 16 или 17 е граница мислам, а во последниве 5 утакмици има 3 пати дадено 20+ поени.
Мозокот е заебано да го натераш да ти размислува еј као ќе бркам сега минус и наместо плус пошто ќе размислуваш во таа насока наместо во спротивната и пак ќе ја ебиш работата :D

Со темпото со кое уплаќа Лестер и сумите кои ги става, јас сум сигурен дека да има некој друг да му уплаќа и овој без знаење му игра контра од неговите совети, досега ќе беше дебел ПЛУС во пари.

НЕ за друго, дека знае или не знае да се клади туку дека кладилниците си ги штелуваат границите и коефициентите до немајкаде, максимално се покриваат. Така да, ѓаволски тешко е во континуитет и во поголем распон да си плус константно.

Контра, вреди да се проба, но не да се размислува во таа насока.

Еве, можда глупо звучи, сите тука као нешто типуваме, еден да се најдеше паметен и да играше контра од тоа што го типуваме мислам дека досега дебел ќар ќе беше (пошто никој од нас не е дебел ќар, поќето се зијан, некои ни ќар ни зијан, некои мал ќар).

Од мене за вечерва:
Победа на фила, победа на Детриоит *(или искористување на хендикеп тука заради заштита) во некое комбо.

Тој што повеќе му се ризикува, може да додаде и победа на Кливленд и Далас.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Едно мало мислење за вас јаките кладионичари на темава, Манчестер Јунајтед 15 кола, нема нерешено :icon_lol: .... единствена екипа у првенство ... што мислите , вреди да се почне тука една мала или голема прогресија на X ? Хм ?

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.975
Поени од реакции
8.227
Мозокот е заебано да го натераш да ти размислува еј као ќе бркам сега минус и наместо плус пошто ќе размислуваш во таа насока наместо во спротивната и пак ќе ја ебиш работата :D

Со темпото со кое уплаќа Лестер и сумите кои ги става, јас сум сигурен дека да има некој друг да му уплаќа и овој без знаење му игра контра од неговите совети, досега ќе беше дебел ПЛУС во пари.

НЕ за друго, дека знае или не знае да се клади туку дека кладилниците си ги штелуваат границите и коефициентите до немајкаде, максимално се покриваат. Така да, ѓаволски тешко е во континуитет и во поголем распон да си плус константно.

Контра, вреди да се проба, но не да се размислува во таа насока.

Еве, можда глупо звучи, сите тука као нешто типуваме, еден да се најдеше паметен и да играше контра од тоа што го типуваме мислам дека досега дебел ќар ќе беше (пошто никој од нас не е дебел ќар, поќето се зијан, некои ни ќар ни зијан, некои мал ќар).

Од мене за вечерва:
Победа на фила, победа на Детриоит *(или искористување на хендикеп тука заради заштита) во некое комбо.

Тој што повеќе му се ризикува, може да додаде и победа на Кливленд и Далас.
Не може да играш контра затоа што често пати игра по 2-3 натпревари на тикет па така ако ги изигра Брадата и Антето плус, за контра се потребни три тикети Брадата плус Антето минус, Антето плус Брадата минус и двата минуси.

На сингл натпреварите ќе биде тука негде пример да се најдат последни 30-40 синглови ќе биде околу 20-20 и заради маргината и двете страни ќе бидат во минус

Член од
11 април 2023
Мислења
2.164
Поени од реакции
7.258
Едно мало мислење за вас јаките кладионичари на темава, Манчестер Јунајтед 15 кола, нема нерешено :icon_lol: .... единствена екипа у првенство ... што мислите , вреди да се почне тука една мала или голема прогресија на X ? Хм ?
Не

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.742
Поени од реакции
22.922
Заеби, опасна работа е тоа. Треба ептен длабок џеб. Ќе те задеси уште 15 кола да не изиграат нерешено и после почнуваат проблемите.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.164
Поени од реакции
7.258
Заеби, опасна работа е тоа. Треба ептен длабок џеб. Ќе те задеси уште 15 кола да не изиграат нерешено и после почнуваат проблемите.
Да почнеш со 1000 ден уште 7 кола да не ја даде Х ќе влезеш 5000 евра ,и за следна уплата ти требаат 10.000 евра.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.207
Поени од реакции
12.010
Не може да играш контра затоа што често пати игра по 2-3 натпревари на тикет па така ако ги изигра Брадата и Антето плус, за контра се потребни три тикети Брадата плус Антето минус, Антето плус Брадата минус и двата минуси.

На сингл натпреварите ќе биде тука негде пример да се најдат последни 30-40 синглови ќе биде околу 20-20 и заради маргината и двете страни ќе бидат во минус
Две изиграј +, третата играј ја контра, не бараме иделна ситуација тука.
Како и да е, нема некој класичен рецепт против кладилница во денешно време на долг рок поголема сума на пари да си ќар.
Јас на пример играм рол тикети или дабл-трипл... само секогаш почнувам со мала банка и тука ми е проблемот, пошто кладилницата ми е еден вид на забава, не сум ја играл за заработка. Доколку се посвети човек, можеби во некои поубави времиња и со подобра банка би бил профит.

@Tutor
Не, особено на екипа која не игра X натпревари во континуитет.
Имам порано пишувано за ова на темава и иако тие што со години се кладат се против, јас сум ЗА но на екипа која:
- е од пониска лига (Championship);
- последните 2 сезони има ист прв тренер и ист кондицион тренер;
- последните 2 сезони играла некои 12-15 нерешени натпревари (како минимум),
- последните 2 сезони има ист одбранбен и напаѓачки ред + голман.
Сума сумарум, екипа која игра трвд фудбал.

Така имаш шанса да добиеш на долг рок т.е. во рамикте на една сезона. Добивката секогаш ќе ти биде третина од влогот.

Главен проблем, сумата која треба да ја уплатиш и која ќе расте несомнено многу треба да ја разводниш по повеќе кладилници бидејќи после првиот пат кога ќе добиеш можно е да те ограничат во уплата кога ќе видат што правиш. Тоа особено важи за денешниот начин на онлајн уплати, буквално СЕ' следат.

Кога го играв тоа (одамна), после 6 коло влезе X, но го играв од почеток на сезона. Потоа ги спопукав парите на одмор и немаше смисла да продолжам со мала банка.
Сега, како што кажав погоре, играм со мала банка и чисто од забава, не го сфаќам сериозно.

За таков вид игра ти треба банка, нерви, еден куп кладилници и секако од почеток на сезона да почниш да уплаќаш екипа која ги исполнува условите од погоре.

Најбитно, пари што можиш/сакаш да ги прежалиш ако работата тргне по ѓаволите, а со кладилници секогаш е тоа опција.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.975
Поени од реакции
8.227
Две изиграј +, третата играј ја контра, не бараме иделна ситуација тука.
Значи нема сигурност и дебел плус :)

Kajgana Shop

На врв Bottom