Исчезнати лица

Член од
21 мај 2021
Мислења
795
Поени од реакции
1.669
...не требаше да ги тргнат алфите од улиците, во цивилка брза ефикасна интервенција спасува многу ситуации кои за успешност треба такви обучени луѓе за брзо делување против вакви монструми, тероризам или било каков криминал, секундите значат успех!
Повеќе штета правеа отколку корист.Беа омразени меѓу народот, никој не ги сакаше.Типични арогантни сомнителни фаци.
Башка тоа што само во Скопје ги имаше.Скоро и да не знам за град како Велес некогаш Алфи да шетале и да реагирале во некој случај.

Knoppix

El Patrón
Член од
16 април 2012
Мислења
723
Поени од реакции
1.908
Повеќе штета правеа отколку корист.Беа омразени меѓу народот, никој не ги сакаше.Типични арогантни сомнителни фаци.
Башка тоа што само во Скопје ги имаше.Скоро и да не знам за град како Велес некогаш Алфи да шетале и да реагирале во некој случај.
Во Куманово ги имаше, ги средија шипците за една недела.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.777
Поени од реакции
17.705
Ne mozam da ve razberam site sto kazvite sto kako ve nerviralo na fb, pa uste zaradi istresena glupost od nekoj/a, odma plukaj vrni po cel narod ( najmnogu mi odat na kur sto ke zavrsat so nesto vo stilot “makedoncinja “ I ne znam sto.
I mene me nerviraat mnogu raboti sto se slucuvaat na fb, ne sega nego odsekogas, ama jas ne ni vleguvam na fb,bas radi toa sto me nerviraat mnogu sranja, Chat pat koga ke se uklucam da vidam nesto sto me interesira, ne ni citam koj sto postiral pa za komentari da ne ni zboruvam.
Ne znam koj kurac dremite na tie socijalnite mrezi ako ve nerviraat.
Не читам кпментари јас на фб, статуси споделуваат. Немаш промаш, значи и да сакаш да одбегниш нема каде.

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.006
Алфа единица за прв одговор имаше во градови каде беа потребни и секогаш без ознаки, да и Велес имало.

Трансформирани во ЕИП се прва реакција на сериозни закани на територија на цело Скопје. И како таква таа единица оперира успешно, ги виде на некои видеа поврзани со случајов.

Член од
22 август 2022
Мислења
747
Поени од реакции
2.137
Ne mozam da ve razberam site sto kazvite sto kako ve nerviralo na fb, pa uste zaradi istresena glupost od nekoj/a, odma plukaj vrni po cel narod ( najmnogu mi odat na kur sto ke zavrsat so nesto vo stilot “makedoncinja “ I ne znam sto.
I mene me nerviraat mnogu raboti sto se slucuvaat na fb, ne sega nego odsekogas, ama jas ne ni vleguvam na fb,bas radi toa sto me nerviraat mnogu sranja, Chat pat koga ke se uklucam da vidam nesto sto me interesira, ne ni citam koj sto postiral pa za komentari da ne ni zboruvam.
Ne znam koj kurac dremite na tie socijalnite mrezi ako ve nerviraat.
Јас не дремам, социјалните мрежи ми се единствен начин да комуницирам со фамилија и роднини.
Не само што не остануваат на коментари, туку оди како мини колумна копи пестирана на сите можни групи и и да не сакаш ти боде очи. Знам ја колку ми е дојдено до нашине коментари и коперациски муабети, затоа и сум кадешто сум.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.524
Поени од реакции
9.394
Јас не дремам, социјалните мрежи ми се единствен начин да комуницирам со фамилија и роднини.
Не само што не остануваат на коментари, туку оди како мини колумна копи пестирана на сите можни групи и и да не сакаш ти боде очи. Знам ја колку ми е дојдено до нашине коментари и коперациски муабети, затоа и сум кадешто сум.
Bez razlika kade si, siguren sum deka I tamu ima isti kreteni I glupaci ko kaj nas.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Не читам кпментари јас на фб, статуси споделуваат. Немаш промаш, значи и да сакаш да одбегниш нема каде.
Скриј ги таквите што објавуваат глупости, генерално се едни исти луѓе кои имаат мислење за се, и особено кога станува збор за глупости и лажни вести.

Член од
22 август 2022
Мислења
747
Поени од реакции
2.137
Bez razlika kade si, siguren sum deka I tamu ima isti kreteni I glupaci ko kaj nas.
И Швеѓан и Балканец да пишеше иста ќе ми беше реакцијата. Ама менталитет си е менталитет.
Таков коперациски оговарачки шо е ствар на карактер.
Баш во секое мислење потенцирам дека не ги ставам сите во ист кош.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
Gledajki go suraton narkomanski koga policijava go nosit mislam vreme e za nosenje zakon, sekoj sto ke se najde so poseduvanje na droga, bez razlika dali prodava ili konzumira, pravo na besilka, I toa javno na plostad. Tolku mozam da kazam, drug nacin da se vrati opsestvoto vo normala NEMA.
...ако некој ти го стави кокаинот во џеб без да осетиш и те пријави, ти прават претрес и? да те носат на бесилка, све монтирано против тебе, оти „си наместен“?
...тоа така се прави како велиш ти, кога ќе се има силно НЕЗАВИСНО судство, непартизирано, кога човекот ќе еволуира на повисоко ниво и ќе знае штои правда и неправда, „Злостворство и казна“ а вака адвокати и судии ослободуваат злосторници или во најмала рака им пресудуваат едно 3,4 години едукативен затвор, колку да завршат факултет внатре, па ќе излезат од затвор дури и со факултетска диплома и прочитана книга „Идиоти“!
Кој ни води држава
...моментално СДСМ во коалиција со ДУИ и Алијанса како опашка, све друго е опозиција, странично поставено, селективно размислување не е добро за иднината, за многу работи требаше оставка и одговорност на тие што се на власт, а мува не ги лази, нели!?

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.471
Поени од реакции
8.196
Gledajki go suraton narkomanski koga policijava go nosit mislam vreme e za nosenje zakon, sekoj sto ke se najde so poseduvanje na droga, bez razlika dali prodava ili konzumira, pravo na besilka, I toa javno na plostad. Tolku mozam da kazam, drug nacin da se vrati opsestvoto vo normala NEMA.
Sakash pola Makedonija da se isprazni??

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
Скоро и да не знам за град како Велес некогаш Алфи да шетале и да реагирале во некој случај.
...тоа е добро да не знаш, не си ни ти ни јас фактор, значи добро ја вршеле работата, ефективно, брзо без ти да знаеш или некој друг, а граѓанинот подобро и побезбедно се чувствува со мисла дека некој кружи низ улиците и за секунд преку централна јавка се распределуваат на место каде треба и го снемува злосторникот уште не вршејќи го криминалното дело!

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.061
Поени од реакции
7.019
Тоа со лајкот што прави таткото со рацете пред медиумите според мене е сигурна потврда дека он учествува во киднапирањето.

Е сега дали прави лајк како сигнал на некој дека нема да пее, или пак мозокот му е исушен од дрога и разни ствари останува да видиме.

Каков монструм човече учествуваш у убиството на дете и правиш лајкови кур те боли.....а девојчево сигурно го сакало како татко....болесник.

Нема шанси да е невин нека го збимберат и него од ќотек одма ќе пропее.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.128
Поени од реакции
37.645
Видете мртвово племе како си тера сеир :
Прегледај го приврзокот 400059
Ги мразам и јас, ама ова не е за случајот, извадено е од контекст и старо.

Каков монструм човече учествуваш у убиството на дете и правиш лајкови кур те боли.....а девојчево сигурно го сакало како татко....болесник.
Па пишувале есеј на училиште на тема: мојот херој, на кој сум најмногу благодарен во животот. Вања пишувала за татко и. :(

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.038
Поени од реакции
6.166
Мене вчера највеќе ми остави впечаток Спасовски кога кажа дека не го барале возилото на Панче тие 5 дена од 22ри кога е изчезнат Панче и 27ми кога е изчезната Вања. Но во медиумите Панче беше баран со возилото уште од 22ри, и пишува убаво изчезнатиот се бара со возилото цитроен 88ма. Ова е или незнање од Спасовски или ја лаже цела јавност. Полицијата овде направила огромен пропуст а можеле да ги запрат во Скопје на 27ми ако си ја вршеле работата.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.524
Поени од реакции
9.394
И Швеѓан и Балканец да пишеше иста ќе ми беше реакцијата. Ама менталитет си е менталитет.
Таков коперациски оговарачки шо е ствар на карактер.
Баш во секое мислење потенцирам дека не ги ставам сите во ист кош.
Јас не ни мислев дека баш ти некого ставаш во исти кош, зборвев генерално, пошто често тука гледам такви коментари каде новопечени иселеници као демек се дистанцираат од нас (затуцаните) и се иселиле од мкд само да не живеат со нас обичните глупаци.
Моите деца ( од кој постариот син е 16-17 години) се 3та генерација од мојата фамилија во странство, така да ќе те/ве молам барем мене не ми продавајте магла како сите се не знам какви само ние сме говна од народ, све е индивидуално, така да ако еден е кретен немој и мене да ме бројиш во кретени, се надевам ме разбираш што сакам да кажам.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom